Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminate po darbo?

aš tai dažniausiai salotas arba nieko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monalli @ 2014 01 11, 13:26)
aš tai dažniausiai salotas arba nieko  biggrin.gif

Jeigu nebūnu pagaminusi ko nors sočiau, tai tik grįžusi išsiverdu arba košės, arba pieniškos makaronų sriubos. Vyras jau kai grįžta, tai spėju ko nors daugiau pagaminti - troškinį ar dar ką.
Žiūriu gaminate salotas - norėčiau ir aš tokiais dalykais užsiimt, bet man kažkodėl salotos natūraliai pasimiršta ir iškrenta iš raciono doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2013 11 11, 15:10)
Dar gaminam makaronus su padažais

Kokiais padazais 4u.gif
As visada ilgai kuiciuosi virtuveje, nemoku nieko pagaminti greito ir skanaus doh.gif Jei patiekalas buna pagamintas greitai - vyras iskart tai pastebi (ne itin skanu) biggrin.gif
Atsakyti
Dar iš tiesų labai patogus dalykas paaukoti vieną vakarą ir prisidaryti virtinių (ale koldūnų). Tik mes juos darom tokius nemažus, sumetam į šaldymo kamerą ir ramu. Labai daug laiko paskui susitaupo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Top_Secret @ 2014 01 23, 08:58)
Dar iš tiesų labai patogus dalykas paaukoti vieną vakarą ir prisidaryti virtinių (ale koldūnų). Tik mes juos darom tokius nemažus, sumetam į šaldymo kamerą ir ramu. Labai daug laiko paskui susitaupo  thumbup.gif

Atvirai pasakius, aš tingiu žaist su koldūnais. Man tam reikalui puikiai tinka Canelloni makaronai, prigrūdu ko nors ir kepu orkaitėje arba verdu.
Atsakyti
QUOTE(Sherbet @ 2014 01 23, 15:19)
Atvirai pasakius, aš tingiu žaist su koldūnais. Man tam reikalui puikiai tinka Canelloni makaronai, prigrūdu ko nors ir kepu orkaitėje arba verdu.

Nėra taip baisu, aš dar vyrą savo pasikviečiu pagalbai, tai visai greitai ir smagiai gaunasi thumbup.gif o šiaip aš irgi galvodavau, kad daug darbo, bet paskui įvertinau laiką, kiek išeina gaminant ką nors kitą ir nusprendžiau, kad čia labiau verta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Top_Secret: 24 sausio 2014 - 08:13
QUOTE(Top_Secret @ 2014 01 24, 08:12)
Nėra taip baisu, aš dar vyrą savo pasikviečiu pagalbai, tai visai greitai ir smagiai gaunasi  thumbup.gif o šiaip aš irgi galvodavau, kad daug darbo, bet paskui įvertinau laiką, kiek išeina gaminant ką nors kitą ir nusprendžiau, kad čia labiau verta.

Naudojantis koldūnų forma greit prisigamina.
Atsakyti
Kokia gera tema thumbup.gif
Man galvos skausmas ka daryti pastoviai, uztai dazniausiai vakarienei orkaiteje kepti sumustiniai ( kartais smulkiai supjaustau kumpi ar desra, suri, paprika,morkytes, cesnakas pomidoru padazas ir majonezas, viska ant batono ir kelias min. Skanu wink.gif taip pat kokios pikantiskos salotos, koldunai. Bet vis truksta ideju g.gif
Atsakyti
QUOTE(FoxLady @ 2014 01 22, 14:22)
Kokiais padazais 4u.gif
As visada ilgai kuiciuosi virtuveje, nemoku nieko pagaminti greito ir skanaus doh.gif Jei patiekalas buna pagamintas greitai - vyras iskart tai pastebi (ne itin skanu) biggrin.gif

drinks_cheers.gif ir as taip pat. net jei bunu prigaminus dviem dienom vistiek kazkaip stebuklingai pastringu virtuvej kokiom 3val doh.gif

QUOTE(Sherbet @ 2014 01 23, 14:19)
Atvirai pasakius, aš tingiu žaist su koldūnais. Man tam reikalui puikiai tinka Canelloni makaronai, prigrūdu ko nors ir kepu orkaitėje arba verdu.

kaip as apie Canelloni pamirsau doh.gif aciu 4u.gif kaip tik galvoju ka cia su spinatais nuveikt. galesiu sukrust juos ten biggrin.gif
Atsakyti
Keletas greitų patiekalų:
- pakepini faršą ant keptuvės, suverti šaldytų daržovių 1-2 pokus, užpili vandeniu ir palieki 15 min ant nedidelės ugnies, baigiant troškint pritarkuoji sūrio;
- užkaiti 2 puodus vandens - brokoliams ir spagečiams, pakepini ant keptuvės supjaustytų vištienos krūtinėlių, baigiant kept sutrėški česnako, pakepi, suverti apvirusius brokolius, dar pakepini, užpili grietinėlės ir su tokiu padažu valgai makaronus, vietoje brokolių galima imti špinatus, tada nereikia jų virt, verti tiesiai ant vištienos;
- pakepi faršą ant keptuvės, įpili vandens šiek tiek, sumeti porą skardinių konservuotų pupelių, česnako, įpjaustai keletą pomidorų, visokie prieskoniai tokia ala čili sriuba išeina;
- suverti į keptuvę šaldytų daržovių, užpili nedideliu kiekiu vandens, ant viršaus sudedi šaldytą menkių file (galima prieš tai po karštu vandeniu bišk atitirpinti), pribarstai prieskonių, uždengi ir apie 20 min troškini ant vidutinės ugnies;
- nusiperki lavašų, pašildai mikrobangėje, pakepini su daug prieskonių faršą ar smulkiai supjaustytą mėsą, papjaustai kininio kopūsto ir kitokių daržovių, padarai padažą - praskiedi majonezą šiek tiek vandeniu, česnako, krapų, viską gerai išmaišai, suimprovizuoji kebabą;
- užkaiti puodą vandens, įmeti porą pakelių ryžių, paruoši faršą kotletams, tam pačiam vandeny su ryžiais išverdi mėsos kukuliukų, išgriebi ryžius, dalį vandens nupili, suberi pakelį ar du tirštos sriubos, išeina ryžiais su kukuliukais ir padažu - žiauriai skanu.
Atsakyti
Kadangi, tai ką pasigaminu vakare, nešuosi kitą dieną pietums į darbą, tai vakare neužtenka pasigaminti košės ar salotų smile.gif Tad kepu mėsą, blynus, maltinukus ir visokius pan dalykus smile.gif
Atsakyti
Geriausiai jei išeina savaitgalį prisėdus suplanuot ateinančiai sav meniu maždaug ką darysit ir apsipirkt tik vieną kartą per sav kad kas antrą dieną lakstyt nereiktų, nes tauposi ir laikas ir pinigai (man neina nueit vien pieno, nes mažiausiai 20lt išleidi dar visokiem niekam..)
O sugalvoti ką vakarienei gamint ir man iššūkis, juolab kad orkaitės nuomojamam bute neturim. Kadangi visada gaminu sočius ir dažniausiai mėsiškus pietus, o vakarienei mėsos nebenoriu tad dažniausiai belieka makaronai su sūriu/ daržovėm/ bešamelio padažiuku ar tiesiog pakepti ant sviesto, taip pat visokios košės su spirgiais/ daržovėm, esant sezonui įvairios salotos su tunu/ virtom vištų širdelėm, karšti sumuštiniai, varškėčiai, tirštesnė sriuba..
Atsakyti