Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 43

Švitinimas

Negalima kaitinti operuotų ar spinduliuotų vietų. Todėl geriau maudyti po dušu, o jei vonia, tai nelabai karšta ir geriau tegu vanduo nesiekia probleminės vietos. Tas pats ir su saule. Nedirginti, neerzinti, nelįsti, slėpti nuo tiesioginių saulės spindulių;

Po švitinimo jeigu skauda vietą lyg degintų: Gurkšnoti šaltalankių aliejų, linų sėklų aliejų ir bet kokį kitą aliejų. Daug gerti vandens. Gydyti kaip gydytumėte nudegimo vietą. Maistas švelnus ir skystas - jogurtai, grietinė ir pan.
Jau pradedant švitinimą gerai būtų tą vietą tepti medetkų tepalu ar vazelinu. Tuomet pavyks išvengti pūslių arba bent jau jos bus minimalios.

Ką valgyti ir gerti švitinimo metu

Įdomu, kad patariama valgyti kuo daugiau proteino: mėsa, žuvis, kiaušiniai, sūriai. Pataria, jei nėra apetito, valgyti dažnai ir po truputį, ir pereiti prie daug riebalų turinčios mitybos, kad būtų gaunamas pakankamas kiekis kalorijų. Žodžiu, valgyti riebiai. Esame kalbėję, kad labai tinka sūdyti lašiniai su bemiele duona ir česnakais ar svogūnais. Labai gerai juodosios alyvos, jos ir apetitą skatina ir su radiacija kovoja, kaip ir sūdyti lašiniai. Tinka raudonas sausas vynas arba valgomasis šaukštas konjako. Gerti daug vandens.

Apie burnos išopėjimą

1) Ligoninėje skiria 0,02% chlorheksidino tirpalą. Negalima jokių skaliklių turinčių etilo alkoholio, t. y. spirito. Šis tirpalas skalavimui naudojamas keletą 6–8 kartų per dieną, skalauti po valgio, išskalavus bent pusę valandos nieko negerti ir nevalgyti. Šiukštu nenuryti. Gaminamas Kauno universitetinės klinikos vaistinėje, Sukilėlių pr. 51. Sekti galiojimo laiką, galioja tik 1 mėn. tikrai efektyvus tirpalas.
2) Vartoti pailginto atpalaidavimo vitaminą C, tai reiškia, kad skrandyje vitaminas C išsiskiria per ilgesnį laiką 4–6 val. , pamažu ir pilniau įsisavinamas. Įprastinis vitaminas iškart patenka į kraują, perteklius pašalinamas per inkstus. Labai neblogas YourLife C 500 mg, natūralus vitaminas su erškėčių vaisiais. Vitaminas C nuo seno naudojamas stomatitams ir burnos žaizdelėms gydyti.
3) Skalauti soda + valgomoji druska: 1arbat. š. sodos ir 1 arbat. š. valgomosios druskos 1 stiklinei virinto vandens. Kelis karts per dieną.
4 ) Skalauti ramunėlių, šalavijų arba medetkų arbatomis. Galima tepti skiestu šaltalankių aliejumi.
5) Labai tinka Sidabražolės šakniastiebiai, Švenčionėlių vaistinė, taip pat J. Balvočiūtės Sidabražolė. J. Balvočiūtės dvigubai brangesni, nes gražesnės šaknys ir, sakoma, iš ekologiškų augalų paruošti. Sidabražolė turi sutraukiamųjų savybių, tik šiek tiek ruduoja dantys (nudažo), po kiek laiko praeina. dėl sutraukiančių savybių praeina skausmas. Ąžuolo žievė per stipru ir dar labiau nurudina dantis.
6) Nuo dantų skausmo ir gėlimo labai padeda dantų jautrumą mažinanti pasta Sensodyne. Tikrai liuks dalykas, naudoti minkštą Sensodyne Pronamel dantų šepetuką, man labai patinka. Kiti per aštrūs uždegimo apimtoms dantenoms. Susitvarkys kraujas, praeis ir opos.
7)Vaikinai labai gyrė gelį Daktarin, daugeliui jis padėjo atsikratyti burnos opų.
8) Geros, bet brangios Essence of Yunzhi kapsules.
9) Dar prie viso šio traktato pridėkite šalavijų nuovirą. Juo skalauti burną kelis kartus per dieną. jei nurysite, nieko baisaus, tik reikia nepamiršti, kad vaistažolė ir nepiktnaudžiauti geriant arbatą. Jei išopėjimai ne kritiški, turėtų pagelbėti.
10) Gelclair - koncentruotas burnos gelis, išopėjusiai burnai nuo chemoterapijos. Pagal aprašymą, jis uždeda plėvelę ir sumažina skausmą valgant, sumažina uždegimą.
11) Gerai skalauti Eludril.


Trombocitus kelia tokia arbata: graikiškų riešutų pertvaras (imi visą riešutą, perskeli, riešuto masę suvalgai, o pertvaras susirenki) virti vandenyje 10-15 min kol gausis tamsiai rudas gėrimas. Kažkur 3-4 šaukštai pertvarų 1 ltr vandens. Gerti po 0,5 stiklines kelis kart per diena Kažkas nurodo, kad receptą gavo ligoninėj, kai sirgo kraujo liga.
Gustes patarimas
Manau, kad galima sėkmingai valgyti graikiškus riešutus. Tik reikėtų juos nuplikinti prieš valgant verdančiu vandeniu, bent aš taip darau, kad nebūtų jokių bacilų. Nežinom iš kur juos veža. Kai chemoterapija geriau pasisaugoti...
Atsakyti
Mityba esant kalio trukūmui
Gerai yra razinos, užmerkti pusę stiklinės razinų užpylus vandeniu per naktį, ryte jas suvalgyti, o skystį, kuriame mirko išgerti. Daug kalio turi braškės, bananai

Ruolios info apie mityba:
http://www.iveikliga...c...9&Itemid=39
http://www.delfi.lt/...o.d?id=62427767
http://gyvenimas.del...s.d?id=37001473
http://www.delfi.lt/...e.d?id=60747833
http://www.iveikliga...c...9&Itemid=39
http://www.herba.lt/...zas-ruolia.html

Cukraus vartojimas ligos metu:
http://www.iveikliga...c...1&Itemid=29

Apie chemoterapija (vaistu rusys, kaip veikia, mityba chemoterapijos metu)
http://www.kraujas.l...kiniu-terapija/

Psichologinė pagalba:
https://www.facebook...ikacijosCentras
https://www.facebook...ylintysgyvenima
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safyre: 12 lapkričio 2013 - 19:08
QUOTE(korcula @ 2013 11 12, 13:23)
Laba diena,

kuo nuoširdžiausia užuojauta Jums ir stiprybės visai šeimai.
Mano mamai taip pat metastazavęs gimdos kūno vėžys. Nuo diagnozės pradžios  - 1B st. per metus pasiekė paskutinę. Noriu pasiteirauti pas ką ir kur gydėtės, gal pamenate kokia chemija buvo taikoma (labai atsiprašau, kad teiraujuosi tokiu sunkiu momentu, bet tiesiog informacijos būtent apie gimdos kūno vėžį ir šios ligos metastazių gydymą labai mažai).


Aciu.

Musu atveju sarkoma irgi prasidejo gimdos kune (kaklelyje, jei gerai suprantu skaitydama israsus). Gydemes VUOI, priziurejo Ciurliene, ji ir operuodavo, bet kaip supratau ten daug daktaru sueidavo, nes galiausiai operuodavo pilvo sriti, zarnyna, buvo netgi zarnos gabala ispjove.
Chemija: Docetaxelis, o po to gemcitabinas (taip parasyta dokumentuose).

Apskritai pas lietuvius informacijos apie piktybinius navikus labai mazai sad.gif Pagrinde ieskodavausi pas rusus, nors ta informacija buvo musu atveju labai nedziuginanti.

Jusu atveju, kaip suprantu yra grynai znypliuotasis, tai vilties dar yra, laikykites 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 12 lapkričio 2013 - 19:42
Ptashka, Bona, Lauryte uzuojauta Jums.Stiprybes...


Braiva: kaip Jus?
Svetlana: kaip Jusu mazute?

QUOTE(Fera82 @ 2013 11 12, 14:41)
Laba diena
Na va zada 5dieni ja namo isleisti. Mes su sese mama prigasdinom jei nebandys vaikscioti, tai neisleis namo, tai zinokit kiekviena diena bando stotis ir su tuo stumduku eiti. Nors judesiai labai silpni, koordinacija prasta, ir zvilgsnis kazkur i nieka. Viena nepaeitu, bet vis juda. Baisu ziuret, kai raumenys nyksta. Maitinam kazkaip. Tik va durnai, kad jai atsirado refliuksas. Tyre ligonineje, nors niekad nera turejus, tai jauciu dar del to ja pykindavo ir valgyt nenorejo. db vaistus geria. Seip atstate krauja, skyscius, isgyde infekcija. O kaip toliau net nezinau. g.gif Reiktu kreiptis pas savo gydancia gyditoja ir test gydima chemija, bet vel klausimas ar ta chemija nepribaigs jos greiciau nei nieko nedarymas. Mama sake niekur neis, nori tik namo ir ramiai numirti schmoll.gif

Dziugu, kad mamyte atsikele thumbup.gif Tikriausiai mano zinutes nebematete. As klausiau kokius brangius vaistukus naudojot kaulu stiprinimui. Dekui

QUOTE(Manto_mamyte @ 2013 11 12, 16:04)
Taip taip, visų skirtingi organizmai, žinoma.. aš visai panikoje, šlapimas raudonas, nors jokių burokėlių nevalgiau senų senovėj.. omg..
Man tikrai nepamaišytų raminamieji sad.gif

Siandien juk buvot apalpusi, gal krisdama uzsigavot ar sutrenket ka, kad slapimas raudonas...
O Jus viena liekate namuose?
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 11 12, 20:38)
Musu atveju sarkoma irgi prasidejo gimdos kune (kaklelyje, jei gerai suprantu skaitydama israsus). Gydemes VUOI, priziurejo Ciurliene, ji ir operuodavo, bet kaip supratau ten daug daktaru sueidavo, nes galiausiai operuodavo pilvo sriti, zarnyna, buvo netgi zarnos gabala ispjove.
Chemija: Docetaxelis, o po to gemcitabinas (taip parasyta dokumentuose).

Jusu atveju, kaip suprantu yra grynai znypliuotasis, tai vilties dar yra, laikykites  4u.gif


Dėkoju už informaciją.
Aš pagrinde skaitau anglų kalba - bet būtent ta liga serozinė papilinė adenokarcenoma - labai reta ir itin piktybiška (deja informacija irgi nėra labai džiuginanti). Operacijų jokių nedaro, nes tipo prie gimdos kūono metastazių operavimas "nepasiteisina".

Bet džiaugiuosi ir tikiuosi, kad šiais metais Kalėdas sutiksime kartu.
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2013 11 12, 21:00)
Ptashka, Bona, Lauryte uzuojauta Jums.Stiprybes...
Braiva: kaip Jus?
Svetlana: kaip Jusu mazute?
Dziugu, kad mamyte atsikele  thumbup.gif  Tikriausiai mano zinutes nebematete. As klausiau kokius brangius vaistukus naudojot kaulu stiprinimui. Dekui
Siandien juk buvot apalpusi, gal krisdama uzsigavot ar sutrenket ka, kad slapimas raudonas...
O Jus viena liekate namuose?

prisidedu prie uzuojautos nariu seimoms verysad.gif

mums gerai. zandai raudonuoja, panasu, kad hemaglobinas kyla. tikrins pirmadieni tada zinosim skaiciukus. as bijau garsiai ir pasakotis, kad neprisisnekeciau. jau kiek aktyviau gyvenam. vyras ir pajuda, su vaikais vel zaidzia kaip pries metus. cia forume net nepasakojau, kad buvom isskride i kelione savaitei. per plauka teisvykom, nes pries kelione sukilo baisiai auksta temperatura ( po kraujo transfuzijos). nusimusem temperatura ir lyg niekur nieko. su didele baime keliavom, bet viskas praejo gerai. sveikatos nebuvo kalnais, bet pamazu vaikstinejom, vazinejomes automobiliu. po keliones jau buvo atsinaujine visokie skausmai smarkus, bet cia gal ir su hemaglobinu susije. per savaite laiko iki 70 nukrito. tai tik viena pusle kraujo suleido ir vel smarki temp. iki 40 laipsniu doh.gif jam taip po perpylimo sureaguoja organizmas unsure.gif gal jau uztemptas reikalas su tuo virusu unsure.gif na, o po kraujo pastiprinimo pradejo gydyma imunoglobulinu. laukiam rezultatu.
o kaip tavo mamyte? kokiu naujienu gal turit?
Atsakyti
Labas rytas


QUOTE(asaraa @ 2013 11 12, 21:00)

Dziugu, kad mamyte atsikele  thumbup.gif  Tikriausiai mano zinutes nebematete. As klausiau kokius brangius vaistukus naudojot kaulu stiprinimui. Dekui



Vaistai Pamidronate. Tik sistema tokia, kad jie kompensuojami tik po svitinimo. Kol svitinomo kursas nedarytas, reik paciam juos pirkti.
Db net nezinau kaip cia bus, jau kaip ir reikejo juos susileisti bet per tas ligonines viskas issiderino.
Atsakyti
Romantike, man atrodo, kad MRT galima kaip nors "išsipešti". Pas ką dabar konsultuojates VUOI? Gal reikia pabandyt pas savo chirurgą, kuris operavo, nueit pasitarti?
Aišku, yra kelias - mokama paslauga, bet brangi - bijau primeluot, bet gali buti 1500-2000Lt, jei ne daugiau. Daro Medea (ten, kur VUOI ligoninės priimamasis, bet siuntimo gal irgi reikia), tp V.Grybo gatvėj daro, tp ten konsultuoja A.Lukšytė, J.Sabonis, dar kažkas iš VUOI. Aišku, ten už viską mokama. Bet reiktų dar pabandyti ir nemokamą kelią. Kodėl jie taip kategoriškai sako - ne? Juk, mano galva, MRT nemalonus, bet mažiausiai kenksmingas tyrimas iš KT, MRT ir kaulų scintigrafijos....

Manto mamyte, koks jūsų pTNM? G?

Ptasha, BonaDona, Lauryte, užuojauta, stiprybės Jums ir Jūsų artimiesiems.

Mane kamuoja visokie pašaliniai chemoterapijos ir spinduliavimo poveikiai: pas kardiolgę buvau, tai padarė elektrogardiogramą , po to didelio jautrumo troponiną - netoli priešinfarktinės būklės... Cholesterolis padidėjęs, krešumas - irgi, kalis sumažėjęs. Priaugau per metus 9kg. Cukraus kiekis rytais padidėjęs, diabetas po gydymo įsitvirtino. Endokrinologė po echoskopijos pasakė, jog labai sulėtėjusi skydliaukės veikla, gali greit tekti gerti tiroksiną, kuris mano žiniomis kala per širdį irgi neblogai... Apie karščio pylimus, prakaitavimus ir aukštesnės nei 20C šilumos netoleravimą jau ir nesinori kalbėti.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 13 lapkričio 2013 - 12:36
QUOTE(willow @ 2013 11 13, 12:18)

willow, man MRT dare pries metus. Tada kamavo galvos skausmai. Vos-ne vos isprasiau, kad paskirtu ta tyrima. Rezultatas buvo geras. Dabar daktaras pasake, kad nemato priezasciu ir pagrindo papildomiems tyrimams. Nebent po 3 men. kazkoki galvos rentgena... As negaliu priversti jo man kazka skirti. Nes jis atsako uz stebejima, argumentu nebeturiu.
Pries pora metu ir taip buvo labai nemalonus toks "skandalas" tarp musu:prasiau papildomo echoskopijos tyrimo, nes jauciausi nekaip, o jis man atsake, kad as ne viena tokia, ir visiems lesu neuztenka... unsure.gif
Mokamai tikrai dabar nedarysiu.
Atidesiu iki vasario.... tada eisiu eiline patikra atlikti, gal tada kitaip viskas susiklostys.
smile.gif

Dabar del tiroxino: tikrai nebijok jo. As ji vartoju jau virs 10 metu. Jokio poveikio sirdies veiklai nesimato. Cholesterolis ir pas mane smarkiai padidejes, eisiu konsultuotis pas kardiologe. Cukrus - ant virsutines ribos. Bet terapeute man isaiskino, kad prie skydliaukes sutrikimu buna tie rodikliai stipriai pakite, nes jie susije...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 13 lapkričio 2013 - 12:54
willow. tikrai nebijok tiroksino, man autoimuninis tiroiditas, geriu jį 18 metų. Dėl sulėtėjusios skydliaukės veiklos gali kaip tik kalti širdį, augti svoris, būti reakcija į temperatūrą.

Cholesterolį mažina Jadvygos arbata. Nr. nepamenu, ilgai ilgai su pertraukomis gerti . omega 3 be vitaminų, kalį galima pasididinti, tokį fainą dabar geriu - biomagnis, biokalis.

Vaikščiok daug ilgas trasas kasdien

Lauryte, ar tu papasakojai savo istoriją? Užjaučiu lb.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nida44: 13 lapkričio 2013 - 12:57
QUOTE(nida44 @ 2013 11 13, 11:56)


Lauryte, ar tu papasakojai savo istoriją? Užjaučiu lb.


Mano istorija kitokia, mes palaidojom dukryte, 4 metuku. Jei trumpai- 2 metuku aptiktas auglys pilvuke, su metastazėmis plaučiuose, kepenyse, prieširdyje. Paskui sekė chemoterapijos, operacijos, švitinimas, kaulų čiulpų transplantacija. Veliau- aptikta metastazė galvytėje, ji kelis kartus operuota, švitinta, chemoterpija vel.. Ir dabar, po stiprios chemoterapijos ir dvieju galvytes švitinimų, lapkričio pirmąją, koma, ir sustojo širdelė..Nebeatlaikė vaikutis..
Atsakyti
QUOTE(Lauryte80 @ 2013 11 13, 13:06)

verysad.gif verysad.gif verysad.gif Uzuojauta... angel_sadangel.gif console.gif Stiprybes...
Atsakyti