Įkraunama...
Įkraunama...

Dujiniai katilai

QUOTE(lexxx @ 2018 03 20, 20:51)
pasiknisau...
radau cibulio darytus skaičiavimus, kai jis rinkosi namo šildymo būdą -
1 kWh dujomis kainavo 0,23 ct (lito), ŠS oras-vanduo - 0,16 ct,
žmogus netgi apytikriai įvertino mažėjantį ŠS naudingumą prie didelių minusų lauke - gavosi skirtumas metinis sąnaudų šildymui ir karštam vandeniui dujomis ir ŠS tik 318 Lt (ŠS pigiau)(čia, aišku, labai grubiai)...

6 KW ŠS kainuoja apie 3500 Eur + montavimas kažkiek (gal 1 000 Eur).

Taigi suvedus - viskas labai apylygiai gaunas...

Tai jei šalia dujos - gal vis dėl to dujos, o ne ŠS...

Negražu dujinių katilų temoj taip rašyti, bet... ŠS dar ir vasarą gali namus vėsinti. tongue.gif

Dujas tikrai vesčiausi, bet tokie grynai plėšikiški įsivedimo mokesčiai kaip tik nuo to ir atmuša. Nes nieko stebuklingo tame vamzdžio paklojime nėra- bet už tokius pinigus-ačiū , nereikia.
P.S. ŠS montavimas tikrai nekainuoja 1000 eurų (nors paieškojus ir už tokią sumą galima surasti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 20 kovo 2018 - 21:05
QUOTE(lexxx @ 2018 03 20, 20:51)
Tai jei šalia dujos - gal vis dėl to dujos, o ne ŠS...

Dujų kainai nevaldomai šokinėti galimybių yra gerokai daugiau, nei elektrai, ką ir netolima praeitis demonstravo. Net laivą specialiai dėl to Lietuva pasistatė.

Antras niuansas, orinis ŠS gali ir vėsinti namą, ko dujinis katilas deja, bet negali.
Atsakyti

Dujų kaina stabilizavosi dėl to laivo. Kol laivas bus tol bus viskas gerai taip, kad nereikia gasdinti :) 

Mėginti reikia firmą rasti kuri paklotų tą vamzdį gal pigiau padarytų.

Atsakyti
Man irgi labai aktuali tema dėl dujų įvedimo į kotedžo katilinę. Dujos atvestos iki cokolio, tereikia gręžti skylę ir įkištį vamzdį į pastato vidų.
Kol kas ką gavau pigiausio, tai ~500 eur, į šią kainą įeina projekto rengimas ir suderinimas su ESO (150 eur), ir montavimo darbai su medžiagomis (nuo 350 eur).

Aš tikėjausi viską susitvarkyti už kokius 250-300 eur, tačiau mane visi ramina, kad tie 500 eur yra labai maža kaina ir skatina greičiau samdyti tą įmonę, kol tik duoda tokią kainą.
Įdomu kaip ten yra iš tikrųjų.
Vilnius, Riešės km.
Atsakyti
QUOTE(deadmau5 @ 2018 03 31, 14:25)
Man irgi labai aktuali tema dėl dujų įvedimo į kotedžo katilinę. Dujos atvestos iki cokolio, tereikia gręžti skylę ir įkištį vamzdį į pastato vidų.
Kol kas ką gavau pigiausio, tai ~500 eur, į šią kainą įeina projekto rengimas ir suderinimas su ESO (150 eur), ir montavimo darbai su medžiagomis (nuo 350 eur).

Aš tikėjausi viską susitvarkyti už kokius 250-300 eur, tačiau mane visi ramina, kad tie 500  eur yra labai maža kaina ir skatina greičiau samdyti tą įmonę, kol tik duoda tokią kainą.
Įdomu kaip ten yra iš tikrųjų.
Vilnius, Riešės km.

Palyginimui, man nuo dujų dėžės vedė 17 metrų, kasė po cokoliu ir iškišo katilinėje - 1075€ su visais dokumentais ir pažymom. Vidaus darbai, įskaitant katilo pakabinimą ir pajungimą (be paleidimo), turbo kamino pravedimas ir reikalingi darbai bei dokumentai apie 760€ (be medžiagų).
Atsakyti

150 € projektai kiemo ir vidaus normali kaina?

Atsakyti
QUOTE(adicolor @ 2018 04 11, 09:12)
<p>150 <span>€ projektai kiemo ir vidaus normali kaina?</span></p>

Jeigu kiekvienas iš projektų atskirai - normali kaina. Jeigu abu - maža kaina.
Atsakyti

Gal kas vedėsi į senesnės statybos namą dujas? Kaip tinkamai atvesti dujas į namą? Projektuotojai visada ras sprendimą palankų jiems. Gal iš patirties turit patarimų? Ar yra vienas variantas kaip nuotraukoje? Nuotrauka pasiskolinta iš Raituzo blogo

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adicolor: 26 balandžio 2018 - 12:29

Sveiki, iškilo klausimas statytojas namo leidžia rintis baxi arba viessmann kondensacini katilą. bus šildoma ~80kvm grindinio ir nuvestas radiatoriosius vienas į garažą. kurį rinktis ir dėl ko? ir antras kl ar ne pulsuos vanduo su temperatūros kaita? kai nėra atskiro vandens šildytuvo? Jei suformulavau netaip tai nepykit į namą kraustomės pirma kartą :)

Atsakyti

O kodėl tik du modelius leidžia? nes kaimynai tokius turi ir pas juos viskas gerai? :D
realiai Baxi's yra italas ir gali dirbt su opentherm termostatu - vadinasi mažins ir didins proporcingai galią, prieš pasiekiant užduotą temperatūrą kambaryje
Viessman'as vokietis, Vitodens'as irgi gali dirbti opentherm sąsaja - dėl kitų modelių negaliu pasakyti, kartais patys atstovai nežino

dėl vandens ruošimo - kuo galingesnis, tuo daugiau to vandens paruoš, bet jeigu kalba tik apie dušus, arba su galimybe palaukti vonios ilgiau - tai tiks ir mažesnių galių modeliai

Abiem modeliams suteikiama (kiek matau) ta pati - 24mėn garantija

Atsakyti

pas draugus yra protherm katilas tai vanduo pulsuoja šilumą tai šaltesnis tai šiltesnis bėga tai nėra lb smagu.

Atsakyti
QUOTE(evaldas_d @ 2018 05 03, 16:52)
<p>pas draugus yra protherm katilas tai vanduo pulsuoja šilumą tai šaltesnis tai šiltesnis bėga tai nėra lb smagu.</p>

Nežinau koks geresnis, bet žinau tik viena - neimkit katilo su momentiniu karšto vandens ruošimu. Geriau pamokėkite daugiau ir pasistatykit su bent 20-40 litrų integruota karšto vandens talpa.
Atsakyti