QUOTE(INDRE+JOK @ 2014 01 31, 10:01)
Vaikuciui 2 metukai suejo 2013 04 05
(geguze, birzeli, liepa, rugpjuti, rugsjo, spali, lapkriti (uz puse men) pinigelius is birzos gavau.
Planuojama gimdyti rugsejo 30d.
Jei norit, kad skaičiuotų kaip pirmajam, gir susitart su darbdaviu, kad iki 04 05 išleistų jus kokiom 3 dienom pirmojo vaiko VPA. Tada būtų garantiją, kad skaičiuos kaip pirmajam.
Gal merginos tiksliau pasakys, bet man atrodo, kad birža negali išleist NGA, tik VPA. Bet atitinkamai VPA būtų mažesnė žinant biržos pašalpų dydžius.
QUOTE(*Terra* @ 2014 02 01, 07:20)
Sveikos
Geras skyriaus pavadinimas.. labirintuose.. papuoliau ir as i juos, sunku dabar susigaudyti

kai laukiausi pirmo vaiko viskas buvo aisku dirbau uzsidirbau isejau ramu.. dabar situacija painesne ir nezinau ko tiketis..
pradesiu gal nuo pradziu viska: rugpjucio 16 suejo sunui 2 metai, rugsejo pradzioje istojau i darbo birza, ismokas gavau. gruodi isidarbinau, tiksliau pasirasiau darbo sutarti kad dirbti pradedu nuo sausio 7 dienos ir suzinojau kad laukiuosi.. i gimdymo atostogas preliminariai iseisiu geguzes 26 diena, kaip man skaiciuos ismokas? gal papultu pagal pirmo vaikelio pinigelius? (antrus metus uz pirma vaikeli buvom nurase teciui tad as nieko negavau).
Pas jus labai jau čia dienų tikslumu viskas gaunasi. Jeigu aš tiksliai suskaičiavau, jums naujos NGA baigtųsi 09.29, o 09.30 prasidėtų VPA. Tai VPA apskaičiavimai būtų iš 2013 08 01 - 2014 07 30. Tai dar įeina tos praeitų metų rugpjūčio 2 sav., kai buvot pirmojo vaiko VPA. Bet reikia 100 k. persiskaičiuot, kad aš būčiau nesuklydus ant tų 09 29-30 d. Tada viskas ok - galėsit rinktis. Bet ir būtinai tada turit į NGA išeiti 05 26, nei 1 diena vėliau. O jei ginė vėliau norės išleist, tada jums irgi verta susitart su naujuoju darbdaviu, kad iki dekreto dar išleistų keliom dienelėm neapmokamoms pirmojo vaiko VPA - tada jau tikrai garantijos būtų.