Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

QUOTE(cambala @ 2014 05 23, 07:57)
Daug...
Ar iseina prisnekint pasivaiksciot ar guli pastoviai?

Kai buvo stipresnė, prikalbindavau išeiti į kiemą pasėdėt ant suoliuko, ir draugę buvo susiradusi thumbup.gif Bet ta draugė po vienos vasaros draugystės ėmė ir numirė, nors buvo ir jaunesnė, ir stipresnė doh.gif O dabar mama nei atsisėda, nei pasiverčia pati, visą laiką miega verysad.gif Galima būtų kartais vežimėliu išvežt į lauką, bet gi laiptai neleidžia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vivaldi12 @ 2014 05 22, 18:44)
As  visom keturiom, jei tik taip galima - uz wink.gif wink.gif wink.gif Dar primokeciau wink.gif smile.gif
Panos, tevukas turi nama (iki baznycios 100 m, iki klebonijos - 25 m). Namas didelis, bet deja dar ne pilnai irengtas, vanduo - sulinyje, arklio meslas - prie sulinio, yra darzas, bei dar jauniausias tevuko sunus. Taciau su juo puse bedos (kai tevukui uzplaukia, tai jis prie jo nesiartina dvi dienas). Aisku, psichologiskai salygos gali buti sunkios - tiek tevukas, tiek jauniausias sunus giliai tiki, kad boba tai velnio ismislas ir jos tikslas - vyrus i kapus nuvaryti. Pliusai - gali viskas smirdeti, niekam tai nekliuna (net man, nes as ten kojos nekeliu, visada atvaziavusi i kaima verciu vyriski pajungti kemperi ir ten miegu).
Laukiu CV smile.gif smile.gif
p.s tikiuosi mano vyriskis jei skaitys, tai jumora supras wink.gif Valdai - laikykis, gal ateis svente ii i Tavo tevuko kiema wink.gif smile.gif
Linkejimai is Oslo wink.gif smile.gif

Nesuprantu kodėl tie mūsų senoliai taip nenori praustis ir tvarkytis g.gif .
Mūsų babcei butą nupirkom su euro remontu. Iki Klaipėdos ranka pasiekt ,šildomom grindim (Dieve, kad būč žinojus kas manęs laukia doh.gif , ne už ką tokios triobos nebūčau pirkusi schmoll.gif ).Plia net tulike vandens po reikalų nenuleidžia ,o juk pirštu tik mygtuką paspausti reikia umn.gif , o daba lauke karščiai, o pas ją tooks tvaikas ir visi langai uždaryti protest.gif ,daba kol esu su lelyte ,MB eina pas ją tvarkytis, nors užvakar grįžęs manęs paklausė ar mano tėtis dar turi dujokaukę hihihi.gif
Vivaldi manau,kad TB tikrai humoro jausmą turi, nes mano galvą kas tokius ligonius slaugo ir prižiūrim mums ir belieka tik viską juokais paversti antraip patys su pušiais bendrautumę laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2014 05 23, 12:28)
Nesuprantu kodėl tie mūsų senoliai taip nenori praustis ir tvarkytis  g.gif .
Mūsų babcei butą nupirkom su euro remontu. Iki Klaipėdos ranka pasiekt ,šildomom grindim (Dieve, kad būč žinojus kas manęs laukia  doh.gif , ne už ką tokios triobos nebūčau pirkusi  schmoll.gif ).Plia net tulike vandens po reikalų nenuleidžia ,o juk pirštu tik mygtuką paspausti reikia  umn.gif , o daba lauke karščiai, o pas ją tooks tvaikas ir visi langai uždaryti protest.gif ,daba kol esu su lelyte ,MB eina pas ją tvarkytis, nors užvakar grįžęs manęs paklausė ar mano tėtis dar turi dujokaukę hihihi.gif
Vivaldi manau,kad TB tikrai humoro jausmą turi, nes mano galvą kas tokius ligonius slaugo ir prižiūrim mums ir belieka tik viską juokais paversti antraip patys su pušiais bendrautumę  laugh.gif

Gerbiamos moterys, norejau pasiulyti, kaip bebutu sunku, gal susilaikykime nuo tokiu epitetu kaip '' babce''... Tiesiog rezia aki... Taip, iskaitau, kad tarp eiluciu nieko blogo neturima omeny, bet vis tiek, juk jie tiesiog sergantys zmones, musu tevai, seneliai, dazniausiai nusipelne pagarbos, ir tokie issireiskimai inesa i teksta nereikalingu pasalinciu minciu ...
Atsakyti
QUOTE(Pelagija @ 2014 05 26, 00:59)
Gerbiamos moterys, norejau pasiulyti, kaip bebutu sunku, gal susilaikykime nuo tokiu epitetu kaip '' babce''... Tiesiog rezia aki... Taip, iskaitau, kad tarp eiluciu nieko blogo neturima omeny, bet vis tiek, juk jie tiesiog sergantys zmones, musu tevai, seneliai, dazniausiai nusipelne pagarbos, ir tokie issireiskimai inesa i teksta nereikalingu pasalinciu minciu ...

Ačiū, miieloji, už pastabas.
Sakykit, ar ir jums teko tokia dalia-slaugyti senelius? Jei taip, ar nei karto nepavartojote panašaus ar šio žodžio. Jis be pykčio, jis sakyčiau iš nevilties, bet tikrai be piktų minčių, nors patikėkit visko būna.
Atsakyti
QUOTE(Pelagija @ 2014 05 26, 00:59)

Babcė žodyne
Man babcė visai neįžeidžiantis žodis, o normalus, gal kiek jumoristinis pagyvenusios moters pavadinimas.

Beje, kai aš pirmą kart nuvykau susipažinti su būsimais uošviais į Dzūkiją, mane anyta pavadino mergše. Įsižeidžiau, nes mano krašte mergšė - pasileidusi merga, vos ne prostitutė. Bet paskum užgirdau, kad ji taip ir savo dukrą vadina. Pasirodo, ten mergšė - tiesiog mergina, mergaitė.

Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2014 05 26, 08:30)
Ačiū, miieloji, už pastabas.
Sakykit, ar ir jums teko tokia dalia-slaugyti senelius? Jei taip, ar nei karto nepavartojote panašaus ar šio žodžio. Jis be pykčio, jis sakyčiau iš nevilties, bet tikrai be piktų minčių, nors patikėkit visko būna.

Jus tikrai teisi, teko pavartoti net ir dar negrazesniu issireiskimu ... Bet kazkaip po to, praejus tai sunkiai minutei, labai geda pries save pacia pasidarydavo. Baisiausia, kai musu senelis visiems pasakodavo, koks jis vargsas, nemylimas, nepavalgydintas, susales, negydomas, uzrakintas, apleistas... Tokiais momentais staugti noredavosi. O po to kazkaip pradejau ziureti i ji kaip i dideli kudiki, kuris vis maziau ir maziau su laiku supranta...
Stiprybes visoms.

Atsakyti
Dėl tos nelemtos 'babcės', skaitant kilo minčių 4u.gif Visų pirma, didelis skirtumas yra, kai tenka karšinti savo senelius, tėvus, visai kas kita, kai vyro. Antra, čia jau mano asmeninė nuomonė, kuri turbūt yra nepriimtina daug kam, dažniausiai tiems, kas patys su tuo nesusidūrė, kad pagarba senam žmogui yra arba nėra, jos šaknys siekia laikus, kai tas žmogus dar buvo pakankamai geros sveikatos. Gerbti seną žmogų tik dėl to, kad jis jau suvaikėjęs, neišeina. Pati susidūriau su dviems karšinimo atvejais, tačiau patirtis ir mano pačios reagavimas į ligonį labai skirtingi. Mums, prižiūrintiems, taip pat yra sunku, kartais labai sunku, tačiau tokie ligoniai dažnai yra manipuliacijų aplinkiniais meistrai ir jie mumis išnaudoja. Pacituosiu nežinau kelintą sykį draugę, kuri karšino savo ligonį: 'taip tai durnių įjungusi, bet save labai gerai pažįsta'.
Atsakyti
Mano kantrybės taurė jau sulig kraštais bash.gif.
Jau prirpatau prie to ,kad kaip įmanoma engia ir žemina mane, pravardžiuoja mano vaikus, bando visaip kaip pakenkti eilę metų. Jau keleias savaites vis bando prie pipriuškos nagus prikišti, bet jos neprileidžia mūsų kalytė. Tai šiandien pabandė nunuodyti mūsų šunį. Tik atsitiktinumo dėka išvengėm nelaimės. Dieve, brangus tikrai nuoširdžiai sakau, kad ji man baigia įvaryti pogimdyminę depresiją verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2014 05 27, 17:30)

Aš turbūt išprotėčiau, ką čia depresija doh.gif Ar neitų nuo jos užsirakinti buto duris ir visai neįsileisti? unsure.gif
Ar jai yra nustatytas koks psichinis sutrikimas, ar tiesiog šiaip durna?
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2014 05 27, 17:30)
Mano kantrybės taurė jau sulig kraštais bash.gif.
Jau prirpatau prie to ,kad kaip įmanoma engia ir žemina mane, pravardžiuoja mano vaikus, bando visaip kaip pakenkti eilę metų. Jau keleias savaites vis bando prie pipriuškos nagus prikišti, bet jos neprileidžia mūsų kalytė. Tai šiandien pabandė nunuodyti mūsų šunį. Tik atsitiktinumo dėka išvengėm nelaimės. Dieve, brangus tikrai nuoširdžiai sakau, kad ji man baigia įvaryti pogimdyminę depresiją  verysad.gif

Merga, labai užjaučiu dėl tokios situacijos console.gif Pogimdyvinę depresiją dar galima gydyti, bet aš įžvelgiu rimtą pavojų mažylei, ir siūlau imtis rimtų priemonių, kol neįvyko nelaimė doh.gif Kai žmogus darosi pavojingas aplinkiniams, jis turi būti izoliuojamas, šiuo atveju, manau, reikėtų kuo skubiau guldyti į psichiatrinę. doctor.gif Merga, rašei, kad nupirkot butą anytai, tai užrakinai ir tegu sėdi ten, maisto nuveži, ir ramu. cool.gif
Ir kaip ir už ką gali gerbti tokį žmogų, tegu ir ligoniu skaitosi doh.gif Babcė -čia dar labai švelniai pasakyta wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kabarksta @ 2014 05 27, 17:57)
  Merga, rašei, kad nupirkot butą anytai, tai užrakinai ir tegu sėdi ten, maisto nuveži, ir ramu. cool.gif

Nemanau, kad būtų "ramu", nes tuoj atsirastų užjaučiančių. Kai kelis mėnesius neduodavau mamai pensijos, nes gyveno pas mane, viskuo aprūpinta, o su pinigais jau elgėsi neadekvačiai, tuoj atsirasdavo tokių patarėjų ir užtarėjų, kad doh.gif tiesiog kažkam buvo naudinga, kažkam tiesiog smagu buvo, kad kažkur nesutarimai ir dar juos pasismagindami kurstė. Kol susiginčijau su soc darbuotoja, kuri mums šiokia tokia giminė, ji pareiškė,kad aš neteisi, nes atseit mama yra sąmoningas ir savarankiškas žmogus doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif jau tada kad pasiutau, motina po kelių insultų, pati vaistų neišgeria, o, pasirodo, savarankiška, sakau, tai ką man daryti???? Atsakymas maždaug toks: "Nežinau, bet taip elgtis negalima". Po kelių mėnesių vėl kitas insultas, prieš tą paskutinį maniau, kad išprotėsiu, net savo daiktus buvo pradėjusi iš namų nešti, taip reikalus tvarkė ir skolas atidavinėjo. Visi matė, kad su motina blogai, bet daug tai kam buvo kaip nemokamas beždžionių cirkas.
Atsakyti
QUOTE(kabarksta @ 2014 05 27, 17:57)
Merga, labai užjaučiu dėl tokios situacijos console.gif Pogimdyvinę depresiją dar galima gydyti, bet aš įžvelgiu rimtą pavojų mažylei, ir siūlau imtis rimtų priemonių, kol neįvyko nelaimė doh.gif Kai žmogus darosi pavojingas aplinkiniams, jis turi būti izoliuojamas, šiuo atveju, manau, reikėtų kuo skubiau guldyti į psichiatrinę. doctor.gif  Merga, rašei, kad nupirkot butą anytai, tai užrakinai ir tegu sėdi ten, maisto nuveži, ir ramu. cool.gif
Ir kaip ir už ką gali gerbti tokį žmogų, tegu ir ligoniu skaitosi doh.gif Babcė -čia dar labai švelniai pasakyta wink.gif

nebežinau kaip su ja kalbėtis,kaip elgtis.Jai nustatyta senatvinė silpnaprotystė tiktai.Skambinau šeimos gydytojai aiškinau situaciją,o ji tik atšovė,kad ji nėra agresyvi ir,kad į psichiatrinę nemato reikalo siūsti.Kad tai tik elemntariausias pavydas ir mes turime tai suprasti ir daugiau jai skirti dėmesio doh.gif .Plia pavydas kam- mėnesiniam kūdikiui blink.gif Butas sekančioje laiptinėje. Neseniai atėjo valgyti ir kaip niekur nieko: pavalgė, kaip visad apdergė visą virtuvę ir kaip visad "marinama badu"išėjo...

QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 27, 18:11)

Tie užjaučiantys kaip kokie žalčiai rangėsi ir aplink ją ,kad pensiją išsiviliot kai parodėm receptus ir paprašėm vaistus nupirkti (nes vien tik xarelto kainuoja virš tūkstančio ir nekompensuojami, o kur visi kiti doh.gif ) ir tol kol sužinojo,kad butą įforminau savo vardu, dingo it debesis tyruose,o dabar išvis nebevažiuoja jos lankyti ne vienas, nesbijo,kad jos neingrūstume aniems. Jų logika ,kad daba kai mažylė namuose, babūnei dėmesio mažiau ir galim sugriešinti...kam nors ją išvežti "atostogų".
Papildyta:
Mano šunė po skrandžio išplovimo susisukus lovos kamputyje, tokia nelaiminga,kad gaila net žiūrėti.
Atsakyti