QUOTE(fantuliukas @ 2014 01 12, 03:59)
Ar gali kas patarti:
2012m. gruodi isejau is darbo, ir pradejau dirbti 2013m. Liepa. Uz laikotarpi kol nedirbau gavau bedarbio pasalpa. St
Stazo uztenka.
Man nustatytas terminas balandzio 29d.
I dekreta gali isleisti jau vasario 17d.
Turiu dar atostogu 16d. Galvoju eiti i dekreta Kovo 3d. Pries tai dar atostogas paimsiu.
Taip nusprendziau nes kazkaip ima 12paskutiniu men. Automatiskai gausis kazkaip daugiau tu menesiu su didesnem pajamom. dekretines kaip suprantu skaiciuos 2013.01.31-2014.02.01?
Kadangi terminas 04.29, tai tarkim pagimdysiu balandi, ar teisingai galvoju kad jau ta vaiko auginimo pasalpa skaiciuosis 2013.02.29- 2013.03.01?
Dabar perskaiciau kad dekretines taip pat ieina i pasalpos skaiciavima, tai jeigu as jas gauciau iki 03.01 ta visa suma ir prisiskaiciuotu? Gal tada apsimoka vasario 28 iseit? Vistiek dekretines vienu kartu didesnes ? Ar cia fantazuoju?
Viską gerai galvojat, tik gale ir aš susimaišiau, kai "primalėt"

.
Man atrodo jūs ne iki galo supratote apie NGA, tas 126 d. iki gimdymo. Nesvarbu kada išeisite į dekretą (vasarį ar kovą), vis tiek už tas 126 d. gausite 100%. NGA gali baigtis ir kai jūsų mažiukui bus 2 arba 3 mėn. Tai kai baigsis NGA (jei einat nuo kovo pradžios, tai NGA grubiai skaičiuojant baigsis birželį - tada jums NGA paskaičiavimai bus 2013 02 01 - 2014 01 31), o tada birželį prasidės VPA, o VPA skaičiavimas jums bus iš 2013 05 01 - 2014 04 30).
Be to, kaip jūs mąstot, kad dekretines vienu metu išmokės nemažą sumą - tos visos sumos vis tiek neims į VPA apskaičiavimus, nesvarbu, kad dekreto pinigėlius išmoka per vieną kartą, bet dokumentaliai tai tam tikrai suma yra priskirta kiekvienam mėnesiui. Jei iš to dekreto įeis pvz. 2 mėn. į VPA apskaičiavimus,tai už tuos 2 mėn. ir ims skaičiukus, o ne už visus ~4 mėn.
Aišku jeigu jūs gerai jaučiatės ir norit dar padirbt mėnesiuką ilgiau, pvz. išeiti į dekretą nuo 04 01 - to irgi niekas nedraudžia, tada visi skaičiavimai jums pasistums mėnesiu į priekį. Tik aišku reikia būtinai įvertinti tą dalyką, kad gimdymas neprognozuojamas kartais ir pagimdytumėt dar dirbdama iki 04 01, tada negautumėt pinigėlių už visas NGA (126 d.), o gautumėt tik už 56 d. po gimdymo ir tada prasidėtų VPA po tų 56 d. Bet aš asmeniškai šito var. nerekomenduočiau

Gal aiškiai surašiau