QUOTE(RA1 @ 2014 01 16, 17:05)
Laba diena,
Gal zinot kaip cia butu mano situacijoj. Tutriu vaika, jam dar 2 metuku ner, esu auginimo atostogose (tik ismoka antriem metam perrasyta vyrui ) pries iseinant i dekreta su vaiku darboviete bankrutavo, bet kadangi staza turejau, tai ir uz dekreta gavau ir motinystes (tevystes)atostogas. dabar laukiuosi antro vaiko. Gims kol dabartiniam nebus dar 2 metuku. Gal zinote kaip dabar ar gausiu as uz dekreta pinigus ar gausiu tik motinystes (tevystes) pasalpa nuo vaiko gimimo?
Gausit visas ismokas.
Papildyta:
QUOTE(Frivolous @ 2014 01 16, 17:21)
Sveiki. Norėjau pasiteirauti dėl savo situacijos:
1.Pradėjau dirbti 2013-09-01. Jeigu terminas yra 2013-09-14, iki kada man reiktų išdirbti, ir eiti į dekretines, kad pirmaisiais VPA metais gaučiau 100%?
2.Kitas klausimas, dirbu per dvi darbovietes. Vienoje esu įsidarbinus nuo 2012-09-19, pusę metų gavau labai gerą, stabilų, atlyginimą, o po to buvo pereita ties pusės etato valandiniu darbo užmokesčiu, ir pajamos per tuos mėnesius iki dabar yra labai nestabilios. Kaip yra su VPA, kai dirbama per dvejas darbovietes vienoje pilnu etatu, kitoj pusę etato pagal valandinį atlyginimą (antraeilė darbovietė, stažas metai su puse)?
Esu visiškai žalia šituose reikaluose, o kuo toliau skaitau įvairių situacijų, tuo painiau man darosi viskas..
Jus staza turit,tad einat i NGA kaip ir priklauso,atrodo nuo liepos menesio,o skaiciuos NGA is 2013.06.01-2014.05.31 laikotarpio,VPA skaiciuos is 2013.10.01-2014.09.31 laikotarpio.