na man tai irgi pasibraizes medis nieko tokio, medis tuom ir gerai, kad ji gali atnaujint, o ten koki laminata ar plyteles tai tik ismest belieka. pas mane bute yra uosinis parketas, detas pries koki 14 metu, nu ir jis lakuotas pries tiek pat metu, aisku pasibraizes jau ir atrodo gerokai padevetas, bet nei girgzda nei ka, tai kai jau remonta darysim nezadu tikrai jo lupt, tik nusveist itrint alyva ir gal isvaskuot, lai jis buna sau toks tikras ir naturalus.
mano vyras daug metu jau dirba skandinavijoj, is pradziu svedijoj gyveno, dabar norvegijoj. svedijoj gyveno tokiam bute, kur viskas is ikejos

as alpedavau pamacius, viskas taip paprastai, bet jaukiai, o vyras nervindavosi kad uzuolaidu nera

dabar gyvena norvegijoj, is pradziu oslo centre gyveno, dabar issikrauste i uzmiesti pas tikru tikriausius norvegus i raudona medini nama salia miskelio, kur rytais ateina briedziai ir grauzia krumus prie tvoros namo

tai vyras pasakojo kad norvegai ziauriai paprasti zmones yra, va namo seimininkas sugalvojo i nama iejima padaryt nauja, tai atsinese turbynke ispjove anga namo sienoj, ten kazka biski pasiltino, lentelem pakale ir duris istate

sake visi vaiksto su batais po visus namus, sunys begioja, plaukai metosi, niekas nestresuoja. baldai paprasti seni is mociuciu paveldeti, aisku kazkokia dali perka naujesniu, bet ziuri kad pigiai butu. sienos baltos irgi ne is mandrumo o is taupumo. dar yra gyvenes norvegiskoj kalnu trobelej, kur norvegai vaziuoja savaitgaliais ilsetis ir atostogas leist. ta trobele is rastu pastatyta kalne 3km auksty, vienoj pusej fiordas su ezeru kitoj pusej kalnai apauge miskais, kalno papedej miestelis. ta trobele visa medine, stogas samanom apauges, interjeras visai paprastas, daug autentisku daiktu. nu zodziu paaasaka.