Sunku su jumis suspeti

Jau eina ketvirta savaite, kai grieztai ant paleo. Jauciu, kad perlipau ta energijos nebuvimo barjera, kuris buvo uzejes pirmom savaitem. Matyt organizmas suprato, kad neverta angliu reikalaut, varikliukas puikiai sukasi ir su riebalais

man energija svarbu, nes sportuoju. Is pradziu, turejau visus svorius mazinti, zingsnelis atgal sporto srity buvo, o jau vakar sportavau su ankstesniais svoriais ir po treniruotes jauciausi puikiai.
Per pirmas dvi savaite netekau 4 kg, o dabar svoris stovi. Nelabai jau ir reikia, nu nebent dar kokius 3 kg. Bet kadangi laikausi ne del svorio, o del sveikatos, tai laiko tiems kg nukratyti dar grazaus turiu, nes liga, kaip suprantu, net nezada trauktis greitu laiku

Turiu pasakyti, kad saunuoles jus visos, kurios cia bendrauja ir dalinasi savo patirtimi ir ispudziais, ziniom ir kritika. Be jusu butu daug sunkiau, motyvuoja sis forumas. Tik jau atrodo mintys negeros listi pradeda, isijngi SM ir vel grizti i doros kelia. O psichologinis momentas, bent jau man, labai svarbu, turiu tiketi tuo ka darau, nes kitaip rankos svyra kai rezultato nematai.
Hippie, klausei kaip upetaki dariau. Kol skaitydama pasivijau, tai turbut ir pamirsai kad klausei

isdarinejau, ispjausciau file. Is galvu ir peleku isviriau superini sultini, o file gabaliukus kepiau ant sviesto keptuveje, lengvai is abieju pusiu pakepinau, kad tik pabaltu mesyte ir vuolia, su garuose virtom darzovem, karaliska vakariene ir kaip greitai. Rasau ir seiles renkas, vel norisi. Tik si karta gal orkaitej bandysiu, bet sviestas - butinas ingredientas.
Labai daug sultiniu verduosi, beveik kasdien sriuba sviezia is ivairiu kaulu, su daug darzoviu. Prie mesos darzoves (brokoliai, morkos, burokai, kalafijoras, paprika, cukinija, kopustas) garpuodyje verdu (garpuodis-indas nr 1 mano namuose siuo metu) kazkaip neatsibosta man jos. Ir jauciuosi zymiai geriau ir sociau, kai tokias darzoves valgau. Stengiuosi maisto per daug nekaitinti, nekepinti, jei galiu isvirti, tai ir verdu. Net kiausiniene labai retai kepuosi, nes isivaizduoju, kad tie kepesiai kasryt nera sveika. Geriau jau minkstai issiverdu kiausius, uzsidedu ant dar karstu sviesto, druskos su pipiru ir kapoju taip. Sotumas toks pat islieka, kaip ir nuo keptu su spirgiais.
Merginos, kurios neragavot steiko, butinai paragaukit. Tai manau labai tinkamas patiekalas prie sios mitybos. As pirma karta gal pries pora metu paragavau berneliu uzeigoj ir taip nerealiai patiko. Jauciasi tikras mesos skonis, o ne kokiu prieskoniu teslu ir kitu nesamoniu, kokiu primakaluoja musu mamos kepdamos kepsnius. Tas skonis tikras, net nemoku apsakyti.... Dar tada nieko nebuvau girdejus, apie puszales mesos naudinguma. Tik grizus namo pradejau dometis, kaip kas ir del ko. Pasirodo jautienoj negyvena kazkokie organizmai, kuriuos reiktu naikinti didelej kaitroj, todel tokia mesa saugu valgyti ir nedakepta. Nuo to laiko daznai perku turguj jautienos ispjovas ir kepu seimynai pati. Viskas labai paprasta, supjaustau neplonais kepsniukais, padruskinu, papipirinu gausiai ir labai karstoj keptuvej apkepu is abieju pusiu. Pries isimant dar ipjaunu per viduri, paziuriu ar tinkamai raudona ir viskas.
Labai liudziu, kad nera knygu lietuviu kalba. Pavydziu angliskai skaitanciom. Vis viliuosi, kad kokia leidykla isleis knyga apie PALEO. Nu bet is kitos puses, tai sis forumas geriau nei knyga, nes info nemazai, o jusu visu pavyzdziai ir isgyvenimai tikri.