Įkraunama...
Įkraunama...

Katė po sterilizacijos!

QUOTE(Vidam @ 2013 11 18, 22:25)
doh.gif o jums nepaaiškino, kas jai buvo.Kiek suprantu, tai darė operaciją dėlto, kad pažiūrėti kas ten žarnyne darosi, sterilizacija tik kartu atliko. Tai turėjo paaiškinti, ką rado, ką darė, jei kažką su žarnynu, tai turėjo paaiškinti kada galima duoti valgyti, juo labiau kad prieš tai badavo.

Dėl operacijos situacijos pataikėt kaip pirštu į akį. Katei padarė operaciją kad pažiūrėtų kaip su žarnynu ir tuo pačiu padarė sterilizaciją. Apžiūrėjo ar nėra žarnos sulindusios viena į kitą. Rado vienoje vietoje susiaurėjimą bet jis buvo praeinamas. Sakė kad gali būti plaukų kamštis, Petravičius ta kamštį prastumdė ir todėl nereikėjo pjaut žarnų. Sakė kad bus šaunu kai kuo ankščiau pradėtų gerti vandenį ir palaikyti ryšį. Išvažiuojant davė du švirkštus (po 20 ml.) gliukozės ir tris ampules antibiotikų suleisti ryte.
Dabar katė guli ant šiltų grindų vonioj, ant paklotėlio nosį įbedusi į žemę. Į dubenėlį vandens nežiūri, gali būti dėl to kad nejaučia troškulio dėl suleistos gliukozės.
Norėčiau paklausti į kokį aukštį jai būtų pavojinga lipti: ar ant bide vonioje, ar ant spintos? Nes pas mūsų nėra kambarių kuriuose nebūtų kur lipti.
Katė nevalgė, negėrė ir nesituštino prieš operaciją penkias dienas, kažin ar išsikapstys verysad.gif . Narkozę atlaikė, nors gydytojas baiminosi ar atlaikys.
Atsakyti
Na, šokti negerai į bet kokį aukštį, bet šianakt turėtų būti per silpna tai daryti. Kad nevalgė penkias dienas tai negerai, nes nusilpo, bet iš kitos pusės jeigu sakot kad maistu domėjosi ir bandė valgyti, tai reiškia kad yra apetitas o tai jau geras ženklas 4u.gif Linkiu ramios nakties ir lauksim žinių rytoj 4u.gif
Atsakyti
Miela Mesa42,

yra du dalykai, kuriuos turite suprati, jeigu Jūs mylite ir rūpinatės savo katyte (o tuo aš neabejoju):

1. Dėl apsvaigimo po narkozės Jūs mažiausiai pergyvenkite. Labai geras sprendimas palikti katytę vonioje, ten, tikėtina, neturite spintų? biggrin.gif Jeigu užsilips ant bide, komodos kokios, ar kriauklės, tai nieko baisaus. Jeigu paliksite patalpoje, kur ji galėtų užsikeberiokšlinti ant spintos viršaus, katytė gali ne tik skaudžiai kristi, bet ir krisdama kur nors užkliūti, ką nors susilaužyti. Palikite nakčiai ją vonioje su jos tualetu ir vandeniu, ir galite ramiai sau ilsėtis.

2. Kiti katytės negalavimai: iš Jūsų nurodytų požymių, reikėtų susirūpinti. Iš Jūsų pasakojimo man susidaro įspūdis, kad Jūsų vietoje aš bėgčiau nuo to veterinaro kuo toliau. Ir tai nebūtų svarbu, ar į Kauną, ar į Vilnių, ar bet kur, kur veterinaras išmano, ką daro. Gliukozė kraujyje tik didina troškulį, o ne jį mažina. Nenoriu plėstis, nes nežinau, kokia katytės diagnozė, tik galiu pasakyti, kad veterinaras, pas kurį apsilankėte, nediagnozavo nieko.
Papildyta:
Arba iš Jūsų pasakojimo susidaro toks įspūdis.
Kur kraujo tyrimai? Šlapimo tyrimai? Bendros apžiūros ataskaita? Galų gale, kokia buvo gyvūno temperatūra atvykus? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snobė: 18 lapkričio 2013 - 23:10
Veterinaras nedarė jokių tyrimų - iškart pjovė kad "ištirtų" organus. temperatūros taip pat nematavo, bet mes patys jautėm, kad jos kūnas karštesnis negu prieš negalavimus...

Ryte katytė žvali, valgo, bet negeria dar. Akių kampai šiek tiek užsitraukę plėvele (neprisimenu kaip ji vadinas, bet ji visom užsitraukia visiškai kai kietai miega). Kai ją glostai pradeda murkti ir su snukiuku trintis į ranką. Kai paeina kelis žinksnius dar ten pastovi kurį laiką kol vėl eina. Baiminuos, kad dar su savo žaizda tokioj būsenoj neužsipultų kitos katės namuose, kad grubiai su ja "pažaistų" biggrin.gif.

Atrodo katytė jaučias gerai. Manau, kad ištemps, visgi nepirmai katei sterilizacija.
Atsakyti
Labas rytas mesa42 4u.gif labai tikiuosi, kad viskas bus gerai, to linkiu iš visos širdies. Mano nuomone vandeniuko truputį reiktų sugirdyti švirkšto pagalba, nuimkit adata, ir pro šoną burnytės nors truputį sustumkit vandenuko. O kad sustoja eidama, tai nieko nuostabaus, juk jai skauda pjūvį. Dabar reikia saugoti žaizdą, kad negautų kokio užkrėtimo, kai eina į dėžutę kad neišsipurvintų. Gal užmaukit kokią rankovę. Kai aprengi kokį rūbą, tai suvaržo jų judesius ir mažesnis noras kyla kur nors karstytis.Katei ir sterilizacija sunki operacija, ne tokia kaip katinui. Ir aišku, jei kas neaišku skambinkit vetui, jei pats sakė, kad konsultuokitės.
Gali būti, kad plaukų kamštis buvo, kai pasveiksit būtinai reguliariai turit duoti pastos kad pašalintų plaukus.
Sveikit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 19 lapkričio 2013 - 07:44
Labas rytas 4u.gif
mesa42 - džiugu, kad geros naujienos iš ryto biggrin.gif Pritariu Vidam - pabandykit sugirdyti vandenuko katytei - užsitraukę vidiniai vokai, manau, irgi parodo, kad organizmui pradeda trūkti vandens 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas, mane labai stebinat savo rūpestingumu mūsų katytei smile.gif.
Mes jai ir kai negalavo prieš operacija girdėm su švirkštu. Vidiniai vokai susitvarkė. Anksti ryte atėjo valgyt šlapio maisto ir rijo net vemdama, tai mums reikėjo šiek tiek sustabdyti, kad blogai nepasidarytų. Žadam skambinti tam pačiam veterinarui ir paklausti dėl maitinimo, nes taip kimšti tikriausiai nėra sveika...
Atsakyti
Pačios auginam katinelius, tai suprantam jūsų rūpestį ir jei prašot pagalbos, tai ir padedam kiek tai įmanoma nuotoliniu būdu smile.gif
Aišku pasitarkit su veterinaru...gal patars ką duoti kad greičiau sustiprėtų. Kad valgo labai gerai, tik aš normuočiau...geriau dažnai bet po nedaug smile.gif

Atsakyti
Džiugu, kad katytė jaučiasi geriau, taip ir turėjo būti.

Vakar Jums ir taip užteko streso, tai nenorėjau blaškyti dėmesio. Šiandien norėčiau pacituoti bent vieno teisės akto ištrauką:

"43. Veterinarijos paslaugas teikiantis privatus veterinarijos gydytojas turi:
<...>
43.3. užtikrinti, kad veterinarijos paslaugų teikėjo patalpose po gyvūnui atliktos chirurginės operacijos, kurios metu gyvūnui buvo sukelta bendra nejautra naudojant veterinarinius vaistus, jis bus grąžintas gyvūnų laikytojui tik tada, kai nustojus veikti bendrai nejautrai sukelti naudotiems veterinariniams vaistams gyvūno sąmonės būklė bus pakankamai stabili, siekiant išvengti gyvūno sveikatos ir gerovės reikalavimų pažeidimų, išskyrus atvejus, kai yra raštiškas gyvūnų laikytojo sutikimas pasiimti gyvūną anksčiau, negu pasibaigia veterinarinių vaistų veikimas, kuriame gyvūnų laikytojas patvirtina, kad jis informuotas apie galimas pasekmes;"
- REIKALAVIMAI VETERINARIJOS PASLAUGŲ TEIKĖJAMS -

Išvadas pati pasidarykite, savo nuomonę apie šį veterinarą aš išsakiau, tačiau primygtinai piršti jos neketinu.

P.S. Taip, pasikonsultuokite ir dėl maisto, tuoj "įkiš" Jums ką nors, kuo pats prekiauja doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snobė: 19 lapkričio 2013 - 16:48
Pas mus Alytuje visada atiduoda tuoj po operacijos, nes nėra kur laikyti gyvūnų. O dar mažesniuose miesteliuose juo labiau. Vilniuje ir Kaune, kur yra normalios klinikos, tai viskas kitaip. O jei be priežiūros paliksi uždarytą bokse, tai jau geriau pačiai namie prižiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2013 11 19, 18:02)
Pas mus Alytuje visada atiduoda tuoj po operacijos, nes nėra kur laikyti gyvūnų. O dar mažesniuose miesteliuose juo labiau. Vilniuje ir Kaune, kur yra normalios klinikos, tai viskas kitaip. O jei be priežiūros paliksi uždarytą bokse, tai jau geriau pačiai namie prižiūrėti.


Miela Vidam,
tai nėra rekomendacijos, tai yra reikalavimai ir mums, gyvūnų savininkams, visiškai neturėtų rūpėti tai, kad jiems nėra kur laikyti, sutikite. Aš čia cituoju ne šiaip, kad pacituoti, tuo noriu pasakyti, kad jau seniai atėjo laikas būti reiklesniems veterinarų atžvilgiu, nes didžioji dalis daro ką nori, kaip nori ir kur nori. Kodėl? Todėl, kad jie naudojasi gyvūnų savininkų nežinojimu ir yra akivaizdžiai labiau suinteresuoti didesniu pelnu nei gyvūnų gerove. Štai ir viskas.
Atsakyti
Sutinku su jumis snobe, bet tos netvarkos yra labai daug. Ir daug kas nuo mūsų nepriklauso, o kiekvienam žingsnyje kovoti- tai tiek tos naudos, kaip kovoti su vėjo malūnais. Ypač sunku provincijose, o ne kiekvienas galime vežioti į Vilnių ar Kauną ir daryti brangius tyrimus. Jums gal sunku suprasti, kadangi kaip supratau finansiškai neturit sunkumų. Tik nepradėkit iš naujo aiškint, kad neturint pinigų, neauginkit, esat neatsakingos ir t.t supraskit, kad ir mes neturtingieji labai mylim savo gyvūnėlius...
Pasiklausius, kaip gydytojai elgiasi su žmonėmis ir su vaikais, tai ko norėti iš veterinarų. Pinigai valdo visur...
Yra kaip yra...mes čia susirinkusios auginam daug metų, dalinamės asmenine patirtimi, padedame viena kitai.

Atsakyti