Sveikos,
šiaip jau labai mėgstu gaminti, bet laiko tam yra tik savaitgaliais. O ką po darbo greitai pagaminti, tai man kasdien yra iššūkis Pasidalinkit mielosios, ką gaminate vakarais grįžusios po darbų?
Paaukojus vieną dieną savaitgalyje pasigaminu lietinių, žemaičių, čeburėkų ar koldūnų ir prišaldau, tada belieka tik termiškai apdoroti. Dar gaminam makaronus su padažais, karštus sumuštinius, picas, salotas, silkę, mišraines, korbonadus, mėsainius, dešrinius ir pan. Dar dažnai kepu žuvį, viskas greita ir neperkrauna vakare.
Ir gudraukit, kad kuo mažiau vargti reiktų Prisiruoškite faršo kotletams, kad dviems dienoms pakaktų. Iš viso prikepkit kotletukų ir pirmą dieną valgykite tiesiog keptus kotletukus su garstyčiom/krienais/kečiupu ar šiaip kokiu padažu. O antrą dieną likusius kotletukus patroškinkite ar baltame ar teftelių pafaže. Skonis ne tas pats, bet darbas padalintas dviems dienoms. Kaip garnyruo išvirkite ryžių/grikių/bulvių, pirmą dieną bus šviažiai virti, o antrą dieną pakepinta su prieskoniais.
Tas pats ir su korbonadas, antrą dieną patroškinkit papjaustytų su padažu ir valgykit su makaronais ar pagaminkit bet kokį troškinį.
Ir gudraukit, kad kuo mažiau vargti reiktų Prisiruoškite faršo kotletams, kad dviems dienoms pakaktų. Iš viso prikepkit kotletukų ir pirmą dieną valgykite tiesiog keptus kotletukus su garstyčiom/krienais/kečiupu ar šiaip kokiu padažu. O antrą dieną likusius kotletukus patroškinkite ar baltame ar teftelių pafaže. Skonis ne tas pats, bet darbas padalintas dviems dienoms. Kaip garnyruo išvirkite ryžių/grikių/bulvių, pirmą dieną bus šviažiai virti, o antrą dieną pakepinta su prieskoniais.
Tas pats ir su korbonadas, antrą dieną patroškinkit papjaustytų su padažu ir valgykit su makaronais ar pagaminkit bet kokį troškinį.
Bet gi kiek jūs gaminate savaitgalį! Iš kur tokia kantrybė pas jus?
QUOTE(Top_Secret @ 2013 11 11, 16:04)
Bet gi kiek jūs gaminate savaitgalį! Iš kur tokia kantrybė pas jus?
Na susiplanuojate savaitgalį pietums gaminti koldūnus ir prilankstote du kartus daugiau. Taip, reiks pradėti valanda anksčiau, bet bent jau vieną vakarą po darbo nereiks plušti. Arba savaitgalį vakarienei lietinius. Prikepate tris kartus daugiau ir pridarote kokių trijų rūšių, jau keli vakarai laisvi. Tas pats su kokiais žemaičiais, virtų bulvių cepelinais, varškėtukais, ežiukais, bulviniais ar varškiniais kukuliukais, kotletais, balandėliais, kibinais, čeburėkais, lazanija ir t.t. Viskas šaldoma ir lengvai pašildoma
Visus patiekalus galima gaminti dviem kartam, tik lukutį ne sekančią dieną valgyti, o šaldyti. Bent jau man antrą dieną to pačio maisto nesinori, o vat po savaitės galima kartoti
Šiuo metu esu motinystės atoostogose, tai galiu gaminti kada noriu ir kiek noriu Žinoma, kai mano mažoji leidžia... Bet čia jau kita tema . Šiaip ir anksčiau, kai dirbau, ir dabar ( nes laikas aktualu ) stengiuosi gaminti taip sakant "vieno puodo" patiekalus: įvairius troškinius, plovą, tirštas sočias sriubas, kai viską sumeti ir palieki troškintis. Skanu ir gan greita kotletukai orkaitėje, tereikia faršą pasiruošti ir praktiškai padaryta, šalia dar kokių daržovių iškepti... Makaronų patikalai gan greitai gaminasi
Mes tai turime problemama namie, ka gaminti. Kazkoks kosmaras kasdien sugalvoti. Gerai, kad bent dvi galvos. Savaitagliu irgi nesinori aukoti, per juos pailset ar papramogaut, ar pakeist aplinka norisi
Neseniai dauge papasakojo, kad UK tai net tokia firma yra kuri, sugalvoja receptus, pristato maisto produktus i namus, o tau tik lieka pasigamint pagal duota recepta.
Sakyciau visai sauni ideja, ka jus manot? Kiek laiko liktu daug aplenkiant maxima kas vakara
Neseniai dauge papasakojo, kad UK tai net tokia firma yra kuri, sugalvoja receptus, pristato maisto produktus i namus, o tau tik lieka pasigamint pagal duota recepta.
Sakyciau visai sauni ideja, ka jus manot? Kiek laiko liktu daug aplenkiant maxima kas vakara
QUOTE(havajai @ 2014 01 03, 20:11)
Mes tai turime problemama namie, ka gaminti. Kazkoks kosmaras kasdien sugalvoti. Gerai, kad bent dvi galvos. Savaitagliu irgi nesinori aukoti, per juos pailset ar papramogaut, ar pakeist aplinka norisi
Neseniai dauge papasakojo, kad UK tai net tokia firma yra kuri, sugalvoja receptus, pristato maisto produktus i namus, o tau tik lieka pasigamint pagal duota recepta.
Sakyciau visai sauni ideja, ka jus manot? Kiek laiko liktu daug aplenkiant maxima kas vakara
Neseniai dauge papasakojo, kad UK tai net tokia firma yra kuri, sugalvoja receptus, pristato maisto produktus i namus, o tau tik lieka pasigamint pagal duota recepta.
Sakyciau visai sauni ideja, ka jus manot? Kiek laiko liktu daug aplenkiant maxima kas vakara
Mintis visai nebloga, svarbu paskui mokėti pasigaminti pagal tuos jų receptus
Sveikos,
Labai aktuali tema mums. Kai vaikai jau mokyklinio amžiaus, net jei ir pavalgo pietus mokykloje, kai grįžtu po darbo jau gerokai praalkę būna, taigi reikia suktis greitai.
Visada stengiuosi kokią mėsytę: faršą, vištieną ar kiaulieną pasisūdyt ir pasiprieskoniaut iš vakaro, todėl grįžusi kepu kotletukus, grūdu conneloni makaronus ar čili sriubą darau. Taip pat vištieną gabaliukais kepu po to ryžių virtų, žirnelių, kukurūzų ant viršaus, patarkuoju sūrio ir valgom. Dar susuku kokį lavašą, nes po kažkiek laiko dar norės užkąsti. O gerai, kad kažko ir pusryčiams liktų.
Maniškiai jokių dešrelių nevalgo, saldžių patiekalų - blynų, varškėčių, nelabai, kartais vakare dar įsiūlau manų košę.
Pasidalinkit ir savo greitais receptais.
Labai aktuali tema mums. Kai vaikai jau mokyklinio amžiaus, net jei ir pavalgo pietus mokykloje, kai grįžtu po darbo jau gerokai praalkę būna, taigi reikia suktis greitai.
Visada stengiuosi kokią mėsytę: faršą, vištieną ar kiaulieną pasisūdyt ir pasiprieskoniaut iš vakaro, todėl grįžusi kepu kotletukus, grūdu conneloni makaronus ar čili sriubą darau. Taip pat vištieną gabaliukais kepu po to ryžių virtų, žirnelių, kukurūzų ant viršaus, patarkuoju sūrio ir valgom. Dar susuku kokį lavašą, nes po kažkiek laiko dar norės užkąsti. O gerai, kad kažko ir pusryčiams liktų.
Maniškiai jokių dešrelių nevalgo, saldžių patiekalų - blynų, varškėčių, nelabai, kartais vakare dar įsiūlau manų košę.
Pasidalinkit ir savo greitais receptais.
Mes kartais pasitenkinam karštais sumuštiniais ar kiaušiniene arba nusiperkam jau pamarinuotos vištienos, į orkaitę sumeti ir darbas baigtas o jau kitais atvejais gaminu ką nors.
Man dar ganetinai greitai pasigamina sveizios mesos desreles: sumeti kartu su bulvem, i kepimo maisa ir iskepi orkaiteje.
Siaip as irgi kartais paaukoju savaitgalio diena, kad prigaminciau pusfabrikaciu.
Gana greit gaminasi visokie troskiniai vistienos ir nereikia marinuoti is vakaro.
Siaip as irgi kartais paaukoju savaitgalio diena, kad prigaminciau pusfabrikaciu.
Gana greit gaminasi visokie troskiniai vistienos ir nereikia marinuoti is vakaro.
stengiames per pietus pavalgyti, o vakare kazka lengvesnio pvz. sumustinuku su fermentiniu suriu, salotu...aisku buna vakaru kai ir picos neatsisakome ar kitu mesos patiekalu