Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(ivetacom @ 2013 11 27, 17:08)
Na nepasisakykite del pienelio taip kategoriskai, turiu 3 vaikus ir su kiekvienu pieno tik 3 savaites budavo, po to lasai iki 3 menesiu. Trecias vaikas labai gerai siurbe, kabejo tisiog, bet kaip nebuvo, taip ir neatsirado nepaisant visu imandrumu. Beja mano senele pagimde 10 vaiku ir neturejo pieno, sunku net isaivaizduoti kaip reikejo suktis tais laikais.

drinks_cheers.gif
na, man irgi buvo labai liudna, bet su visais trim buvo panasiai blink.gif
tai budavo labai skaudu, kai broliene ir visokios tetos, kurios su tuo nesusidure, niekaip negaledavo suprasti, "nugi kaip taip gali but ":)
O noras buvo labai didelis... verysad.gif Taip, kad nepabuves kito kaily negali detis išmincium ir sakyti, kad nemokejo, kantrybes neturejo ar pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 27 lapkričio 2013 - 16:18
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 27, 16:46)
viena kitai išplauna, nugali bandos jausmas. Va pas mus ateina, mes irgi tam tikrą smegenų plovimą padarom, išmetam senus šablonus ir jų vietą užpildom  naujais biggrin.gif .

bigsmile.gif tai as cia su tuo plovimu ir kovojau o jus 'trole trole" unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2013 11 27, 16:48)
na, as iš tų "kurios nemokejo"
nors ir kantrybes uzteko, ir iki 6 men. vaikui "lašindavau" bent po kelis lašus to savojo, nes puikiai supratau, koks yra svarbus...
ir visada nervindavo tų, kurios su tuo nesusidūrė, kategoriškumas, kad kantrybes neuztenka... blink.gif
ne viskas taip paprasta ir nereikia visko vertinti taip tiesiogiai...

visiškai sutinku. Nes lengva sakyti, kai nesi su tuo susidūręs. Lygiai taip pat kaip nemažai moterų negali pastoti, nes tai vieno hormono per daug, kito per mažai, susipainiojęs organizmas pats tarp savęs, taip ir gimus mažiukui, gali nutikti, kad hormonai susipainios, vienų bus per mažai, kitų per daug ir to pienuko gali nebūti kad ir kaip mama norėtų savo pienu maitinti. Nes protingos mamos tikrai nori savo pienu maitinti, bet vien noro nepakanka.

Off topic, bet radau įdomią teoriją, kodėl išsivystė žemdirbystė:
Kasmetiniuose prijaukintuose augaluose yra farmakologinių medžiagų, vadinamų egzorfinais (exorphins). Ir jie sukelia priklausomybę. Piene, dar viename žemės ūkio produkte, taip pat yra egzorfinų, tik mažesnis kiekis. Šią teoriją sukūrę tyrėjai G. Wadley ir A. Martin sako, kad grūdų ir pieno vartojamas normalių žmonių normaliais modernios dietos kiekiais aktyvuoja malonumo centrus smegenyse. Maistas, kuris buvo įprastas iki žemdirbystės, neturi tokios farmakologinės savybės. Egzorfinų poveikis yra toks pat kaip ir opioidinių narkotikų, t. y. malonumas, motyvacija, nerimo sumažėjimas, gerovės pojūtis ir galbūt netgi priklausomybė. Nors įprastinio patiekalo poveikis kiekybės prasme yra mažesnis nei narkotikų dozės, tačiau šiuolaikiniai žmonės patiria juos kelis kartus per dieną kiekvieną dieną visą savo gyvenimą.
Ir autorės retorinis klausimas: kaip manote, kodėl vienas pirmųjų prijaukintų augalų buvo aguonos? Tikrai niekas jų mažų sėklyčių neaugino maistui biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 27 lapkričio 2013 - 16:22
Sveikos merginos. Aš su Jumis tik nespėju biggrin.gif

QUOTE(varnikė @ 2013 11 26, 12:50)
Sunku su jumis suspeti smile.gif

Jau eina ketvirta savaite, kai grieztai ant paleo.

Per pirmas dvi savaite netekau 4 kg, o dabar svoris stovi. Nelabai jau ir reikia...

Turiu pasakyti, kad saunuoles jus visos, kurios cia bendrauja ir dalinasi savo patirtimi ir ispudziais, ziniom ir kritika.

Perskaičiau varnikės postą ir nelabai turiu pati ką pridurti, nebent nuplagijuočiau lotuliukas.gif Net nebeįdomu. Nuo vakar jau planavau, kad pasakosiuos, o čia - bac ir viskas tas pat.

Kilogramai irgi stovi, ar net grįžta koks puskilis įtariu. Nors man dar iki viršsvorio nebuvimo tikrai yra kur tobulintis. Vaisių stengiuos nevalgyt, bet kartą bent į savaitę pramuša ant vaisių.

O didžiausia bėda atsisakyti saldumo unsure.gif NIeko netrūksta nei truputuko: nei miltų, nei bulvių, nei pienų, bet cukraaaaus doh.gif

QUOTE(Elata @ 2013 11 26, 18:44)
turėkit omeny, kad kokoso miltų į tapijokos ar bulvių krakmolą santykiu 1:1 nepakeisit.

o koks santykis keičiant migdolų miltus turėtų būti?

QUOTE(Elata @ 2013 11 26, 23:12)
Merginos, kurios turit problemų su wc, jums mėšlungis netraukia?

Na jei apie WC tai problemų pas mane nėra, o vat su mėšlungiu ir tikais priešingai - dingo bigsmile.gif Kaip suprantu turėtų būti priešingai.

QUOTE(SOWELU @ 2013 11 27, 18:00)
Žinot, aš ti kdabar pastebėjau, kad vaisių nebesinori.

Kada man tas baigsis, aš priešingai niekad nevalgydavau jų, o dabar būna momentų kai tik obuolys ir "užkiša" visus norus kažko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 27, 14:41)
irgi ne į temą, mano neįspūdingi, dabar jau 20 metų be pakinktų vaikštau, o pieno turėjau - pilnai galėjau dvynius maitinti. Po pirmo gimdymo,  kasdien po 2 buteliukus pieno atiduodavau kitame name gyvenančios nelabai išnešiotos mergičkos maitinimui. Po antro gimdymo, gimdymo namuos  maitinau savo ir kitos, įspūdingų burbulų savininkės vaikutį. Jai nepavykdavo išspausti nė lašo. Tris paras prasimūčino ir vaiką ant mišinukų pervedė parsivežusi.

tai va, ir nesuprasi..

as labai del savo bijau.. nes de l prolaktino(nors jis dabar normoj), bet buna pedsaku skyscio.. ir kai eme biopsijai - rado kraujo lasa jame..
tai matyt nelabai gerai tuo maitinti vaikuti.. unsure.gif
nebent viskas pasitaisys. reikia tiketi kad taip ir bus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 27, 17:21)
o koks santykis keičiant migdolų miltus turėtų būti?

Kiekvieni miltai yra kitokie. Kaip ir kvietinių nepakeisi 1:1 į migdolų miltus, taip ir paleo miltų tarpusavy nepamainysi. Tarkim migdolų miltai nesuriša, todėl kepinukai birūs būna, kokoso miltai dėl tirpios ląstelienos juose labai išbrinksta, todėl daugiau skysčio dėti reikia, mažiau miltų. Užtat reikia žiūrėti pagal receptą ir patiekalą, kuri gaminti planuojat, nes vieni miltai tinka vienur, kiti - kitur.
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 27, 17:21)
Na jei apie WC tai problemų pas mane nėra, o vat su mėšlungiu ir tikais priešingai - dingo  bigsmile.gif  Kaip suprantu turėtų būti priešingai.

nėra nei wc, nei mėšlungio problemų? tai taip ir turi būti smile.gif reiškias viskas su viskuo tvarkoje smile.gif aš apie wc ir mėšlungį paklausiau, nes dažnai magniu abi problemas galima išspręsti.
Atsakyti
Atsakykit tik į vieną pagrindinį klausimą - kur tą angliavandenių potraukį dėt biggrin.gif Tuo sapnuosiu tortus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 27, 15:20)
...
Off topic, bet radau įdomią teoriją, kodėl išsivystė žemdirbystė:
Kasmetiniuose prijaukintuose augaluose yra farmakologinių medžiagų, vadinamų egzorfinais (exorphins)....
idomi teorija, bet labiau tokia is fantastikos srities.
mano manymu, zemdirbyste labiau skatino pastovus ir garantuotas maisto saltinis, galimybe isvengti sezoniskumo ir maziau pastangu reikejo ideti, kad aprupinti seimas maistu. na taip zemdirbyste sunkus darbas, bet rezultatas daugmaz garantuotas, nekaip pvz medzioklej - gali ir menesius nieko nepavyti. kas liecia grudus, tai jie ispopuliarejo, todel kad ilgai negenda, jeigu teisingai laikomi, lengvai transportuojami, na "convenience food" taip sakant...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 27 lapkričio 2013 - 16:30
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 27, 15:06)
Senų laikų pasakymas - pieno nebuvo. O jūs kitą kartą draugės paklauskit ką darė, kad to pieno būtų?
Lengviausia yra viską mesti ir pakišti mišinuką, jei vaikas irzlus, nuolat ant krūties kaba, neva neprivalgo.
Ne visoms maitinimas lengvas, bet pieno praktiškai visos turi mirksiukas.gif

nezinau, bet ligonineje kol gulejo daktarai pasiule misiniuko ir maitino is buteliuko. ir namo dar pridave jo su savim...
liudna kad sitaip sad.gif visos mamos nori kad viskas butu gerai.
cia kaip ir tos kurios turi ramius vaikus- neisivaizduoja ka reiskai su neramiuku gyvent. ir gali viska nurasyt nezinia kam.. ir gyvena sau ramiai.
aisku daug aks nuo mamos priklauso - mama irzli/nedamiegojus/dingsta pienas/vaikas irzlus ir pan.
bet ko mamai but irzliai jei viskas gerai? uzburtas ratas gaunasi
Papildyta:
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 27, 16:29)
Atsakykit tik į vieną pagrindinį klausimą - kur tą angliavandenių potraukį dėt biggrin.gif Tuo sapnuosiu tortus biggrin.gif

mesti pro langa.
manau po savaites- kitos turi praeiti

Papildyta:
QUOTE(*Rūta* @ 2013 11 27, 15:08)
va tau ir aiskūs smegenų pazeidimai jei veganas esi  doh.gif

:hihi:
Papildyta:
QUOTE(SOWELU @ 2013 11 27, 15:10)
Būtų būtų  ax.gif Aš kaip Pamela jausdavausi su A nėštumo metu ir su B kai maitinau biggrin.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 11 27, 17:29)
idomi teorija, bet labiau tokia is fantastikos srities.
mano manymu, zemdirbyste labiau skatino pastovus ir garantuotas maisto saltinis, galimybe isvengti sezoniskumo ir maziau pastangu reikejo ideti, kad aprupinti seimas maistu. na taip zemdirbyste sunkus darbas, bet rezultatas daugmaz garantuotas, nekaip pvz medzioklej - gali ir menesius nieko nepavyti. kas liecia grudus, tai jie ispopuliarejo, todel kad ilgai negenda, jeigu teisingai laikomi, lengvai transportuojami, na "convenience food" taip sakant...

na, ne iš fantastikos, labiau iš ekonomikos: kam yra paklausa, atsiras ir pasiūla, pabandė - patiko ir augina (o kad opioidinis poveikis yra irgi ne fantastika). Žemdirbystė tikrai reikalauja daugiau pastangų ir nuolatinių pastangų nei kad hunter-gatherer gyvenimo būdas, tačiau pats faktas, kad priklauso nuo paties žmogaus valios: kiek įdėsi - tiek ir gausi, ką pasėsi - tą ir pjausi, tikriausiai labiau viliojo. Iki žemdirbystės žmonės turėdavo kilotis iš vietos į vietą, nes baigdavosi maistas, sunaikindavo aplinką ir reikdavo naujų šaltinių ieškoti, be to sezoniškumas buvo, o su žemdirbyste galėjo apsistoti ir įsikurti visam laikui.
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 11 27, 16:00)
Žinot, aš ti kdabar pastebėjau, kad vaisių nebesinori. O buvau obuolinė visai, neužmigdavau nesuvalgiusi obuolio prieš miegą  blush2.gif O dabar kažkaip nebėra kada juos valgyt - nes nu neiškeisiu vieno valgymo į obuolį  smile.gif

as irgi nebenoriu. ir nenorejau siaip.guli ramisuaiai mandarinai namie, MB valgo, bet man jokiu emociju... bet va bananai- nu taip norisi kartais ju!
bet jei valgyt -tai tik stipriai prinokusius?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 11 27, 17:41)
bet jei valgyt -tai tik  stipriai prinokusius?

priklausomai dėl ko. Jeigu dėl pilvuko floros nerimauji ar pastebi, kad pavalgius vaisių ima pūsti jį, tai valgyk tik prinokusius, nes greičiau suvirškinami ir įsisavinami jie, neužsilaiko žarnyne. Jei nori mažiau angliavandenių gauti, tuomet valgyk žaliais galiukais.
Atsakyti