QUOTE(Ramunelek @ 2016 09 06, 08:47)
Sveiki reikia pasirinkti katila bet nezinom koki meistras siulo radiant ,bet kazkaip mazai girdetas .Kvadratura namo 250 visur grindinis sildymas ,gal kas patars ka....
Mūsų santechnikas toks jaunosios kartos, besidomintis naujovėmis, ragavęs darbo ir užsienyje, tai man atsiuntė kelių puslapių pagrindimą, kodėl grindiniam šildymui geriausias yra kondensacinis dujinis katilas Viessman Vitodens 200. Visų argumentų neatpasakosiu, bet vienas, kurį įsiminiau, kad šis katilas turi labai platų moduliacijos diapazoną, kitaip tariant, jis gali veikti labai minimaliu režimu (atrodo ~2kW) ir paduoti į grindis minimaliai pašildytą vandenį, kai tuo tarpu kiti konkurentai tokios moduliacijos neturi. Mane įtikino, kad tai geriausias gaminys rinkoje tuo metu (1 metų senumo įvykiai). Tokį katilą ir pasirinkau + Viessmann boilerį. Objektyvumo dėlei galiu pasakyti, kad iš kitų meistrų esu girdėjęs nuomonę, kad Viessmann yra labai geri produktai, tačiau jie nėra tiek geresni už kitus, kad mokėti ženkliai didesnę kainą. Tai vat jums ir spręsti:)
Dar galiu tik papildyti, kad tokio varianto kaip Radiant pasiūlyme apskritai nebuvo. Kaip laipteliu žemiau po Viessmanno buvo siūlomas Junkers cerapur smart.