QUOTE(Citrinmedis @ 2013 11 23, 14:30)
Sveiki-Sveikos, turiu labai daug klausimu ir labai norečiau Jūsų patarimų.
Taigi situacija tokia, kad esu 29 savaite nėščia, nedirbusi, studentė-gaunu socialine stipendiją ir našlaičio pašalpą. Būsimo vaiko tetis dirba jau daug metų pastoviame darbe. Mes esame nesusituoke, norime kad tetis išeitų tevystes atostogų (tą viena mėnesi po gimdimo) ir vaiko priežiūros atostogų. Kiek domėjausi, tai imanoma. Mano klausimas būtų toks ar gerai suprantu kokius dokumentus turi tetis nunešti į darboviete: po gimdimo jis turėtų į darbą nunešti pažymą į darbą iš gimdimo namų, darbe jam išrašys pažymą dėl atostogų SODRAI? ar mes turime nunešti gimimo liudijimą vaiko, kur jis bus įrašytas kaip to vaiko tėvas? O kur po to kreiptis dėl vaiko priežiuros atostogų, kokių reikia dokumentų?
2. Ar jei tėvas bus VPA aš turėsiu po studijų eiti dirbti, ar galima man eiti vėl mokintis? ar neprarasu savo gaunamų pinigų?
3. Man 30 nėštumo savaite reikia nunešti pažyma i soc. skyriu, kad gaučiau pinigelius vaiko krepšeliui? ir po gimimo ten pat reikia pažyma nunešti?
4 Ar registruojant civilinėje metrikacijoje kūdikį reikia tvarkytis tėvystės klausimą pas notarą? ar tiesiog metrikacijoje užtenka tėčiui parašyti sutikima su tėvyste ir viskas?
5. Kur dar man reiktų kreiptis? ka dar susitvarkyti?
Ačiū labai už pagalbą, patarimus nes esu labai pasimetusi ir man labai reikalingi jūsų patarimai

Bėja aš naujokė, tai gi tikiuosi, kad kreipiausi pagalbos kur reikia....
1. Turit ispradziu padaryti gimimo liudijima,nes esat nevede,o tik tada jau tvarkitis del atostogu ir pasalpos. Del VPA darbe jam reikia parasyti prasya,cia jau po tevystes atostogu,kad isleistu,o tada vel i sodra.
2. Galesit ir toliau mokitis,neslaicio pasalpos neprarasit kol mokinsites.
3. Taip,o po gimdymo,kai turesit gimimo liudijima,kai prirasysit vaika prie gyvenamos vietos vel eiti i socialini del vienkartines gimusiam vaikui 1430 lt ir del vaiko pinigu po 97.50 lt.
4. Taip,reikia ispradziu pas notara,o paskui jau i CMS.
5. Jeigu jusu bendros pajamos nevirsis zmogui 350 lt,tai galesit dar kreiptis del soc.pasalpos.