QUOTE(ajuka @ 2007 12 10, 20:10)
Pritariu, kad kiekvienu tevu reikalas rinktis kaip jie nori, kad gimtu ju vaikelis, bet kartu manau butina atsizvelgtis i elementarius pavojus gimdant namuose, vandeny ar dar kur ten jum patinka.
o del gimdymo sudievinimo pritariu kice. Kodel? del savo patirties, pirma mano dukryte mire isciose ir as ja gimdziau ligonineje naturaliai, negyva jau, ir tas truko 10val su visais gimdymo atributais: vandenu nuleidimais, kirpimais, skatinimais ir kt. ir ji jau buvo MIRUSI. o as gyva ir gimdziau ja. Nieko dievisko tame procese nematau, nes ar nestumas sekmingas ar ne baigiasi tuo paciu. stebuklas man kai manyje uzsimezga gyvybe, auga, o gimdymas - skausmas, kraujai ir man ir vaikui tiesiog butina dauginimosi proceso dalis. jei mastyciau kitaip uzsigrausciau turbut ir labai daznai atsitinka taip, kad pacio gimdymo metu prireikia tos nemalonios gydytoju intervencijos ir paskui mamyte jauciasi kalta kad "ne viskas vyko pagal plana", o cia mano nuomone jau nenormalu, nes svarbiausia yra mamos ir vaiko gerove, o ne musu isivaizdavimai ir svajones.
Tad kiekvienai tiesiog noreciau patarti elgtis protingai ir svarbiausia suvokti ir ivertinti rizikas ir tai, kad ne visada nuo musu noru viskas priklauso.
ajuka, namie moterys gimdo ne del kaprizu ir ne del to, kad patirtu ekstremalius pojucius

ejimas i namini gimdyma - yra procesas, kurio metu ieskai, aiskiniesi, analizuoji, perleidi per save daug informacijos, iveiki baimes.. ir tik po to jau sprendi, ar sis kelias - tavo
Papildyta:
QUOTE(ptycka @ 2007 12 11, 17:08)
Negaliu rizikuoti savo vaikelio gyvybe. Ir tik man bus ramiau jai viskas ir taip bus gerai.
Mano nuomone tokia pagimdyti as galeciau bet kur kad ir namie, nematau cia tame problemos, bet kas gi pasirupins mano vaiku ? Pribuveja ? Vargu ar galeciau taip tiketi stebuklais.
ptycka> gimdymas namie rizikingas tiek pat, kiek ir gimdymas ligonineje. Tik ar musu isankstinis nusitatymas nedaro ji tokiu? musu baimes, kurios uzdaro gimdymo kelius ir reikia skatinti? Ligonines baime, kurios metu sutrinka musu naturalios reakcijos.. cia mes ligones, o gydytojai turi uz mus viska padaryti..
Matai, vis rasai - rizika, problemos.. Tai yra tavo poziuris i gimdyma - kaip i kazka, kas nera gerai, kas nera naturalu, kas susije su pavojais.. Leistis sliedemis nuo aukstu kalnu - pavojinga, rizikinga, ekstremalu. Gimdymas - procesas naturalus.
Gimdyme su pribuveja nera stebuklu. Esi tu, ji, tavo vaikelis ir, jei tiki, tas, kuris is auksciau rupinasi visais mumis.