QUOTE(Tomienė @ 2014 11 29, 17:14)
Turiu išsisaugojus

tekstas netaisytas, brendžio nenaudojau, gerai buvo ir be jo, bet porcija milžiniška
Kalėdinis pyragas
Ji reikia kepti prieš 2 mėn iki Kalėdų (vėliausiai prieš 2 sav.)---aš kepiau vakar..
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiaušiniai
šaukštelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaišyti tešla.
900g razinų
900g džiovintu juodųjų serbentu
200g džiov. datulių
200g džiov figų
220g migdolu
250ml citrinų žievelių
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Tiesa, pamirsau perspet--dziovintu vaisiu pyrago, net ir puse porcijos gaunasi tikrai daug.
Jei kepsit visa porcija--tai gaunasi dvi didziules skardos(kur jau parduodamos kartu su orkaite)
as ir kepu pagal si recepta

uk gyvenu,tai dziaugiausi kad cia serbentu yra,deja ne ilgai,parsinesus namo pamaciau,kad visgi ten ne serbentai,nors ant ipakavomo raso butent serbentai,gaila kad ta supratau tik iskepus pyraga,nes paragavus jas, traskejo kauliukai tarp dantu,busiu sugadinusi pyraga,nezinau,gal ne taip ka supratau as, bet ten tikrai ne serbentai,o mazos vynuogytes,neapsigaukite jei kuri bandysite jas pirkti,neverta.as ir dedu tik tuos vaisius kuriuos megstu,nededu vysniu,man jos per saldzios,bet uztat spanguoliu gausiai iberiu.Drezdeno keksai,taip pat jau bresta suvynioti,deja man ir nepavyksta ju iskepti tokiu kaip parduotuvese,jie ten tokie skanus ir tekstura visai ju kitokia kai pjaustai,gal kas gali pasakyti ka daru net taip?o gal viska darau taip,tik naminis kitoks gaunasi,ne toks kaip parduotuvinis
Kas nori-iesko galimybiu,kas nenori-iesko priezasciu.