Sveikos mamytės. Labai norėjau gimdyti namuose. Tiesiog tai buvo mano svajonė. Lankiau kursus, buvau psichologiškai ir fiziškai pasiruošusi. Visą nėštumą jaučiausi puikiai

. Bet... Visgi kai žinai, kad tavo draugei, gimdžiusiai namie vos nesibaigė tragiškai - tai paskutinę minutę apsisprendi gimdyti ligoninėje. Gimdžiau vandenyje. Gimdymas praėjo labai gerai, be plyšimų, vaistų ir t.t. Aišku trūko namų aplinkos. Aš norėjau gimdyti namie dėl namų aplinkos, dėl ramybės. Dėl saugumo pasirinkau ligoninę. Niekam nepaslaptis, kad ir namie gimdžiusios plyšta, ir jas siuva. Tik aišku neleidžia nieks nuskausminamųjų, skatinamųjų, nedaro Cezario, kai gal viso to ištikrųjų ir nereikia...Ir tas pogimdyminis trijų dienų buvimas ligoninėje, nors ir vienvietėje palatoje...nors nusišauk!!! Taip norėjosi man ir lėlytei tylos, ramybės - o ten pastoviai nuo šeštos ryto jau ir prasideda - tai temperatūrą matuok, tai šiukšles meta, tai valgyti neša, tai sesutė su gydytoja ateina lialkos apžiūrėt, tai reklmos agentai pampersus dalina, tai palatą plauna , tai ginekologė ateina apžiūrėt, tai vaikutį skiepyti...nu

, nors užsirakink duris iš vidaus. Tai o jeigu guli dvi ar trys iškarto??? Tai dar ir vakare ramybės nebūtų - visi giminaičiai ir draugai virvėmis trauktų ir mobiliakai skambėtų
O dėl statistikos, tai aš manau taip: kad tos mamytės, kurioms nėštumo metu buvo komplikacijų ar šiaip turi rimtų sveikatos sutrikimų - tai jos, ačiū dievui, gimdo ligoninėse. Manau, jei tokios mamytės gimdytų namuose - statistika būtų gimdymų namuose nenaudai. Paprastai namuose apsisprendžia gimdyti dažniausiai sveikos, nėštumo metu puikiai besijautusios mamytės. Tai logiška, kad ir komlikacijų būna mažiau. Nors aišku ir taip jų būna - tik apie tai mamytės nelabai linkusios kalbėti, ir taip jau prisiklauso iš ligoninės gydytojų, kokia ji mama

... kad vos vaiko neprarado. Paprastai populiarina šį gimdymą tik tos, kurioms viskas praėjo perfekt .
Bet kokiu atveju linkiu visoms mamytėms pagimdyti taip, kad liktų kuo šviesiausi prisiminimai apie šį stebuklą, nesvarbu kur tai įvyko!!!