Įkraunama...
Įkraunama...

2013 balandinukų mamyčių receptų svetainė

Rikotos gniocchi (virtinukai)


500g rikotos (jei daug skyscio, apie valanda reiktu ji nuvarvinti)
1 didelis kiaušinis
1/2 puodelio smulkiai tarkuoto parmezano arba Pecorino sūrio
1/2 šaukštelio druskos
1- 1,5 puodelio miltų


Dideliame dubenyje sumaišykite ricotta, kiaušini, sūri, ir 3/4 puodelio miltų. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.

Patikrinkite tešlą, ji turėtų būti šiek tiek lipni . Jei ji kimba kaip kramtomoji guma, vel dedi kelis saukstus miltu, paminkai, galima vel i saldytuva 15min. Tada jei kimba, dar miltu idedi.

Pamiltini stala, pasimiltini rankas, paimi teniso kamuoliuko dydzio teslos, surutulioji gyvate, supjaustai ir dedi i vedanti, pasudyta vandeni.

Skanaus!
Verciau per google, tai atsiprasau uz teksta. blush2.gif
Atsakyti
Oreo surio pyragas

10-12 gabaliuku

Padas: 12 susmulkintu Oreo sausainiu aplietu sokoladu

Virsus:
800g Filadelfija arba kito panasaus surio
200g cukraus (as dejau 50g - man per akis)
4 kiausiniai
1 a.s. vaniles lasu
12 stambiai pasmulkintu Oreo sausainiu aplietu sokoladu

Iskloti 24-26cm. skarda nuimamais krastais sviestiniu popieriumi, suspausti susmulkintus dugno sausainius ir kepti 160 karstumo orkaiteje 10min.
Gerai ismaisyti suri su cukrumi kol suminkstes, viena po kito sudeti kiausinius, vis pamaisant tarp ju, supilti vanile. Viska gerai ismaisius sudeti likusius 12 sausainiu, pamaisius, supilti surio mase ant dugno ir kepti toje pacioje temperaturoje apie 60-70min. Pyragas skaniausias para palaikius saldytuve, galima laikyti iki savaites saldytuve. Skanaus.
Atsakyti
Idėja švenčių stalui cool.gif
user posted image
Atsakyti
Tortas „Ferrero Rocher“(Nuosta)

Biskvitui
5 kiaušiniai
5 valg. š. cukraus pudros
200 g maltų kepintų lazdynų riešutų
2 valg. š. kakavos
2 valg. š. miltų
2 arb. š. kepimo miltelių

Kremui:
200 g minkšto sviesto
100 g pieniško šokolado
100 g juodojo šokolado
5 dideli valg. š. (apie 200 g) šokoladinio riešutų kremo (“Nutella”)
85 g riešutinių vaflių

1. Paruoškite biskvitą. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
2. Kiaušinius išplakite su cukraus pudra iki purios masės.
3. Kitame dubenyje miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais.
4. Dalimis, maišydami, suberkite miltų mišinį į kiaušinių plakinį. Suberkite maltus lazdynų riešutus ir lengvai išmaišykite iki vientisos masės.
5. Paruoštą biskvito tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (22 cm skersmens). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
6. Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės. Apie 5-10 minučių atvėsinkite kepimo formoje, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

7. Paruoškite torto kremą. Abiejų rūšių šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir atidėkite į šalį, kol šiek tiek atvės.
8. Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo.
9. Į sviestą supilkite šiltą šokoladą, sudėkite šokoladinį riešutų kremą ir išmaišykite.
10. Įmaišykite rupiai supjaustytus riešutinius vafliukus.

11. Surinkite tortą. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į dvi lygias dalis.
12. Pirmąjį biskvitą dėkite ant lėkštės, padėklo ar kito norimo pagrindo. Ant jo tolygiai paskleiskite maždaug trečdalį paruošto kremo.
13. Ant viršaus uždėkite antrą biskvitą, lengvai delnais paspauskite. Ant jo paskleiskite antrą trečdalį paruošto kremo.
14. Likusiu kremu aptepkite torto kraštus.
15. Papuoškite riešutais, triufeliais, saldainiais ar kaip tik norite.
16. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite keletą valandų, kol tortas sutvirtės. Prieš patiekdami, išimkite iš šaldytuvo ir šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje, kad truputėlį suminkštėtų. Skanaus!

user posted image

Atsakyti
Kibinai (AlKi)
Apie 15 kibinų

Tešlai:
150 gr. sviesto
110 gr. grietinės
2 kiaušiniai
1 a.š. cukraus
0,3 a.š. druskos
350-400 gr. miltų

Įdarui:

350-400 gr. smulkiai pjaustytos mėsos arba faršo (aš visada naudoju kalakutienos faršą)
1 didelis svogūnas
2 česnako skiltelės
druskos
pipirų
raudonėlio, rozmarino ar kt. žolelių
100 ml. kefyro

kiaušinio aptepimui (galite pasilikti truputį nuo tešlos kiaušinių)

Tešla. Sviestą supjaustome mažais gabaliukais, sumaišome su 350 gr. miltų ir rankomis triname, kol sviestas visiškai susitrina su mitais - gauname birų mišinį. Dubenėlyje išplakame kiaušinius su druska ir cukrumi, sumaišome juos su grietine, ir pilame viską į turimą birų mišinį. Maišome šaukštu, kol galėsime minkyti. Išminkome viską, kol gausime minkštą, elastingą, bet prie rankų nelimpančią tešlą (jei reikia - įberkite dar miltų, bet nepadauginkite; man užteko 50 gr.). Pastatome tešlą 30 min. į šaldyuvą.

Įdaras. Svogūną ir česnaką susmulkiname. Visus produktus sumaišome. Formuojame kibinus ir kepame 200 °C orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai paruduoja. Skanaus!
user posted image
Papildyta:
Kibinai kitaip, vaizdinė info (Gretusiu)
kibinai
Papildyta:
Bananiniai "Snickers" keksiukai (AlKi)
Apie 20 nedidelių keksiukų

100 gr. cukraus
0,5 a.š. vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
2 prinokę bananai
2 a.š. kepimo miltelių
270 gr. miltų
100 gr. sviesto arba margarino
2 "Snickers" šokoladukai

Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki tirštos, šviesiai geltonos masės. Supilame ištirpintą ir atvėsintą sviestą, dedame į košelę sutrintus bananus, smulkiai supjaustytus šokoladukus, viską išmaišome iki vientisos masės. Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais, beriame į tešlą ir maišome. Į keksiukų formas dedame popierines formeles, 2/3 jų aukščio užpildome tešla. Kepame iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol viršus gražiai parusta. Skanaus!
user posted image
Papildyta:
Baltojo šokolado tortas su braškėmis (aaistulis)
Biskvitas
tiklinė 250 ml.

6 kiaušiniai
stiklinė cukraus
2 šaukštai vandens
arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
370 ml. miltų

Išplakti standžiai baltymus, po truputį supilti cukrų. Kai baltymai bus tinkamai išplakti, dėti po viena trynį, po kiekvieno vis paplakant.
Miltus persijoti su kepimo milteliais. Supilti į kiaušinių masę, vandenį taip pat ir palengva mediniu šaukštu viską permaišyti.
Orkaitę įkaitinti 180 C.
Į 26 cm. kepimo skardą tiesti tik ant dugno kepimo popierių ( kraštų negalima nei sutepti riebalais, nei palikti kepimo popieriaus) ir supilti tešlą.
Kepti 30 min. Orkaitės durelių kepimo metu neatidarinėti. Iškepusį biskvitą palikti kelias min. išjungtoj orkaitėj.

Kremas
320 gr. baltojo šokolado
500 gr. plakamosios grietinėlės
9 gr. želatinos
apie 500 gr. braškių

Želatiną užpilti 30 ml. šalto vandens ir pastatyti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilti į ją išbrinkusią želatiną ir maišyti, kol ištirps (jei lieka grūdelių - perkoškite per sietelį). Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per 3 kartus atsargiai ją įmaišyti į šokolado masę.
Formą nuimamais kraštais naudojau 24 cm. išklojame maistine plėvele (ir dugną ir sieneles, nes skystas musas gali per apačią išbėgti). Dedame vieną biskvitą ant dugno. Nuo sienelės turi būti apie 1 cm. tarpas.
Braškes gerai nusausinti, kad neuždažytų kremo, ir perpjauti pusiau. Perpjautąją puse į sienelę jas sustatyti į tarpą tarp sienelės ir biskvito. Gerai prispausti prie sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliojame ant pirmojo biskvito lakšto. Tuomet užpilame pusę kremo. Dedame ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilame likusį kremą.
Tortą stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų.
Skanaus!
user posted image
Atsakyti
Picos suktinukai
500 g. sluoksniuotos mielinės tešlos
200 ml. kečupo,
100 g. "Pepperoni" arba rūkytos dešros griežinėlių,(ąia pagal savo skonį)
150 g. tarkuoto sūrio (mocarella irgi tinka)
2 šaukšteliai picos prieskonių,
Jei naudosi šaldytą tešlą, kambario temperatūroje ji atitirps per 2-3 valandas, šaldytuve - per naktį. Įkaitink orkaitę iki 190 laipsnių. Atitirpintą ir išvyniotą tešlą sutepk plonu kečupo sluoksniu, uždėk dešros griežinėlius. Užbarstyk tarkuotą sūrį ir picos prieskonius. Tešlą suvyniok į ritinį ir supjaustyk 2 cm. pločio gabaliukais. Sudėk į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepliot plaktu kiausiniu. Orkaitėje kepk 12 minučių.

Saločikės su krevetėmis

krevetės sūryme galima maišyt ir su šaldytom, bet sūryme skaniau
mocarela,
pomidoriukai slyviniai
Hellmans majonezas ar kitas mėgiamas
Viską supjaustom smulkiai , sumaišom ir skanaus.

Receotas iš Graikijos salotos
Sudetis:
Pomidorai - apie 5 didžiulius
Raudonieji svogūnai - apie 5 galvas
Žalios alyvuogės - mažas pakiukas
Kreminio varškinio sūrio alia "Filadelfija" - 1 indelis
Fetos tipo sūrio - standartinio mobiliako dydžio gabaliukas
Citrina
Cukrus
Pipiriukai
Raudonėlis
Alyvuogių aliejus

Svogūnus nuplikom verdančiu vandeniu. Palaikom apie 2-3 min, perliejam šaltu vandeniu, dedam i kiaurapuodį ir apibarstę su druskyte maigom. Paliekam nubėgti.
Pomidorus supjaustom skiltelem. Dedam svogūnus, pomidorus, alyvuoges, sūrius abu ir permaišom. Gaunasi tokios apsivėlusios daržovės. Is citrinos sulčių, cukraus, pipirų, raudonėlio darom padažą. Užpilam, makaliojam. Pilam alyvuogių aliejaus.

Traškūs lašišų rutuliukai

600 g. lašišų filė
1 citrinos sulčių
30 g. smulkintų petražolių
50 g. smulkintų svogūnų laiškų
2 kiaušinių
3 šaukštų varškės
2 šaukštų džiūvėsėlių
50 g. migdolų drožlių
5 šaukštų kukurūzų dribsnių
augalinio aliejaus

Padažui pagaminti reikės:

2 pomidorų
3 šaukštų majonezo
200 g. grietinės

Receptas:

Lašišų filė nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Apšlakstykite citrinų sultimis, suberkite petražoles, pusę smulkintų svogūnų laiškų, įberkite žiupsnelį druskos.
Išplakite kiaušinius, sumaišykite varškę, žuvų masę, suberkite džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite nedidelius rutuliukus.
Migdolų drožles sumaišykite su kukurūzų dribsniais ir juose apvoliokite rutuliukus.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir rutuliukus kepkite 8 minutes, atsargiai pavartydami.
Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles ir smulkiai supjaustykite. Sukrėskite majonezą, grietinę, suberkite likusius svogūnų laiškus, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.

Raugintų kopūstų salotos su skumbre
1,raugintus kopūstus nuspaudžiu ir supjaustau(imu taip ant lentutės ir čekčt-čekčt)
2,svogūnų galvas susmulkinu smulkiai
3,virtas bulves supjaustau kubeliais kaip baltai mišrainiai
4,skumbe šalto rūkymo irgi kubeliais
5,ir viską sumaisau su aliejumi (saulėgražų nerafinuotas)
proporcijų nesilaikau,dedu viską iš akies
PABANDYK,SKANAUS...

Žuvies vyniotinis
700-800 gr žuvies iškepti kaip paprastai
5 kietai virti kiaušiniai
500 keptų svogūnų
150 gr. sviesto

Atšalusią žuvį, kiaušinius , svogūnus sumalti mėsmale, sudėti sviestą, pagal skonį -prieskonius. Viska gerai išmaišyti, tada deti ant maistinės plevelės ir formuoti vyniotinius , na ir zinoma i saldytuvą . Labai skanu su majonezu kai šaltas užkandis.
Atsakyti
Labai skaniai atrodanti idėja thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
http://logicerrima.b...ta-di-rose.html

Valentinkei biggrin.gif
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
Varškės tinginys

Reikia :

5 pakeliai Gaideliu , Selga, Optima ar pan.
0,5 indėlio koncensuoto pieno
200 g. sviesto.
400-500 g varškės
200 g migdolu
2-3 šaukštai cukraus , jei norisi daugiau saldumo.

Jeigu norisi dar kokiu skoniu , tinka sauja kokoso drozliu, bananas, razinos, džiovintos vyšnios, kiti vaisiai - fantazijai ribu nėra !

Migdolus i keptuve skrudinam, taip įgauna geresni skonį ( bent jau man ) sviestą islydom.
Varske i sieteli ir sutrinam, kad nebutu labai rupi. Sudedam ant islydyto sviesto, supilam kond. pieną, kepintus migdolus. Ipjaustom banana. Viska ismaisom.

Sudedam lauzytus sausainius ir gerai gerai ismaisom.
Viska sukrečiančiam i plastikinį maišelį. Ir suformuojam " kugeli " maždaug 5 cm storio.
Kisam i šaldytuvą , geriausiai nakčiai ir paslegiam.

Ryte kertam su cikoriju kava thumbup.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Mano firminiai kekiuskai

3 kiaušiniai
8 v. š. miltų (kupini)
8 v. š. cukraus (kupini)
60 ml pieno
80 ml aliejaus/tirpinto sviesto (naudoju alieju)
1 a. š. kepimo miletelių
uogos/riešutai/pabarstukai/kokoso drožlės (pagal fantazija)
iš šito kiekio tešlos užtenka pilnai 12 vnt keksiukų formai

Kepti orkaitėje 20-25 min., 200 laipsniu temp.
Skanaus!

user posted image
Atsakyti