Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiškos salotos ir užkandžiai

Turku virtuve yra tikrai turtinga ivairiom salotom ir uzkandziais,kuriais pasidalinsim .


Piyaz- Salotos-uzkandis su pupelem



user posted image

Paruosimui reikes:

1stiklines virtu ar konservuotu baltuju pupeliu
2pomidorai smulkiai sukapoti
4 sviezius svogunai smulkiai supjaustyti
1 pailgas(carlston) sviesiai zalias pipiras
1/2 raudono svoguno supjaustyto grezineliais

uzpilui
5-7 saukstai alyvu aliejaus
1/2 citrinos sulciu
druskos,juoduju pipiru

1-2 kietai virti kiausiniai
keletas juoduju alyvuogiu

Pupeles,pomidorus,svogunus,pipirus sumaisom ir sudedam i lekste. Alieju su citrina ir druska ismaisom ir uzpilam ant salotu. Virsu papuosiam kietai virtu kiausiniu ir juodom alyvuogem.

Labai sauniai tiks prie kotletuku...
Papildyta:



Coban salatası -salotos su fetos suriu



user posted image

1 nedidelis agurkas smulkiai supjaustytas
2 pomidorai supjaustyti
1 pailgas pipiras (carlstono)
1/2 svoguno susmulkinto
50 gr fetos surio
Ziupsnelis susmulkintu petrazoliu ar svieziu metu

5 saukstai ayvu aliejaus
1/2 citrinos sultys
druska
juodieji malti pipirai

Darzoves susmulkinam ,supilam alieju su citina. Ant virsaus sudedam susmulkinta fetos suri .
Labai sauniai tinka prie avienos patiekalu.


Raudonojo kopusto salotos


1/2 raud. kopusto user posted image
1/2 citrinos
5 saukstai alyvu aliejaus
1 saukstas druskos

Kopusta smulkiai supjaustom,uzberiam druskos ir gerai" paminkom" rankomis. Paliekam valandelei"pailseti" po to nuplaunam,leidziam nuvarveti. Uzpilam aliejaus-citrinos misiniu . Paliekam dar pusvalandziui pailseti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kobryte: 13 birželio 2006 - 20:57
Oi, kobryte, ka mes be taves darytume 4u.gif Labai aciu, kad vis nepatingi parasyti 4u.gif
Piyaz labai megstu thumbup.gif ir beveik kiekviena diena per pietus gretimoj lokantoj valgau thumbup.gif
O i Coban salatasi visada turi buti dedamas suris? Nes toj pacioj gretimoj lokantoj, tai niekada nededa schmoll.gif g.gif
O tavo cia rasomi kiekiai tai kelioms porcijoms (zmonems)?


Atsakyti
QUOTE(Aysun @ 2006 06 14, 17:41)
Oi, kobryte, ka mes be taves darytume 4u.gif Labai aciu, kad vis nepatingi parasyti 4u.gif
Piyaz labai megstu  thumbup.gif ir beveik kiekviena diena per pietus gretimoj lokantoj valgau thumbup.gif
O i Coban salatasi visada turi buti dedamas suris? Nes toj pacioj gretimoj lokantoj, tai niekada nededa schmoll.gif  g.gif
O tavo cia rasomi kiekiai tai kelioms porcijoms (zmonems)?



Teisingai pasebejai Aysun cia mano parasyta "Coban salatası" = " Cingene pilavı",kai kuriuose regionuose vadina vis kitaip,bet kiek as zinau ,tai "Coban salatası" --bus be surio , o su suriu "Cingene pilavı".
Porcijos priklausys nuo valgytoju alkanumo ax.gif ,bet bus 3-4 asmenims.
Pupeliu gali issivirti daugiau ir uzsaldyti porcijom . mirksiukas.gif
Atsakyti
Vistienos salotos su graikiskais riesutais


user posted image

1 vistienos krutinele
4-5 marinuoti agurkeliai
4-5 konserviuoti baby kukuruzai
1/2 stiklines jogurto
3 saukstai majonezo
2-3 saukstai graikisku riesutu
kauro lapelis,druska ,pipirai


Krutinele isverdam pridejus druskos,lauro lapeli ir keils pipirus.İsvirusia krutinelia smukliai spjaustom-suplesom. Agurkelius supjaustom,susmulkinam riesutus ir sumaisom su vistiena. Jogurta sumaisom su majonezu,iberiam druskos ,visa tai sumaisom su vistiena . Sudedam i lekste ir papuosiam baby kukuruzais.

Vandeni kurioj vire vistiena uzsisaldom ir veliau verdant plova ar sriubyte sekmingai sunaudojam. mirksiukas.gif

Atsakyti
Patates Salatası - Bulviu salotos

Produktai (4 asmenims):

5 vid.dydzio bulves
petrazoliu
1 turkiskas arbatos saukstelis juoduju pipiru
1 normalus arbatos saukstelis astriu pipiru (pul biber)
2 vid.dydzio svoguno galvos
1 normalus arbatos saukstelis druskos
1 citrinos sultys
apie 50 gr alyvuogiu aliejaus

Gaminimas:

svogunas pjaunamas per puse ir pjaustomas plonais menulukais. Dedame i dubeni, beriame druska ir gerai pamaigome, nulupame isvirtas bulves ir supjaustome kubeliais (2x2x2 cm). Supjaustytas bulves suberiame ant svogunu, dedame susmulkintas petrazoles, pipirus, ismaisome. citrinos sultis sumaisom su aliejum ir uzpylus ant salotu dar karta pemaisome.

user posted image

As dazniausiai vietoj svoguno galvos naudoju svogunu laiskus - svelnesnes gaunasi wink.gif

user posted image
Atsakyti
O gal žinote kaip pasigaminti tokį užkandį kuris lietuviškai tariasi "Baba Ganiuš" nežinau kaip rašosi blush2.gif ?
Atsakyti
Vakar gaminau Patates salatasi (bulviu salotas). Tik isviriau ne 5 bulves o kokiu 12 biggrin.gif Labai skaniai gavosi thumbup.gif Na as ten sau leidau ir truputi saviveiklos blush2.gif Pripjausciau dar ir marinuotu agurkeliu, nes kobryte kazkur buvo rasiusi ir siek tiek kitoki Patates salatasi recepta, tai as is dvieju padariau viena biggrin.gif Vienzo buvo labai skanu ir persivalgem nerealiai thumbup.gif


Atsakyti
QUOTE(Aysun @ 2006 07 01, 10:26)
Vakar gaminau Patates salatasi (bulviu salotas). Tik isviriau ne 5 bulves o kokiu 12 biggrin.gif Labai skaniai gavosi  thumbup.gif Na as ten sau leidau ir truputi saviveiklos  blush2.gif  Pripjausciau dar ir marinuotu agurkeliu, nes kobryte kazkur buvo rasiusi ir siek tiek kitoki Patates salatasi recepta, tai as is dvieju padariau viena biggrin.gif Vienzo buvo labai skanu ir persivalgem nerealiai thumbup.gif


Dariau ir as pries kokias 2-3 savaites-labai patiko thumbup.gif Ir mano vyrui taip pat.Du sykius gaminau-viena syki su marinuotais agurkeliais,o kita-su svieziais.Pirmasis variantas man labiau patiko,antrasis-kiek lengvesns,bet butent prie jo,mano skonio supratimu,labiau tinka padazas su garstyciomis essen.gif
Papildyta:
P.S.gaminau pagal Kobrytes recepta.Pabandysim ir Jurgitos smile.gif
Atsakyti
Dariau ir aš šias salotas patikoman,vyrui ir net sūnus valgė.
Atsakyti
QUOTE(kamarele @ 2006 06 30, 04:02)
O gal žinote kaip pasigaminti tokį užkandį kuris lietuviškai tariasi "Baba Ganiuš" nežinau kaip rašosi  blush2.gif ?


Baba Ganouj

1 baklazanas
3 a.sh. citrinos sulciu
1/4 puodelio tahini padazo (sezamo seklos sutrintos - a la sezamo seklu sviestas)
2 skiltys cesnako
1/4 puodelio petrazoliu
1/2 a.sh druskos
2 v.sh smulkiai supjaustytu svogunu laisku
pipiru
1 1/2 a.sh. alyvuogiu aliejaus

Ikaitinti orkaite ir deti ten baklazana (odele daug kur pradurt su sakute - garams iseit). Kepti ji ten orkaitej na apie valanda , 45 min - kad butu toks jau visai minkstas, susiraukslejes, sudribes, na - totaliai iskepes. Isimti tada is orkaites, palaukt kol atves. Visus vidurius su saukstu isgremzt ir gerai sugrust, tada maisyt su kitom dalim (alyvuogiu aliejaus uzpilt tik pries serviravima).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alinute_m: 05 liepos 2006 - 19:45
hm...ir sitas skyrelis leistgyvis g.gif Tai reikia kazka daryt mirksiukas.gif O cia neradau nei mercumek kofte nei kismi... ax.gif
Papildyta:
ne kismi,o KISIR doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Myliu turkiska virtuve... tongue.gif ypach tuos daiktus tokie kaip balandeliai tik vynuoges lape sukti... niam niam...essen.gif
Atsakyti