QUOTE(ponia Lylia @ 2014 04 27, 13:08)
Aš irgi dažnai sakau, kad jau man pačiai reabilitacijos reik. Kartais tikrai matau suglebusią, sunkiai ant puodo nukeliu, atrodo, reiktų gailėtis ir užjausti, o man priešingai, toks pyktis sukyla, bet ką darysi, susiimu ir popinu, šnekinu. Ir nemoku pasakyti, kas tą pyktį sukelia, tikrai ne suglebimas, jėgų ar proto nebuvimas tuo metu, o charakteris

(Kaip sakydavo mano draugė apie saviškę: taip tai durnių įjungusi, bet save labai gerai pažįsta ir moka savim pasirūpinti. Amžinatilsį senutė, man juokinga būdavo, nuvažiuoju, o jinai laksto sušilusi apie bobulytę. Paskutiniu metu, kai nepavaikščiojo, tik sugalvodavo anūkę pasišaukti, tai su lazda į grindis į grindis, draugė pakyla ir tekina pas ją.) Kiek įtampos būdavo, kol dar buvo stipresnė, po pirmo, antro insulto, namie nenusėdi, pas draugą veržias, neleidžiu-pyksta, verkia, zirzia paskui vaikščiodama. Sudedu vaistus atskirai rytui, atskirai vakarui, atskirai nuo galvos, nuo dantų ar kitokius, surašau raudonu rašalu, kad atskirtų kur kokie

Kai grįždavo po kelių dienų, matau, kad tai vieni, tai kiti vaistai neišgerti, negana to, dar abudu kartais gramą padarydavo

Aš namie vos ne kalorijas skaičiuoju, kad tik ko riebiau neužvalgytų, o ten laisva valia, gyvena kaip nori. Ir nepapasakosi, arba meluoja, arba nesiklauso. Sakydavau: atsigulsi į ligoninę, nevažiuosiu aš pas tave, žinokis. "Ir nevažiuok". Kalba baigta. Jei taip kitai, sakyčiau, ko čia nervuojies, ko lakstai, saugai, jei pati nesisaugoja??? Bet pačiai taip neišeina nors tu ką. Nu išsiliejau kelių metų senumo nuoskaudas, geriau jau negalvoti ir neprisiminti, kažkaip sukilo nuosėdos

Galvoju kartais, gal aš čia baisaus nesugyvenamo charakterio, gal esu sužvėrėjusi, nu bet kažkada buvo kitas panašus ligoniukas su insultais, tai nieko panašaus nejausdavau, sėdėdavau žiūrėdavau, jokio kartėlio, ir vaikai ligoniuko lovą buvo aplipę, nenuvarydavau šalin. Pas mamą dabar nesilanko nei anūkai, nieks nenori, nieks nepasiilgsta.
Skaitau skaitau Lylia, ir is sono ziurint, lyg ne ji butu tavo mama, o tu jos.
Nors pas mane viskas labai panasiai buvo. Nervuodavausi, galvodavau kaip ten kas (kai viena gyveno), dezutes su popiereliais ir vaistais ir valandom surasytom

, o tik nepakontroliuok budavo - negerti. Tos poliklinikos igrisusios buvo iki gyvo kaulo. Kol prisnekini ir aprengi ir nuvezi

... O ten dar sedi, iskart niekas nepakviecia, laviruoji, gudrauji, nes mamai juk nieko nereikia, ji sveika ir jai niekas neskauda

... Siandien rasau ir galvoju, is kur tiek stiprybes pas mane? Dar kol kas pati neisprotejau, nesusigeriau (nors kartais vyno viena nusiperku), tik kartais taip negera ant sirdies buna. Ypac kada baruosi ir rekiu. Nes neklauso issidirbineja, nors tu ka. Anksciau labai imdavau viska i sirdi, kiekviena uzgauliojima, neteisybe. Dabar jau demesio nekreipiu, padarau kaip robotas ka reikia ir uzsidarau savam pasauly. Taip viduj mama myliu, bet ji nebe tas zmogus. Pries du metus neurologe sake: jus turit suprasti viena dalyka dabar, kad jau nebera mamos, yra tik jos kunas

.
Labai pavargau per paskutinius metus. Pavargau ne tik emociskai, bet ir fiziskai. Nes 1.5 metu patys su vyru remontavom mamos buta(kurio didesne nei puse dalis po tam tikru ivykiu yra mano brolio

). Remontavom ne todel, kad man reikia, o todel, kad mama ir vaikas miegotu ne vienam kambary, o turetu atskirus. Tai 1.5 metu kiekviena diena namuose atkariauji (na budavo ir neblogu dienu), skalbi, valgyt priruosi, vyras is darbo atvaziuoja, vaziuoji remontuotis. Dabar jau isikelem, visiems patogiau, mama turi grazu, sviesu ir jauku kambari, TV ijungiu, kartais ziuri, kartais sako, kad ''gal su antena kazkas ne taip'', nes nesupranta.
Ir savoj situacijoj dabar jau nezinau ar as viska dariau kaip reikejo. Kartais pagalvoju, kad tiek privargau, o mano broliui jokio nuovargio, kartais pagalvoju, ka ir jis galvoja. O galvoja turbut kaip man gerai dabar, gyvenu dideliam plote, naudojuosi mamos pensija... Ir va cia pas mane gaunasi viduj sumaistis, jau nezinau ar as aplamai teisingai viska dariau.