
o gal zinote recepteli duoneliu (tokios kaip bandeles)

QUOTE(Nerytė @ 2007 12 01, 09:21)
gal gali tiksliau papasakoti, kokios ten duoneles. ar su idaru ar be, kokios formos, su kuo valgomos ir pan.. bandyciau surasti tau ta receptuka

pabandykit sitas bandeles. labai jau skanios pusryciams ir siaip prabegant dienos metu
Poğaça
2 stiklines silto pieno
1 stikline silto pieno
1 stikline aliejaus
5 valgomi saukstai cukraus
1 arbatinis saukstelis druskos
40gr mieliu
kiek reikia miltu
idarui:
baltas feta suris
smulkinti graikiski riesutai arba sviezios petrazoles arba dar kas nors... ka megsate
viska suminkyti i gana minksta tesla ir palikti 10 - 15 minuciu pakilimui (neilgiau, nes veliau neis suformuoti bandeliu). per ta laika pasiruosti idara. taip pat issitepti stala ir kocela aliejum, kad tesla neliptu. tesla padalinti i 5 dalis ir kiekviena iskocioti i 30 cm skersmens blyna. blyna pjaustyti i 8 dalis (kaip snaige). ant storuju trikampiuku galu deti idara ir vynioti plonaji gala paliekant bandeles apacioje. deti i bleka ir 45 minutes palaukti kol pakils. tada aptepti bandeles tryniu ir kepti 180 laipsniu orkaiteje kol graziai parus.
valgom su turkiska arbatele, alyvuogem ir darzovem per pusrycius
skanaus

Poğaça
2 stiklines silto pieno
1 stikline silto pieno
1 stikline aliejaus
5 valgomi saukstai cukraus
1 arbatinis saukstelis druskos
40gr mieliu
kiek reikia miltu
idarui:
baltas feta suris
smulkinti graikiski riesutai arba sviezios petrazoles arba dar kas nors... ka megsate
viska suminkyti i gana minksta tesla ir palikti 10 - 15 minuciu pakilimui (neilgiau, nes veliau neis suformuoti bandeliu). per ta laika pasiruosti idara. taip pat issitepti stala ir kocela aliejum, kad tesla neliptu. tesla padalinti i 5 dalis ir kiekviena iskocioti i 30 cm skersmens blyna. blyna pjaustyti i 8 dalis (kaip snaige). ant storuju trikampiuku galu deti idara ir vynioti plonaji gala paliekant bandeles apacioje. deti i bleka ir 45 minutes palaukti kol pakils. tada aptepti bandeles tryniu ir kepti 180 laipsniu orkaiteje kol graziai parus.
valgom su turkiska arbatele, alyvuogem ir darzovem per pusrycius
skanaus

QUOTE(fistik @ 2007 12 03, 16:38)
gal gali tiksliau papasakoti, kokios ten duoneles. ar su idaru ar be, kokios formos, su kuo valgomos ir pan.. bandyciau surasti tau ta receptuka 

http://www.sphinx.pl...m...=1&mealId=7
stai tokios bandos... patiekiamos su mesos patiekalais... jo be idaro, paprastutes


Oho kokiu jus cia patiekaliuku zinot

i | FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
NA TURKES,
pasakykit kaip darot plova is tu BULGAR (jei teisingai parasiau) kvieciu?
kai buvau turkjoj man taip skanu buvo... bet jau pamirsau kas ten dedasi, o va netycia gavau tu kruopu nusipirkt ir nera suprantamos instrukcijos kaip jas paruost....



QUOTE(Rigedora @ 2010 06 11, 13:16)
NA TURKES,
pasakykit kaip darot plova is tu BULGAR (jei teisingai parasiau) kvieciu?
kai buvau turkjoj man taip skanu buvo... bet jau pamirsau kas ten dedasi, o va netycia gavau tu kruopu nusipirkt ir nera suprantamos instrukcijos kaip jas paruost.... 



as ka tik is turkijos gryzau, tai teko valgyti kazka panasaus, bet mesos ten nebuvo. O kuruopos tokios keistos, nematytos, bet pagooglinus supratau, kad taii bulgur kvieciai... Tiesiog buvo istroskinta su pomidorais, aliejumi, prieskoniais... Bet va kaip- deja, nezinau

Beje, gal kas padesit- kasdien valgeme vien tik trintas sriubas, ivairiausias. Kaip jie jas padaro? Darzoviu lyg ne kaip koseje, bet sriuba tirstoka. Kuo sutirstina- miltais ar krakmolu? Bet jau skanios....


QUOTE(brashke77 @ 2010 06 15, 22:31)
as ka tik is turkijos gryzau, tai teko valgyti kazka panasaus, bet mesos ten nebuvo. O Beje, gal kas padesit- kasdien valgeme vien tik trintas sriubas, ivairiausias. Kaip jie jas padaro? Darzoviu lyg ne kaip koseje, bet sriuba tirstoka. Kuo sutirstina- miltais ar krakmolu? Bet jau skanios....



Sriubos manau netrintos, o sutirstintos arba miltais arba kiauisniu, su kiausiniu aukstas pilotazas, o su miltais paprastas sviestas su miltais apkepnamas tada pilamas skystis. Lesiu sriuba mano megstamiausia, lesiai tiesiog suverda ir istizta.
QUOTE(Drute @ 2010 06 16, 11:51)
Sriubos manau netrintos, o sutirstintos arba miltais arba kiauisniu, su kiausiniu aukstas pilotazas, o su miltais paprastas sviestas su miltais apkepnamas tada pilamas skystis. Lesiu sriuba mano megstamiausia, lesiai tiesiog suverda ir istizta.
va- va, ieskojau sriubu receptu, tai daug kur minimas kiausinis. Pamaniau, kad is jo tokios 'virveles' turetu gautis, bet klydau.
Na nieko, siandien viriau sriubyte, sutirstinau miltais keptais (kaip besameliui, tik skiedziau sriubos sultiniu), pertryniau blenderiu ir ipyliau dar gerokai vandens. Skanu, bet nepasakyciau , kad tas pats

Noriu AIRANO!



Skaiciau biteplius komentarus apie zmoniu bandymus daryti airana is musu bios jogurto su vandeniu, sako gryna pornografija, o ne airanas


Nesuprantu, kodel musiskiai nepagamina riebaus 10 % jogurto?!!! Maciau youtubej, kad butent tokio riebumo jis turi buti.
Teks namini daryti is ilgai virto pieno

Gal kas minciu turit?
airano gali gauti vilniuj kalvariju gt. ibrahim prekybos centre
ten yra prieskoniu parde, yra ten ir bulgur kvieciu

