Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 12 11, 17:46)
Taip,sodroj kai pildysit prasyma,pazimekit,kad pasalpa norit gauti tik metus.
Tai jus tik paklauset ar jau ir uzpildet? Taip,jeigu pasirinksit 2 metus gaudineti pasalpa,tai antrus metus galit dirbati ir gaudineti 40% arba jeigu vyro atlyginimas daug didesnis,tai jam perrasyti 40% pasalpos ir jis toliau gales dirbti ir gaudineti 40% nuo savo DU,o jus ir toliau galesit but VPA arba eiti irgi dirbti.

Tai antrus metus abu tėvai bus VPA? Ar ne taip supratau?
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 12 15, 11:34)
Siaip istatymas sako, kad mokama uz abu vaikucius, bet bendroj sumoj viso ismoku - ne daugiau nei 100% buvusio DU. Taigi taip ir gausis realiai, kad iki tol, kol priklauso ismokos uz pirma vaikuti, gausite pilna DU,o veliau liks vel tik atitinkamos antro vaiko ismokos

Kiek suprantu aš vaika galiu pererašyti vyrui,kadangi eina antri metai tai jis gali dirbti ir gauti tuos 40%?Tokiu atveju aš privalau iki NGA grįžti į darbą?
Atsakyti
Sveiki, merginos priminkite prasau ar dabar butinai vaziuoti i sodra pildyti motinystes(tevystes) pasalpa, ar tik pas darbdavi ir galiu per interneta?
Atsakyti
QUOTE(Netika @ 2013 12 16, 09:12)
Sveiki, merginos priminkite prasau ar dabar butinai vaziuoti i sodra pildyti motinystes(tevystes) pasalpa, ar tik pas darbdavi ir galiu per interneta?

Darbdaviui pateikiat prašymą išleisti į VPA, o sodrai prašymą skirti pašalpą galit pateikti internetu per EGAS.
Atsakyti
Esu visai žalia šitame klausime kol kas ax.gif

Esmė tame, kad dar nedaug laiko laukiusi, ir darbdaviui dar apie tai nepranešiau. Šiandien pasiūlė paaukštinimą bigsmile.gif Su didesne alga, savaime suprantama ax.gif

Man dabar toks moralės klausimas, ir ne tik... Pamenu čia buvo tv laidų bumas, kuomet mamas ir darbdavius po teismus tampė dėl sufiktyvintų algų prieš dekretą. Tai pačios žinos apie nėštumą galėčiau dar neskelbti (tik 8 sav dar), tačiau jei ims Sodra kabinėtis vėliau dėl padidintos algos, ar nepridarysiu bėdos darbdaviui per savo nutylėjimą?

Na galbūt ir be reikalo aš čia nerimauju, bet vis tiek... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Namų Fėja @ 2013 12 16, 14:07)
Esu visai žalia šitame klausime kol kas  ax.gif

Esmė tame, kad dar nedaug laiko laukiusi, ir darbdaviui dar apie tai nepranešiau. Šiandien pasiūlė paaukštinimą  bigsmile.gif Su didesne alga, savaime suprantama  ax.gif

Man dabar toks moralės klausimas, ir ne tik... Pamenu čia buvo tv laidų bumas, kuomet mamas ir darbdavius po teismus tampė dėl sufiktyvintų algų prieš dekretą. Tai pačios žinos apie nėštumą galėčiau dar neskelbti (tik 8 sav dar), tačiau jei ims Sodra kabinėtis vėliau dėl padidintos algos, ar nepridarysiu bėdos darbdaviui per savo nutylėjimą?

Na galbūt ir be reikalo aš čia nerimauju, bet vis tiek...  doh.gif

Manau, kad viskas bus normaliai - bumas buvo, kai uzteko 3 menesiu stazo
Juk ne tiek daug menesiu isiskaiciuos su paaukstinimu ir didesne alga
Be to, juk butu galima irdoyti, kad buvote paaukstinta nefiktyviai, dirbote kitoki darba ir etc.
Man per nestuma del didesnio darbo kruvio irgi pakele alga, bet kol kas niekas nesikabinejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Daivulyte* @ 2013 12 15, 21:24)
Kiek suprantu aš vaika galiu pererašyti vyrui,kadangi eina antri metai tai jis gali dirbti ir gauti tuos 40%?Tokiu atveju aš privalau iki NGA grįžti į darbą?

Taip, teisingai - pirmojo VPA ismokas galite perrasyti vyrui, taip nei kiek neprarasite. Ne, i darba gryzti neprivalot - net ir perrasius ismokas vyrui Jus ir toliau galite likti dabartinese VPA, iki kol iskeliausite i NGA su antruoju wink.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 12 16, 17:18)
Taip, teisingai - pirmojo VPA ismokas galite perrasyti vyrui, taip nei kiek neprarasite. Ne, i darba gryzti neprivalot - net ir perrasius ismokas vyrui Jus ir toliau galite likti dabartinese VPA, iki kol iskeliausite i NGA su antruoju wink.gif

Sakykit,o kaip dėl pinigėlių paskaičiavimo tėčiui,už kokį laikotarpį skaičiuotų?esmė tame,kad anksčiau dirbo firmoj,o nuo liepos individuali veikla.Tai pajamas deklaruos tik kovo mėn.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 12 13, 14:10)
O kam jums dabar iseidineti is darbo!?
Po VPA ir iseisit.
Papildyta:

NGA is 2013.05.01-2014.04.31
VPA is 2013.09.01-2014.08.31

Cia paskaiciavimai terminu jeigu nga iseinama nuo 06.01,bet kazko nesuprantu, kaip gali i vpa skaiciavima itraukti 07 ir 08 menesius jeigu tuo metu jau nebedirbi ir esi nga????
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2013 12 16, 23:32)
Cia paskaiciavimai terminu jeigu nga iseinama nuo 06.01,bet kazko nesuprantu, kaip gali i vpa skaiciavima itraukti 07 ir 08 menesius jeigu tuo metu jau nebedirbi ir esi nga????

I VPA apskaiciavima ieina ir 3 menesiai NGA,jus gi tai motinystes pasalpa gausit,tai tie pinigai ieis i mot(tev) pasalpos apskaiciavima.
Papildyta:
QUOTE(vilbur @ 2013 12 15, 17:23)
Tai antrus metus abu tėvai bus VPA? Ar ne taip supratau?

Ne,antrais metais galit jus ir likti VPA,vyras dirbs ir gaudines pasalpa,jis nebus VPA.
Papildyta:
QUOTE(*Daivulyte* @ 2013 12 16, 20:21)
Sakykit,o kaip dėl pinigėlių paskaičiavimo tėčiui,už kokį laikotarpį skaičiuotų?esmė tame,kad anksčiau dirbo firmoj,o nuo liepos individuali veikla.Tai pajamas deklaruos tik kovo mėn.

Is paskutiniu 12 men. iki pasalpos perrasymo praleidus viena menesi.
Atsakyti
[/quote]
Kaip dėl individualios veiklos,jei pajamos bus deklaruojamos tik kovo mėn.Ar galima tai padaryti ir anksčiau?
Atsakyti
[quote=*Daivulyte*,2013 12 17, 20:32]
[/quote]
Kaip dėl individualios veiklos,jei pajamos bus deklaruojamos tik kovo mėn.Ar galima tai padaryti ir anksčiau?
[/quote]
Del sito nezinau,bet gal tiktu pajamu-islaidu zurnalas!?
Atsakyti