Picos suktinukai500 g. sluoksniuotos mielinės tešlos
200 ml. kečupo,
100 g. "Pepperoni" arba rūkytos dešros griežinėlių,(ąia pagal savo skonį)
150 g. tarkuoto sūrio (mocarella irgi tinka)
2 šaukšteliai picos prieskonių,
Jei naudosi šaldytą tešlą, kambario temperatūroje ji atitirps per 2-3 valandas, šaldytuve - per naktį. Įkaitink orkaitę iki 190 laipsnių. Atitirpintą ir išvyniotą tešlą sutepk plonu kečupo sluoksniu, uždėk dešros griežinėlius. Užbarstyk tarkuotą sūrį ir picos prieskonius. Tešlą suvyniok į ritinį ir supjaustyk 2 cm. pločio gabaliukais. Sudėk į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepliot plaktu kiausiniu. Orkaitėje kepk 12 minučių.
Saločikės su krevetėmiskrevetės sūryme galima maišyt ir su šaldytom, bet sūryme skaniau
mocarela,
pomidoriukai slyviniai
Hellmans majonezas ar kitas mėgiamas
Viską supjaustom smulkiai , sumaišom ir skanaus.
Receotas iš Graikijos salotosSudetis:
Pomidorai - apie 5 didžiulius
Raudonieji svogūnai - apie 5 galvas
Žalios alyvuogės - mažas pakiukas
Kreminio varškinio sūrio alia "Filadelfija" - 1 indelis
Fetos tipo sūrio - standartinio mobiliako dydžio gabaliukas
Citrina
Cukrus
Pipiriukai
Raudonėlis
Alyvuogių aliejus
Svogūnus nuplikom verdančiu vandeniu. Palaikom apie 2-3 min, perliejam šaltu vandeniu, dedam i kiaurapuodį ir apibarstę su druskyte maigom. Paliekam nubėgti.
Pomidorus supjaustom skiltelem. Dedam svogūnus, pomidorus, alyvuoges, sūrius abu ir permaišom. Gaunasi tokios apsivėlusios daržovės. Is citrinos sulčių, cukraus, pipirų, raudonėlio darom padažą. Užpilam, makaliojam. Pilam alyvuogių aliejaus.
Traškūs lašišų rutuliukai600 g. lašišų filė
1 citrinos sulčių
30 g. smulkintų petražolių
50 g. smulkintų svogūnų laiškų
2 kiaušinių
3 šaukštų varškės
2 šaukštų džiūvėsėlių
50 g. migdolų drožlių
5 šaukštų kukurūzų dribsnių
augalinio aliejaus
Padažui pagaminti reikės:
2 pomidorų
3 šaukštų majonezo
200 g. grietinės
Receptas:
Lašišų filė nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Apšlakstykite citrinų sultimis, suberkite petražoles, pusę smulkintų svogūnų laiškų, įberkite žiupsnelį druskos.
Išplakite kiaušinius, sumaišykite varškę, žuvų masę, suberkite džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite nedidelius rutuliukus.
Migdolų drožles sumaišykite su kukurūzų dribsniais ir juose apvoliokite rutuliukus.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir rutuliukus kepkite 8 minutes, atsargiai pavartydami.
Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles ir smulkiai supjaustykite. Sukrėskite majonezą, grietinę, suberkite likusius svogūnų laiškus, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.
Raugintų kopūstų salotos su skumbre1,raugintus kopūstus nuspaudžiu ir supjaustau(imu taip ant lentutės ir čekčt-čekčt)
2,svogūnų galvas susmulkinu smulkiai
3,virtas bulves supjaustau kubeliais kaip baltai mišrainiai
4,skumbe šalto rūkymo irgi kubeliais
5,ir viską sumaisau su aliejumi (saulėgražų nerafinuotas)
proporcijų nesilaikau,dedu viską iš akies
PABANDYK,SKANAUS...
Žuvies vyniotinis700-800 gr žuvies iškepti kaip paprastai
5 kietai virti kiaušiniai
500 keptų svogūnų
150 gr. sviesto
Atšalusią žuvį, kiaušinius , svogūnus sumalti mėsmale, sudėti sviestą, pagal skonį -prieskonius. Viska gerai išmaišyti, tada deti ant maistinės plevelės ir formuoti vyniotinius , na ir zinoma i saldytuvą . Labai skanu su majonezu kai šaltas užkandis.