4 asmenims reikės:
2 svogūnų
60 ml. alyvuogių aliejaus
2 didelių skiltelių česnako
1 didelio bakalžano
1 vidutinio dydžio cukinijos
400 g. smulkintų konservuotų savo sultyse pomidorų
200 g. pomidorų pastos (galima keisti tirštomis pomidorų sultimis)
1 šaukštelio džiovintų ar kelių šviežių čiobrelių šakelių
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
geros saujos šviežių bazilikų arba šaukšto džiovintų
2 šaukštų balzaminio acto
druskos
pipirų
Apkepui reikės
250-300g. penne formos arba kitokių makaronų
druskos
100-120 g. mocarelos (nebūtinai)
50 g. kietojo sūrio
Į puodą ar keptuvę pilame maždaug 30 ml. aliejaus. Indas turėtų būti su dangčiu, nes vėliau reikės troškinti arba apkepinę keptuvėje turinį supilkite į puodą. Galite kepti viską kartu, jei turite didelę keptuvę, jei ne- daržoves kepinkite paeiliui. Svogūną supjaustome riekelėmis ir apkepiname. Beriame ten smukintas česnako skilteles. Kai pasklinda česnako aromatas pilame likusį aliejų. Baklažaną supjaustome maždaug centimetro pločio riekelėmis ir jas dar padaliname į tris dalis. Baklažano gabalėlius apkepiname keptuvėje. Suberkite kubeliais pjaustytą cukiniją. Pakepkite porą minučių, viską pamaišykite. Suberkite prieskonius: žoleles, druską, pipirus. Verskite pomidorus ir pastą bei pilkite balzaminį actą. Ant mažos ugnies troškinkite viską apie 45 minutes ar šiek tiek ilgiau. Vis pamaišykite.
Ruošiame apkepą:
Išvirkite makaronus dideliame kiekyje gerai pasūdyto vandens. Neprvirkite, kad makaronai neištižtų. Nupilkite vandenį, sumaišykite su ratatoille. Galite pridėti mocarelos gabaliukų. Pabarstykite kietuoju sūriu, šaukite į 190 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kol apkepas sutvirtės ir gražiai apskrus.
Šaltinis: Beatos Nicholson knyga "Daugiau daržovių"