Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Sveikos, ligonės. Vis nerimstate ir kitoms neleidžiate miegoti žiemos miegu lotuliukas.gif

Pasidariau aprašą šių metų augintų pomidorų, bet kadangi jis gana didelis, tai čia tik parašysiu, ką auginau ir ar auginsiu juos kitais metais. Kas norės konkretesnio aprašymo, į AŽ parašykite savo emailą - išsiųsiu (Word).

auginsiu (ir auginau šiais metais): velmoža, ananasas, black cherry, cuor di bue, red pear, yellow pearshed, marzano, organe Jurga, taiko, zloty ožarowsky, polbig, super sweet.

auginau (nebeauginsiu): japonskij čiornyj triufel, bajaja, delizia H, korol rynka IV, mazarini, radana, tolstoj.

Dėl ko auginsiu ir dėl ko ne - viskas apraše.

Sirgite toliau, aš su jumis 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2013 12 05, 13:32)
nu cia toks karaliskas zenklas,kad vis glostyt,kedent kaili...pati liuts,visi rekia,kad sunku su manim,nu bet sau tai as tokia paprasta atrodau... rolleyes.gif

mano charakteris auksinis, uztat toks sunkus biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 12 05, 13:55)
Kiekvienas atskirai mieli akiai visai  bigsmile.gif Tačiau panašuo jokio neįžiūriu.

Ex, o tavasis tigrius gal dar ir pikts liūts? Maniškė liūtė pagal horoskopą, tais eina sau, kiek daug ir kaip dažnai kailį glostyt reikia  doh.gif  biggrin.gif

Nu tai tu nenorėk, kad būtų vienodi.. Gi vienoje foto tas pats egzempliorius jaunystėje, o kitoje - gilioje senatvėje.. (senatvėje tas, kuris nuotraukoje ant basono tupi..)

Tau pasisekė, maniškio Tigro nepaglostysi, nes tiesiog nepagausi. Jis - drūts Barons, joks aptvaras neatlaiko smūgio, žiū ir nėr garde.. Berods dabar subrendo, susirado avelę, jau lyg ir aprimo biggrin.gif
Bet užtat su Gyvatėle neatsidžiaugsi - meili - užliūliuos tave bet kada, slidi ir lanksti - visur praslys be vargo ir rūpesčių wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 05 gruodžio 2013 - 14:37
nus, meškos, tai nesimiega žiemos miegu? visiškai? sėklų joms mat reikia, net naujako nesulaukus. ...aš tai vis paskaitau, paskaitau, ir to nenoriu ir ano, o vat šio g.gif gal noriu, nu bet ne- aš valią ugdau, ne šiemet- lomkės juodos doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2013 12 05, 14:48)
Vis nerimstate ir kitoms neleidžiate miegoti žiemos miegu  lotuliukas.gif

Pasidariau aprašą šių metų augintų pomidorų, bet kadangi jis gana didelis....
Kas norės konkretesnio aprašymo, į AŽ parašykite savo emailą - išsiųsiu (Word).

Kas čia per knarkimas žiemą? blink.gif
Na ir kas, kad pomidorų sąrašas didelis, ilgas, griozdiškas.. į likusius 38 temos puslapius manau tilps - gali drąsiai rašyt.. Kas čia per slaptas sąrašas, kad tik į emeilą ir į a/ž? Prašom temoj negadinti oro ir rašyti viešai. Ir daug. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2013 12 05, 16:35)
gal noriu, nu bet ne- aš valią ugdau..

Prie ko čia ta valia g.gif man atrodo, kad tau labiau gaila trijų litų sėkloms įsigyt.. lotuliukas.gif

p.s. Marmaledas, neįsižeisk, čia aš taip "skatinu" netampyt savo valios už uodegos smile.gif Kada nors ateis laikas, kai iš tiesų nebesinorės nieko naujo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 05 gruodžio 2013 - 15:57
thumbup.gif pritariu , man pvz. įdomi kuom neįtiko Mazariniai g.gif o Taiko patiko blink.gif man tai atvirkščiai ... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 05 gruodžio 2013 - 15:59
Reikia daug perdaryti, nes ten lentelės su foto, bet pamėginsiu kasdien po truputi sukelti. Labai jau tinginė esu blush2.gif

VELMOŽA

Aprašymas pakelio
Vidutinio ankstyvumo (man – ankstyvas), spalva avietinė – rožinė, vaisiai iki 800 gr, vaisiai snapo formos, labai mėsingi, nedaug sėklų, augumas vidutinis – 1,2 – 1,5 m.
Atitikimas - 4

user posted image user posted image user posted image

Aprašymas:
Sodinimas. Sodinau vasario 28 d. Sėklas gavau iš forumietės Riolitos. Pirma pasodinau 5 vnt., bet labai sunkiai dygo – tik 2 vnt. Kadangi sėklos brangios, tai likusias 3 sodinau dar kartą. Sudygo visos. Į šiltanamį pasodinau 4 vnt., vienas daigas labai silpnas buvo – nesodinau. Sodinti daigai buvo labai skirtingo dydžio ir kokybės.
Daigai. Pradžioje pasodinti labai į viską reagavo – tai per karšta, tai per šalta. Pats daigas gana silpnas, palyginus su vaisiu. Stiebas gana liaunas. Laike mėnesio, viskas susitvarkė ir visą likusį laiką jokių problemų nerodė. Augo iki 1,5 m. Leidau 2 stiebais.
Vaisiai. Sunoko vienas pirmųjų (2). Valgiau jau birželio 3 d. Vaisiai pirmieji ant kekės labai dideli, avietinės rožinės spalvos, mėsingi, bet turi ir sulčių. Kekėse po 3-4 pomidorus, kekės formavosi kas 3 lapai. Skonis patiko ir tiems, kas mėgsta saldesnius, mėsinius, ir tiems, kas mėgsta su rūgštele. Priskirčiau salotiniams pomidorams, nes vaisių gana nedaug, bet labai skanūs valgymui. Sėklų nedug. Pirmas pomidoras svėrė 941gr., kiti buvo 300 – 600 gr.
Pastabos.
- Kadangi gavau nedaug sėklų, nedariau selekcijos. Dėl to gali būti, kad daigai silpni buvo. O gal tai rūšies ypatumas?
- Norint sėklų, reikia pasilikti nors porą vaisių. Iš vieno vaisiaus surinkau tik 4 kokybiškas sėklas.
- Sodinsiu kitais metais būtinai (valgymui) 4 vnt.

Papildyta:
ANANASAS

Aprašymas pakelio
Sėklos ELITE, vidutiniškai ankstyvi, 6 – 8 mėn., geltoni (man – geltonai raudoni), 110 – 150 gr. (man – 300 – 700 gr.), skanaus, saldoko skonio, tinka konservavimams, salotoms, indeterminantinis (man – iki 1,8 m).
Atitikimas – 3

user posted image user posted image user posted image

Aprašymas:
Sodinimas. Sodinau vasario 28 d. sudygo labai greitai, per 3 d. – 5/5.
Daigai. Sodinau 3 vnt. LT ir 2 vnt. UK. Daigai gražiausi iš visų, pavyzdiniai. Augo be jokių problemų. Žiedai įdomūs – kaip gėlės. Augo be jokių problemų, iki 1,8 m. Augalas gana tvirtas, kompaktiškas, bet tikrai ne indeterminantinis. Leidau 2 stiebais.
Vaisiai. Vaisiai banguoti, geltonai raudoni, skaidulingi, saldūs, desertiniai. Trūkumas – labai skilinėja. Kekėse ne daugiau 4 vnt., nes labai dideli vaisiai. Man jie užaugo 300 – 700 gr. Tik paskutiniai jau buvo iki 200 gr.
Pastabos.
- Sodinsiu kitais metais dėl skonio kaip desertinį 2 vnt.
- Sėklas pirkau ir gavau siuntinuką iš Ukrainos. Ukrainos pomidoras kokybe ir kiekybe lenkė pirktines sėklas. Bet abiejų vaisiais vis tiek skilinėjo, matyt tai rūšies ypatumas?

Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2013 12 05, 16:55)
thumbup.gif pritariu , man pvz. įdomi kuom neįtiko Mazariniai g.gif o Taiko patiko blink.gif man tai atvirkščiai ... rolleyes.gif

Rusiškas rūšis pirkau vienoje parduotuvėje, tai jas pavadinau METŲ NESUSIPRATIMU. Daug neišsilpėsiu, bet visos tos sėklos arba nedygo, arba vedė velnias žino kokius vaisius (visi krūmai skirtingi). vaisių neteko paragauti doh.gif . Palikau ateičiai kai kurias rūšis, jei gaučiau sėklas jau išbandytas.
Atsakyti
BLACK CHERRY
Aprašymas pakelio
Sėklos – palikimas. Vėlyvi (6 – 8 mėn.) (man – ankstyvi), juodi, 25 gr., saldūs, skanūs, apvalūs, tinka konservavimui (nemanau, kad tinka, nes trūkinėja nuskinus), papuošimui, indeterminantinis.
Atitikimas – 3

user posted image user posted image

Aprašymas:
Sodinimas. Sudygo labai greitai, per 3 d., 5/5.
Daigai. Sodinau 2 vnt. Daigai buvo labai kokybiški, augo be problemų. Pasodinus į šiltnamį, pradžioje labai prašė azoto, lapai šviesėjo, leipo pats daigas. Patręšus, atsigavo ir puikus laikėsi visą sezoną. Augumas neribotas – kiek leidau, tiek augo. Leidau 1 stiebu. Labai auga pažastys.
Vaisiai. Kekėje labai daug vaisių, jie sultingi, su rūgštele, nuskinus sprogsta. Tinka valgymui, salotoms. Marinavimui ar papuošimui manau netinka dėl trūkinėjimo, nebent pusiau prinokusius marinuoti. Labai mėgsta vaikai. Juosvi, nedideli.
Pastabos.
- Kitais metais sodinsiu valgymui, salotoms 2 vnt. 2 stiebais.
- Auginu 5 metus, sėklas gavau iš JAV, visada jie man pasiskanijimui, kai lankau šiltnamį.
- Mėgstamas vaikų.
- Be problemų.
- Sodinu kampe prie įėjimo, nes vaikai lengvai randa. Ir salotoms pasiskinti po ranka.

Papildyta:
Tiesa, mano foto šiais metais nekokios, nes nufotkinti atsimindavau, tik kai nuskindavau, todėl kekės tokios truputį mizernos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2013 12 05, 13:48)
Sveikos, ligonės. Vis nerimstate ir kitoms neleidžiate miegoti žiemos miegu  lotuliukas.gif

Mes gi ne meškos lepeškos, kad miegotume žiemą biggrin.gif Sakyčiau, gal smalsios lapės greičiau lotuliukas.gif
Aprašymai tai super duper, apie ananasą kaip ir viskas aišku, sodinsiu ir aš pabandymui.
O vat savo augintos Cerise į Black Cherry nekeisiu. Dar tik pirmieji aprašymai, o jau kiek naudos.
Laukiam tęsinio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 05 gruodžio 2013 - 18:47
QUOTE(daimura @ 2013 12 05, 19:44)
Mes gi ne meškos lepeškos, kad miegotume žiemą  biggrin.gif  Sakyčiau, gal smalsios lapės greičiau  lotuliukas.gif 
Aprašymai tai super duper, apie ananasą kaip ir viskas aišku, sodinsiu ir aš pabandymui.
O vat savo augintos Cerise į Black Cherry nekeisiu. Dar tik pirmieji aprašymai, o jau kiek naudos.
Laukiam tęsinio  ax.gif

Sios neauginau, Kodel ji geresne uz Black cherry?
Atsakyti
Audine thumbup.gif
Tokie aprašymai tikras lobis
Velmoža sudomino
Black chery ir aš auginu,gerai dera
Bajaja patiko,jau kai kitų beveik nebuvo,nelaistomi,baisiom sąlygom vistiek derėjo,nuskyniau prieš paskutines šalnas
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2013 12 05, 19:11)
Sios neauginau, Kodel ji geresne uz Black cherry?

Nesakau, kad geresnė ta Cerise, bet gal ne blogesnė. Vaisiai saldūs, netrūkinėjo, jų labai daug, derėjo net išmestas ant komposto biggrin.gif Turiu gerą vyšniuką, tai nebesiblaškysiu jau
Atsakyti