Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

Jo,su valgiu aš vargstu schmoll.gif .
Atsakyti
Gavo panele mano siandien filtrus i ausis. Juos kai nori gali issiimt,kai nori isidet ir pati. Nezinau ar jie kuo pades,bet girdeti su jais viska vistiek girdi.Bet gal kiek ir psichologiskai veiks,akd jau yra kas ausyse,tai gal kiek paciai ramiau bus. Del viso pikto dave dar ir vienus stipresnisu filtrus,jei jau matysim kd su tasi ne kas gaunas,tai kitus isidesim. Na reiks ziureti kas is to gausis.
Atsakyti
Kad tik tie filtrai padėtų ir noriai juos nešiotų.Mes tokių problemų neturime.Bet tie filtrai prislopina visus garsus ne tik kosulį?
Atsakyti
Deja jie kosulio ne prislopina,bent ne tiek kiek mes tikejomes. Siaip atseit kitus garsus jie slopina,kaip bendra triuksma,masinu triuksma,aukstus stiprius garsus.
Atsakyti
Aš manau ,kad su laiku ji prie triukšmo pripras,maniškis tai priprato.Mergaitės temperamentingesnės, gal kartais ji suvaidina nes mato kad tada gauna daugiau dėmesio?
Atsakyti
Jin pas mane tai pilna temepramento.O ir artiste nebloga. u gal kiap nors apsipras. Terapiautai sako,pagal jos pasakymus ir reakcijas,ti jin turetu veliua daug ka nustot daryt,vien tam,kad kitiems i akis nekristu taip. Bet man kol kas taip nelabai atrodo. Bent jau as pradedu tuo vis daugiau abejot ax.gif smile.gif
Atsakyti
Tikrai nustos daug ką daryti,kad kitiems į akis nekristų.Kai pas mus būna svečių,tai sūnus rankų nepurto o vos tik jie išeina ir vėl grįžta prie senų įpročių.Dabar kai nesupranta ką kalba vaikai ar iš ko juokiasi,jis tyliai manęs paklausia,išsiaiškina ir vėl bėga pas vaikusnes nenori nusišnekėti.
Atsakyti
Zinai as labai tikiuosi,kad tai praeis. Ir nebus visa gyvenima kaip siandien parduotuvej. Atsistojo uz jos moteris ant ekskalatoriaus,o toji kad pradejo cypt" jinai stovi!" o paskui iskiso ilgiausia liezvi tai moteriai bebe.gif swoon.gif doh.gif Pasislepe uz manes, nudvaiu jai velniu,moteriskes atsiprasiau. Nu ir ka daryt? Prie svetimu namie irgi prisilaiko, bet gatvej tai isvien persisukus eina, mat zmones vaiksto. Nu o jau apie kosuly daug pasakojau,nesikartosiu.
O geriausia,kad mes jau viska baigem tvarkyti,kad gautumem apmokejima lydinciam mokytojui.Ir isivaizduokit-nera nornciu tuo lydinciu mokytoju but. Per mazai apmokamas darbas. Siandien jau galvojau apsibliausiu, kai paskutine viltis dar buvus, pareiske,kad be rugsejo kokios 11,ar velaiu negali pasakyt nieko,nes kazkokie biurokratai atostogose. As negaliu rizikuoti tiek ilgai laukt. O jei ji paskui pasakys,pakalbejus su tais biurokratais,kad jai vistiek kas netinka ir neapsiims ta lydincia mokytoja but? Tai sedau prie telefono,paskambinau i autizmo centra(internete telefonus susiradus)Ten maloniai dave toliau telefona,kurie uzsiima lydinciu mokytoju ieskojimais. Tada dar perskambinau jaunimo tarnybai,susakiau,kad ir su kitais susiekiau.Liko nepatenkinti, bet dave dar keliu terapiautu telefonus, kad paskambint. Tai su viena sutariau, kad ryt ji pas mus atvaziuos pasikalbeti. Nes ten irgi paini istorija. Ji jau buvo balandi pasisiulius i ta mokykla,kur mes dukra leisim,o direktorius man pasake,kad visos terapiautes atsisakiusios. O ji is jo jokios zinutes negavo, ir ji neatsisake. Ji su juo net nekalbejus asmeniskai,tik telefonu. Nieko as cia nebesuprantu.Direktorius pats nezino ko nori, vilkina.AS jau net pradejau galvot,kad pagalius i ratus kaiso, kad negautumem mokytojos ir ,kad galetu ramiai paskui ieskot priekabiu dukra is mokyklos liept atsiimt. Nu gal man paranoja, bet nesuprantu as tokiu bajeriu.
Atsakyti
O mes eisim be jokios lydinčios mokytojos,nes tokios neskiria nors priklauso.Man pasiūlė socialinį darbuotoją,kuris po pamokų padėdų ruošti pamokas.Bet jie dirba su socialiai apleistais vaikais.Mes abi tai suprantam,kad mūsų vaikams pagalbininkas reikalingas veiklos eigoje o ne po pamokų.Jie nenutuokia kas yra AS,jiems atrodo kad esame neprotaujantys,nemastantys ir dar kažin kokie doh.gif Žinau,kad Vilniuja yra AS mokykla,bet mes gyvename tai Šiauliuose.Blogiausiu atvėju mokytoja turės eiti į namus,kuo arčiau rugsėjis,tuo labiau man stogas važiuoja.Sekmadienį grįšiu namo,reikės pradėti mokyklines prekes pirkti.
Atsakyti
Cia irgi zinok, nelabai nori skirti tu mokytoju. Buvo net pradeje svarstyti, kad isviso vaikasm su Autizmu ir Aspergeriu neduoti lydinciu mokytoju. Mazdaug nesugeba vienas,tai lai i spec. mokykla eina. Vakar tai radau,kad tiems kuries skambinausi,kurie buten rupinasi autistais vaikais, tai jie rengia projekta ir ,kad didesniems vaikams padeti su darbias,toliau mokymaisis ir pan. Sekmes jiems tiktai. Tuo paciu kviete mane,kad prisijungciau karta i menesi prie kitu teveliu susitikimu. Nu gal kada reiks nueit g.gif
Maniskei per pertraukas reikalingas zmogus galintis ja paglobot ir per pamokas,kad ji viska suprastu.Padaryt ji gali, bet ne visada ji iskarto supranta sakinius. Bet pastebejau,akd vis maziau jai reikia kartoti ka daryti reikia ar klausimus. Tikrai gereja, bet yra dalyku,kur mums tikrai sunku.
Atsakyti
Maniškis lankė paruošemą klasę,visas užduotis jis daro,tik labai lėtai ir visada nespėja,jam labai sunku nebaigus vienos veiklos pereiti prie kitos.Ar tavo dukrytė noriai bendrauja su vaikais,juos kalbina?Ar gali papasakoti savo įspūdžius tau nepaklausus,aš tai visą informaciją iš jo turiu ištraukti pati.Nelabai suprantu kodėl mokyklos direktorius jums kaišo pagalius į ratus,juk visur rašoma apie neigaliukų integraciją.Iš pradžių ir mano vaiko nenorėjo priimti,bet aš nubėgau į švietimą.Kai nuėjau antrą kartą,tai vaikui knygą padovanojo,saldainiais pavaišino,žodžiu pasitaisė.
Atsakyti
Bendrauja maniske su vaikais, tik bendravimas turi vykti pagal ja ir vaaaki greit dingsta nuo jos. Maniske kazkiek ir pati pasakoja,bet siaip tai reikia paklausinet.Jau dabar pradejo i klausimus atsakinet.Anksciau tai galedavau klaust kiek as noriu - ji nesuprasdavo, o man nusibosdavo kartoti ta pati per ta pati ax.gif Siaip ji pas mus tokia gana valdinga panele, tai jos charakteris tikrai ne is lngvuju.
O del mokyklos tai nieko nerandam dar. Kodel direktorius taip elgias - nezinau.Bet su ta terapiaute jie telefonu kalbejo, galvojau kad jei jie butu vienas priesais kita, ir dar manes nebutu tai kaip reikiant kibtu viens i kita. Kol abu nusprende,kad cia ne apie juos kalba eina, o apie mano dukra.Aciu Dievui,kad susiprato blink.gif Bet toji terapiaute tai gerai jam viska isdejo tiesiai sviesiai.As taip nesugebu.
Atsakyti