Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(inga321 @ 2014 01 29, 13:41)
o vat man pasistojo klausimas merginoms auginančioms daugiau nei vieną šunį  g.gif  ar visos savo šunis vedžiojat atskirai? ar visgi yra tokių unikalių šunų, kurie klausosi ir gaujoje vedžiojami?  g.gif

maniškiai gauja.
vaikystėj vedžiojom deja kartu, gi cieli trys doh.gif . na padresuot retkarčiais po vieną. tai padėjo. tačiau vis tiek per mažai dirbom atskirai, per daug leidom jiems tūsintis tarpusavy. jie gauja, tuo didžiuojasi, mėgaujasi ir kitiems demonstruoja. vieno isterija arba paprikolinimas, kitam yra stiprus instiktyvus ir aiškus signalas pult (šunį, katę). tarkim, galiu vest vieną kalę be pavadžio, ji pamačius katę net nekreips dėmesio, jai ji neįdomi. antrai kalei katės yra kažkas tokio, ką reik vaikytis (nežinau ar ji turi omeny žudyt). jei eis abi kalės ir net abi ant pavadžio, tai tikrai sutikusios katę abi žviegs, rėks ir tąsysis. nes tai yra FUN ir jei vienai kalei katės dzin, ji tikrai visą save atiduos ir palaikys savo gaują ir puls tą taikinį. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moliberta: 29 sausio 2014 - 14:14
QUOTE(cile @ 2014 01 29, 15:12)
pamenu ir Agnei guodziausi tuo klausimu...

Guodeis... Na, bet laiku guodeis - matei problemą. Aš jos ilgai nemačiau. Dabar, kai pažiūriu atgal... Nu ir kas per iššūkis buvo du jaunus dominuojančius šunis apsiimt augint visiškai patirties neturint lotuliukas.gif Apie Molibertą išvis tyliu - ten visai bepročiai biggrin.gif tris apsiėmė lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 29 sausio 2014 - 14:30
Fera82, sveikinu ir linkiu begalinės kantrybės.
Gorada ir vivilma, jau kaip gražiai parašėt... Pasisekė jūsų šuniukams wub.gif
Manoji be visų baimių, tiksliau, kaip tik dėl tų baimių, turėjo madą pulti į kojas. Mane grybštelėjo tik pirmomis dienomis. Dar gerai, kad nekąsdavo, tik pagąsdindavo apžiodama, bet vis tiek nejauku. Vesdama laiptinėje ir sutikusi žmones juodai įsitempdavau, Mirta dar labiau. Dabar einam atsipūtusios, nes su saugumo jausmu dingo ir ta gynyba.
Fera82, o jūs nesidomėjot, kokiomis aplinkybėmis ji pateko į prieglaudą? Jeigu būtų beglobė iš gatvės, neturėtų bijoti lauko. Manoji kaip tik norėjo gyventi lauke, aploti kiekvieną, pasivizginti saviems. Deja, tas jos noras buvo labai apribotas, o dabar greičiausiai ir visai mutavosi.
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2014 01 29, 16:26)
Fera82, sveikinu ir linkiu begalinės kantrybės.

Fera82, o jūs nesidomėjot, kokiomis aplinkybėmis ji pateko į prieglaudą?

Domejausi, bet cia matyt is tu atveju arba tikrai rasta ir ner ka pasakyti, arba zmones neprisipazino. Sake tik tiek, kad ta pacia diena rasta lauke ir atiduota. Nors neisivaizuoju kaip galejo lauke rast sitaip paniskai bijanti lauko suni. g.gif Visgi galvoju arba laike kur uzdaryta namie, arba gyveno kokiam uzkampyje, visai atokiai kur beveik ner jokio triuksmo. g.gif Bet velgi jei laike uzdaryta, tai kodel ji visus reikalus daro namie. Na visai nemokinta. Negi metus laike, o ta myzciojo visur. Va vakar nepridare, o siandien grizus radau tokia didziule bala doh.gif Net parketas isibangaves. Teks uzdaryt virtuveje, nes ten plyteles. Pati kalta, tures maziau laisvos vietos. smile.gif
Ir visgi galvoju juk jauna 1 metu. Kur ji gyveno, kad jokio domejimosi zaislais, jokio veiksmo. visa diena ant sofos. Pasiuliau ta pirktini kremzlini kaula, tai pabego issigandus, nesuprato, kad cia valgomas, net ta dziovinta vistos koja nupirkau ir tos bijo. Va cia man misle jos gyvenimas iki to. Bet sausa maista puikiai eda g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 01 29, 18:04)
Domejausi, bet cia matyt is tu atveju arba tikrai rasta ir ner ka pasakyti, arba zmones neprisipazino. Sake tik tiek, kad ta pacia diena rasta lauke ir atiduota. Nors neisivaizuoju kaip galejo lauke rast sitaip paniskai bijanti lauko suni. g.gif Visgi galvoju arba laike kur uzdaryta namie, arba gyveno kokiam uzkampyje, visai atokiai kur beveik ner jokio triuksmo. g.gif Bet velgi jei laike uzdaryta, tai kodel ji visus reikalus daro namie. Na visai nemokinta. Negi metus laike, o ta myzciojo visur. Va vakar nepridare, o siandien grizus radau tokia didziule bala doh.gif Net parketas isibangaves. Teks uzdaryt virtuveje, nes ten plyteles. Pati kalta, tures maziau laisvos vietos. smile.gif
Ir visgi galvoju juk jauna 1 metu. Kur ji gyveno, kad jokio domejimosi zaislais, jokio veiksmo. visa diena ant sofos. Pasiuliau ta pirktini kremzlini kaula, tai pabego issigandus, nesuprato, kad cia valgomas, net ta dziovinta vistos koja nupirkau ir tos bijo. Va cia man misle jos gyvenimas iki to. Bet sausa maista puikiai eda g.gif

gal kokiam voljere ar prie būdos prikabinta gyveno? g.gif
pasirodykit nuotrauką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 01 29, 18:12)
gal kokiam voljere ar prie būdos prikabinta gyveno?  g.gif
pasirodykit nuotrauką smile.gif

Rodziausi, paziurekit pora puslapiuku atgal 4u.gif

Na kazkaip abejociau del budos. Labai kailis plonas ir svoris 5 kg. nors seip visko gali buti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 01 29, 20:04)

Pamenu, kai atvežė Mirtą, draugės šunininkės, išgirdusios jos graudulingą istoriją atėjo su lauktuvėmis aplankyti. Skanėstus užkasė guolyje, į žaisliuką dirstelėjo nieko nesuprasdama, o draugei, kuri pasilenkusi norėjo pasimyluoti, grasinamai apžiojo nosį, tai ta po šiai dienai nedrįsta paglostyti lotuliukas.gif Nežaidžia su jokiais žaislais, išskyrus vieną pagalvėlę, kurią net atsineša bėgdama pasitikti, ir tai po 4 metų gyvenimo pas mus. Ne, manoji taip nebijojo visko. Tik kartą, gal po pusmečio, pasiėmiau musmušį, jetau, galvojau, kad užsimuš, taip spruko ant posūkių pargriūdama, matyt, pažįstamas daiktas.
Tikrai keista, kur jūsiškė gyveno. Na, tikrai negalėjo lauke. O gal ir galėjo ant metro grandinės kokiam užkabory g.gif
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2014 01 29, 12:41)
sveikinimai naujokams, sekmės drąsėjant  4u.gif

o vat man pasistojo klausimas merginoms auginančioms daugiau nei vieną šunį  g.gif  ar visos savo šunis vedžiojat atskirai? ar visgi yra tokių unikalių šunų, kurie klausosi ir gaujoje vedžiojami?  g.gif
saviškius jau stengiuos vedžioti po vieną, tik kartą ar du išvedu kartu pasilakstyti, bet po vakarykščio maišto iš šunų pusės kurį laiką vesiu po vieną  bigsmile.gif
bet lyg ir dauguma vedžiojat savo žvėrius kartu? bent jau Borzika kiek supratau tikrai visada abi vedasi. kaip sekas sutarti?

Atskirai.Vedimas kartu būna nebent jai einam su kokia drauge kuri mano šunis gerai pažįsta,arba labai laiko neturiu atskirai pavedžiot.
Seniau vedžiojau kartu.Baigės tuo,kad mano abu šunys bando aplot viską kas juda,neskaitant isterijos einat per laiptinę į lauką.
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2014 01 29, 19:36)
Tik kartą, gal po pusmečio, pasiėmiau musmušį, jetau, galvojau, kad užsimuš, taip spruko ant posūkių pargriūdama, matyt, pažįstamas daiktas.

Turėjau šunį laikinai pagloboti, iš gatvės, tai kai lauke paėmiau pagalį mest savo šunims pažaisti, jie labia mėgsta, tai vargšelis pasislepė malkinėje, tik po kiek laiko prisišaukiau verysad.gif
Čipas irgi iš pradžių nesuprato, kas yra žaislas. Bet užteko keletą kartų parodyti biggrin.gif , o dar Baika visur laksto savo žaislus įsikandus ir siūlo visiems su ja pažaisti. Dabar visi trys žaidžia, tik kartais Čipas pagal ūgį nepritampa, bet nors po kojomis tada painiojasi lotuliukas.gif

Baika mokina Čipą žaisti
user posted image
Atsakyti
As tai abi veduosi vienu kartu,ant 2 pavadeliu.Cverge mano,tai visus laiskus turi perskaityti,visas pakeles barzda isbraukyti,ir visur savo parasus uzrasyt doh.gif tai ji eina pakele..o Ceriuke mano,nieko neuosto,eina beveik viduriu kelio,vis paziuredama i mane,lyg klaustu,ko ta cia po tas pakeles duodasi tongue.gif taigi abi susizvalgom,kartais palaukiam prie ilgesnio pasiuostymo mirksiukas.gif bet galiu net viena ranka abi vesti..nebent kas nors isgasdina,tai Cere tada pasuka man uz nugaros,ir apveja kojas pavadeliu..bet tai jau nebuna daznai..be to as jau ismokau jas reguliuoti ir jokiu problemu neturiu thumbup.gif o ir joms smagiau kartu eiti wub.gif eina 3 mergaites su raudonom striukem lotuliukas.gif gal kam ir juokinga,bet man smagu ir visai dzin:)tiesa,jos pas mane nedideles,gal del to lengviau suvaldyt..7 ir 5,5 kg ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vivilma @ 2014 01 29, 20:55)
bet galiu net viena ranka abi vesti

Nepatikėsit, ir aš galiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 01 29, 20:15)
Nepatikėsit, ir aš galiu  lotuliukas.gif

Tikiu smile.gif juk jus su jais dirbate,auklejate juos smile.gif o as tik siaip mirksiukas.gif vedzioju,ir dziaugiuosi,kad suvaldau..
Atsakyti