QUOTE(Raituzas @ 2015 03 13, 09:37)
O kam visą laiką palaikyti 55C ? Jei nėra poreikio, tai ir susidelioji laiko programą, kad vanduo būtų šildomas tuo metu, kada tikėtinas suvartojimas.
Pvz, aš pas save, pasidariau, kad 55C turėti ryte ir vakare darbo dienomis, o savaitgaliais visą dieną.
Jei darbo dieną, sugalvoji nueiti į dušą, tai gali būti, kad pritrūksiu karšto vandens (stovi atskiras boileris 150ltr), bet pagal tokį algoritmą susitaupo dujų.
siuolaikiniu boileriu silumos nuostoliai yra juokingai mazi, todel zaisti su tais pakaitinimais manau tikrai neverta, klausimas ar cia dar sutaupai, kai paskui staiga reikia uzkaitinti vandeni, o ne pastoviai po biski palaikyti jo reikiama tempa. Ir rekomenduociau laikyti ne maziau 60C, kad neuzsiveisktu blogoji bakterija.
Bent jau mano boilerio nuostoliai 1,39kW/para t.y. 5 euro centai

arba 1,5E i men
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 03 13, 13:26)
Duju kondensacinis katilo pajungimas: boileris ir tik sildomos grindys.
Vakar vienas santechnikas porino kad butina uz dujinio katilo daryt pamaisymo mazga: trieigis voztuvas + papildomas siurblys. Ale katilas tures mazaji rata, o sildymo sistema didiji, kuris bus papildomai apsaugotas nuo per dideliu temperaturu padavimo i grindis.
As kazkaip tuo suabejojau, t.y. ar tikrai reikia dvieju cirkuliaciniu ir pamaisymo (juk katilas geba dirbti zemomis temperaturomis), jei katilo cirkuliacinis siurbliukas ale gudrus (EC).
Raituzas maciau kad pasidares panasiai kaip siulo man santechnikas, taciau veliau komentaruose irgi tuo suabejojes.
***, pas tave irgi sakei yra idetas papildomas cirkuliacinis siurbliukas. O kaip su pamaisymu ar idejo ji papildomai (trieigis voztuvas)?
nzn, nera pas mane jokiu recirkuliaciniu siurbliu ir mazgu, tik katiluke, grindinis sildymas + boileris, viskas veikia puikiai ir ekonomiskai. Beja tas 70W (Ratuizas) tai kai ijungta ant 3 begio, o as laikau ziema 2, dabar 1. Viskas labai paprasta. Be to siurbliukas gi neveikia pastoviai, termopavaru valdymo blokas ji isjungia kai nereikia, pas mane per 7d vidutiniskai vienas kambario termostatas buna sildymo rezime apie 20-25 val. t.y. apie 15% viso laiko. Aisku jie veikia nesinchroniskai tai manau koks 30% gaunas kad veikia siurbliukas. ne kazka cia pritaupysi, o gal ir pralosi prisistates n siurbliu, cia kaip su boilerio temperaturu zaidimais -5 cnt/para

Bent jau pas mane trieigis voztuvas stovi paciame katile.
Papildyta:
QUOTE(katilas83 @ 2015 03 13, 21:11)
kas ten pas jus dujine katile su dviem ratais ir siurbliais montuoja?va cia tai geras.busiu dujuose pasijuoksim:)katiline tada iseis kaip granulinio katilo:)))))
Like!
Papildyta:
QUOTE(Raituzas @ 2015 03 13, 09:37)
O kam visą laiką palaikyti 55C ? Jei nėra poreikio, tai ir susidelioji laiko programą, kad vanduo būtų šildomas tuo metu, kada tikėtinas suvartojimas.
Pvz, aš pas save, pasidariau, kad 55C turėti ryte ir vakare darbo dienomis, o savaitgaliais visą dieną.
Jei darbo dieną, sugalvoji nueiti į dušą, tai gali būti, kad pritrūksiu karšto vandens (stovi atskiras boileris 150ltr), bet pagal tokį algoritmą susitaupo dujų.
o kiek pas tave is viso boileriu jei dar atskirai stovi 150ltr? viso 2? kiek viso litru? bent jau man 4 asmenu seimai 150 ltr per akis ir niekada nepritrukom.