Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 87 laida

QUOTE(Rasma @ 2014 02 04, 09:19)
Bet juk nebūtinai ką visi skaito ir visi mėgsta - makulatūra. Pvz. K.Sabaliauskaitės "Silva rerum". Kiek visokių komentarų, kiek skaitančių, bet jau makulatūrai aš niekaip nepriskirčiau..turi cinkelio.
Ir nepabandęs tikrai negali žinot, ką praleisi..būna ir netikėtumų. Visi rėkia š***, o ima netikėtai ir patinka biggrin.gif

ne tikrai "SR" ne makulatūra, tačiau skonio reikalas
knyga gali patikti, o gali ir ne

QUOTE(Loreti @ 2014 02 04, 09:25)
siaip ir as buvau reklamos auka del atspalviu,bet gavus knyga bibliotekoj po pirmo puslapio pameciau. Geriau kitas knygas skaityciau 2 karta

ne vien man ji nepatiko,
nors draugės kvailina mane, kad neskaičiau
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2014 02 04, 09:42)

Tada ėmiausi knygos apie Vilnių - L. Briedis "Vilnius. Savas ir svetimas". ... gal geriau imtis kitos knygos -
A. Venclovos "VIlnius. Asmeninė istorija".

tikrai artimai susipažinta su Vilniumi smile.gif
Atsakyti
Sąrašų mėgėjoms dar vienas, 14 knygų kurias jau turėtumėt būti perskaitę. Sakyčiau, visai neblogas sąrašas, visų nesu skaičius, bet dar ne vakaras. 4u.gif
Atsakyti
Panorau ir aš įsijungti į snobišką diskusiją. Jau kas kas, bet kiek aš visokio šlamšto esu per gyvenimą perskaičius... blush2.gif Paprastai ant bangos esančių knygų neskaitau iš karto dėl elementarios priežasties - jų negaunu. Pirkti nenoriu, bibliotekoj stumdytis nematau prasmės, tad belieka laukti atoslūgio. Ir ką? ,,Da Vinčo kodas" buvo įdomus, ,,Bridžitos Džons dienoraštis" juokingas, o Sabaliauskaitė tapo tikra ikona mirksiukas.gif Nei viena iš tų ir kitų knygų gyvenimo nepakeitė, bet ir nesugriovė. Tačiau paskutiniu metu nebesuprantu: pabandžiau atspalvius - juokas ima, parsinešiau J. McGuire ,,Aš + Jis. Tikra katastrofa" - neįsivaizduoju, kaip ją galima skaityti. Iš pradžių maniau, kad esu tiesiog per sena ir man jau nesuprasti jaunatviškų temų ir problemų. Atrodo, klausausi naujausios muzikos ir kartais ten randu labai gerų dalykų, bendrauju su jaunais žmonėmis ir nepritrūkstu temų...,na, pažįstu šiek tiek tą jaunimo subkultūrą ir ji nevaro į neviltį. Tačiau niekaip neperprantu visokių atspalvių fenomeno. Jei būtų bent koks šansas suprasti, skaityčiau. Bijau, kad problema turbūt tame, kad tik tokios primityvios knygos prieinamos mažai beskaitantiems žmonėms, nes daugiau nematau kuo paaiškinti - ir to sekso, ir tų meilių esam persiskaitę iki kaklo.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 02 03, 14:32)

Dabar skaitau dvi knygas M.Atwood "Tarnaitės pasakojimas" (bandau suprast kodėl ji tiek nemažai buvo įvardinta kaip Metų knyga..nesakykit dar, gal suprasiu.

Aš irgi tą pačią skaitau. Tik man tai knygų knyga nuo pirmo pirmo puslapio. nežinau kaip su vertimu, bet angliškai tai tekstas toks...kaip geras raudonas vynas. paprastas, bet sodrus. Nedaugžodžiaujama, bet kiekvienas žodis turi prasmę ir svorį.
Knygą pirkau padėvėtą, ir matyt iš kažkokios literatūros studento biggrin.gif Kiekvienam puslapyje labai įdomių įžvalgų, simbolių aiškinimų prirašyta prieštuku. Apie daug ką net nebūčiau pagalvojus. Tai tokią paturbintą versiją skaitau.

Tuoj susikaupsiu ir parašysiu atsiliepimą apie "Į tamsiausią kampą"

QUOTE(Aimma @ 2014 02 04, 17:34)
Panorau ir aš įsijungti į snobišką diskusiją. Jau kas kas, bet kiek aš visokio šlamšto esu per Ir ką? ,,Da Vinčo kodas" buvo įdomus, ,,Bridžitos Džons dienoraštis" juokingas, o Sabaliauskaitė tapo tikra ikona  mirksiukas.gif Nei viena iš tų ir kitų knygų gyvenimo nepakeitė, bet ir nesugriovė.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2014 02 04, 10:42)
o va vėliau tai su labai geromis knygomis praleidau laiką: pradėjau nuo O. Pamuko "Stambulo". Sužavėjo.

Tada ėmiausi knygos apie Vilnių - L. Briedis "Vilnius. Savas ir svetimas".

A. Venclovos "VIlnius. Asmeninė istorija".

Pamuko ir Briedžio knygas turiu, tik vis akys neprieina. Briedžio buvau pradėjusi, labai patiko - ir informacijos gausa, ir jos pateikimas.
Venclovos knygos vienu metu ieškojau, neradau ir pamiršau. Ačiū už priminimą. Kažkodėl manau, kad tai viena iš būtinai perskaitytinų knygų.

QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 02 04, 10:57)
biggrin.gif vajė, kokios mes snobės biggrin.gif

Principiniai pildau literatūrines žinias: tikriausiai žinot, kad Ž. Bizė "Karmen" parašė remdamasis Merimė "Karmen", o Dž. Verdi "Traviatą" - remdamasis A. Diuma "Dama su kamelijomis".

Mes (čia aš apie save) ne snobės, bet labai norėtume būti. Būtent todėl atspalviais net nesidomime.
Tavo pateiktų kultūrinių viražų nežinojau, bet "Kamelijas" skaičiau gilioje jaunystėje, labai patiko. Buvo viena iš jautriausių knygų. Kaip būtų dabar - net neįsivaizduoju.
Merimė kūryba man apskritai keistoka, ne iš tų, su kuria norisi išsamiai susipažinti.

Nuoširdžiai nemanau, kad "Silva rerum" iš tų knygų, kurias visi skaito. Populiari - tai, visuotinė - manau, ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintarelia: 04 vasario 2014 - 20:46
QUOTE(gintarelia @ 2014 02 04, 20:44)
Mes (čia aš apie save) ne snobės, bet labai norėtume būti.
Merimė kūryba man apskritai keistoka, ne iš tų, su kuria norisi išsamiai susipažinti.
nemanau, kad "Silva rerum" iš tų knygų, kurias visi skaito.
Nepretenduoju į norinčiųjų gretas, kad ir kaip kas keltų ant šakių. hihihi.gif
Aš ketinu ką nors paskaityti, nors pažinčiai.
Tuoj išeis III dalis. Skaitysiu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2014 02 04, 20:00)
Knygą pirkau padėvėtą, ir matyt iš kažkokios literatūros studento  biggrin.gif  Kiekvienam puslapyje labai įdomių įžvalgų, simbolių aiškinimų prirašyta prieštuku. Apie daug ką net nebūčiau pagalvojus. Tai tokią paturbintą versiją skaitau.

kaip įdomu bigsmile.gif gal pasidalintum kokia netikėta įžvalga? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 02 04, 18:06)
Sąrašų mėgėjoms dar vienas, 14 knygų kurias jau turėtumėt būti perskaitę.  Sakyčiau, visai neblogas sąrašas, visų nesu skaičius, bet dar ne vakaras.  4u.gif

Esu kelias perskaicius. Dar kleias reikes parsisiusti - kad sulauktu savoeiles smile.gif
Bet va pvz., taip isgirto Jack Kerouac Kelyje nesugebejau iveikti. Pradejau skaityti, bet kazkaip visai nesiseke ir po kokiu 50 psl. nusprendziau nesikankinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2014 02 04, 20:00)
Tai tokią paturbintą versiją skaitau.

kaip norėčiau pamatyti - gal galėtum pafotografuoti kokį puslapį?

QUOTE(gintarelia @ 2014 02 04, 20:44)

Tavo pateiktų kultūrinių viražų nežinojau,

Man labai patinka rasti šaltinius - gal atsimeni, kaip sužavėta Intermezzointermezzo iš Masne operos "Thays" opera Thays skaičiau Anatolio Franco A. Francas"Taysą" Taysa

ir žinoma - likau nesužavėta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 02 04, 17:06)
Sąrašų mėgėjoms dar vienas, 14 knygų kurias jau turėtumėt būti perskaitę.  Sakyčiau, visai neblogas sąrašas, visų nesu skaičius, bet dar ne vakaras.  4u.gif

kas lietuviškai išleista, perskaičiau smile.gif Bet šitie sąrašiukai vistiek labai šališki. Per daug gerų knygų yra, kad sutalpint į kažkokį privalomą sąrašą, ir dar tokį trumpą smile.gif

Perskaičiau Rothfuss Išminčiaus baimė antrą dalį. Ir pasigailėjau, kad pradėjau šią trilogiją skaityt kol neišleista paskutinė dalis doh.gif Nedaug esu skaičius fantastinio žanro knygų, kad šitaip įtrauktų wub.gif Mano skalėj ši ir Dž. Martino Ledo ir Ugnies daina viena kitai nenusileidžia smile.gif
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2014 02 04, 20:58)

Tuoj išeis III dalis. Skaitysiu.  biggrin.gif

aš netgi nusipirksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 02 04, 10:57)
Ir užsikabinau už Saramago "Kaino" - puiki wub.gif

O man iš J.Saramago kūrybos šita mažiausiai patiko g.gif Gal todėl,kad prieš pusmetį buvau perskaičiusi L.Taksilio Biblijos linksmybės,tai kažkaip viskas girdėta ir matyta pasirodė...
QUOTE(saintlina @ 2014 02 05, 11:26)
aš netgi nusipirksiu  smile.gif

Aš irgi,nors antra dalis man ne taip patiko,kaip pirmoji.Gera knyga,bet tokio stipraus įspūdžio jau nepaliko.
Tas pats kaip ir F.McCourt Andželos pelenai tęsiniai.Stovėjo stovėjo lentynoj,kol sugalvojau perskaityt,bet nieko nebūčiau praradusi,jei ir nebūčiau į rankas paėmusi...Man tik šešėlis pirmos knygos pasirodė.Na,nebloga,bet...ne tas schmoll.gif

M.Ondaatje Kačių stalas labai lengvai susiskaitė,bet tik tiek.Tiesa,ta knygos pusė ,kai pasaulis vaizduojamas vaiko akimis,daug labiau patiko.Eilinė knyga,nors skaitalu jos nepavadinčiau...

Mergės,o ką skaito snobai g.gif ?Na,nors kelis pavyzdžius gal būtų galima,a?
Atsakyti