Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Lumi, o koks tavo ūgis? smile.gif Kokia tu šaunuolė wub.gif Mano pusseserė panašaus svorio dabar kaip tavo buvo..bet ji niekaip nesiryžtų paleo. Dirba makdonalde, negali gyventi be bulvyčių doh.gif doh.gif
Atsakyti
Nu ką, išvaliau karvyčių gardus, padaviau pietų, tai gal jau čia ir šioks toks sportas skaitosi g.gif biggrin.gif
Pietums pasipjausčiau avokado, sūdytos lašišos ir pora kiaušų, viską sumaišiau, visai nieko derinukas gavos.
Ai tai su miltais neišeis tada pigiai prasisukt, viskas aišku, dėkui atsakiusioms. Man lyg pasivaideno, kad kažkada kažkas rašė, jog sumali tas drožles ir gaunasi miltai, ale gal susapnavau.
Paskaičiau kokosų aliejaus, to kur maximoj dabar kosmetikoj, etiketę - parašyta neriebus lotuliukas.gif Neriebus riebalas, va taip va.
Turiu vakarienei ėriuko mentę su visu kaulu, ale nesugalvoju ką su ja padaryt. Mėsos ten ne kažin kiek, tik pats gabalas didelis atrodo. Gal kokių idėjų?
Atsakyti
QUOTE(lugne @ 2013 12 16, 15:14)
Ai tai su miltais neišeis tada pigiai prasisukt, viskas aišku, dėkui atsakiusioms. Man lyg pasivaideno, kad kažkada kažkas rašė, jog sumali tas drožles ir gaunasi miltai, ale gal susapnavau.
Paskaičiau kokosų aliejaus, to kur maximoj dabar kosmetikoj, etiketę - parašyta neriebus lotuliukas.gif Neriebus riebalas, va taip va.

Aš tai taip ir darau, lengvai pamalu džiovintas kokoso drožles ir voila - miltai smile.gif
svarbiausia nepermalti, nes tada skiriasi aliejus, sulimpa jos ir virsta sviestu.
Iš Mark's Daily Apple:
QUOTE
Coconut flour is simply dried, ground up coconut meat. Most likely you’ll be buying it online or from a specialty grocer, like Whole Foods or a food co-op, but you’ll occasionally come across highly processed, ultra-white coconut flour. Stay away from this. The good stuff will be like actual coconut – slightly cream colored, rather than bone white. You can make your own at home with a food processor, but without a grain mill you’ll probably have issues getting a “floury” consistency. If that’s okay with you, have at it.

Liet. Kokoso miltai yra tiesiog džiovintas, maltas kokoso minkštimas. Tikriausiai rasite jų įsigyti internete ar specializuotose maisto parduotuvėse, tokiose kaip Whole Foods ar kooperatyvinės maisto parduotuvės, tačiau kartais pamatysite ir itin apdirbtų, ypač baltų kokoso miltų. Jų venkite. Gerų kokoso miltų spalva kaip tikro kokoso - lengvos kreminės spalvos, o ne kaulų baltumo. Kokoso miltų galite pasigaminti namie virtuviniu kombainu, tačiau miltai, sumalti nenaudojant girnų, neturės tos "miltų" konsistencijos. Jei jums tai nesukelia problemų, tuomet toks būdas tiks.
Užtat priklausomai, kam ketinate naudoti kokoso miltus, jei tik kaip rišamąją medžiagą, tuomet jokių problemų smile.gif

Neriebus aliejus. Oho biggrin.gif reikia patentuoti, metų išradimas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 16 gruodžio 2013 - 14:54
QUOTE(lugne @ 2013 12 16, 15:14)

Ai tai su miltais neišeis tada pigiai prasisukt, viskas aišku, dėkui atsakiusioms. Man lyg pasivaideno, kad kažkada kažkas rašė, jog sumali tas drožles ir gaunasi miltai, ale gal susapnavau.


Ir aš dariau smile.gif Tiesiog pirmas kokoso sviesto gaminimo etapas- truputu pamalus- miltai, ilgėliau- sviestas rolleyes.gif
Atsakyti
Už nugaros liko keturios savaitės su paleo thumbup.gif Peilis nugaroj bigsmile.gif Kitaip sakant - azartas mirksiukas.gif
Keturios savaitės man patiko. Einu penkton.
Kodėl atėjau į paleo? Iš draugiškumo ir kompanijos kartu MB. Jokių sveikatos problemų, čia kartais minimų, nejutau. Na, tik autoimuninis tireoiditas, su kuriuo jau susidraugavusi esu. Ir viskas. Svorio taip pat nereikia mesti. Na, gal kokius du - tris kg, daugiau niekaip nenoriu, nes žinau, kaip atrodžiau, kai buvau daugiau numetusi. Be to, ir rūbų gaila...
Kas buvo sunku? Mėsa kasdien... Nugis, tiek mėsos, kiek suvalgiau per keturias savaites, paprastai suvalgau per kokį pusmetį. O dabar kasdien. Nuo vaikystės mažai jos valgau, gal todėl mano hemoglobinas minimalus, toks "ant ribos". Rugsėjo pradžioje buvo daryti išsamūs kraujo tyrimai (po savaitės bus įdomu pakartoti), tai viskas buvo kaip ir idealu, tik hemoglobino mažoka. Gydytoja vis su šypsena primena: "Jei atsisakai geležį gerti, tai bent mėsos daugiau valgyk mirksiukas.gif "... Matysim po savaitės biggrin.gif
Kas buvo įdomu? Ogi valgyti tik tris, o kartais du kartus per dieną, bet ne vieną, kaip dariau iki šiol - ryte pradėjusi tik vakare baigdavau. Pirmą savaitę turėjau save kontroliuoti. Bet po truputį organizmui įteigiau, jog valgau, kai esu alkana, o ne todėl, kad virtuvėje/šaldytuve/rankinėje yra kažko skanaus...
Neviliojo nei saldumynai, nei šokoladai, nei pyragėliai ar duona. Ką jau išbraukiau iš raciono, tai tas ir neviliojo. Drįsčiau teigti, jog po poros dienų būsiu atbuvusi visą whole30, bet... kelis karus iš kelio buvo išvedę obuoliai ir persimonai. Tik tiek raminu, jog ta sublenderiuota vaisių tyrė buvo kaip vienas maitinimas - pusryčiai arba vakarienė.
Pagerėjo miegas, kvėpavimas atsigulus. Veido oda pasidarė lygesnė. Nebepučia vidurių. Ryte nebėra šleikštaus skonio burnoje. Kai prieš porą savaičių peršalau ir skaudėjo gerklę, Nidulia patarė, o aš ir išsigydžiau tą sopę, slogą ir besirandantį kosulį putino uogų sultimis ir kokoso sviestu.
Kur problema? Jau kokia savaitė pasidarė jautrūs (.)(.). Gal čia šiaip kažkas, ko nežinau. O gal kam irgi buvo taip g.gif Nėštumo neįtarinėkite, tai ne tas atvejis tongue.gif
Taigi kaip ir tiko bei patiko, tad lieku čia ir toliau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laisvė: 16 gruodžio 2013 - 15:52
Laisve thumbup.gif

QUOTE(Solve @ 2013 12 16, 10:44)
Labas rytas  4u.gif

Vakar pasiėmus iš Hippie sviestuką, visa mašina, kol parsivežiau kvepėjo šokoladu  tongue.gif . Nerealus natūralus aromatas net šį rytą mašinoje neišsisklaidė.
Sulydžiau jį vakar į puodynėlę, dabar suku ratus apie ją lotuliukas.gif
Ir kava kokia skani buvo su kakavos sviestuku  wub.gif


Aš irgi užsimaniau to sviestuko biggrin.gif
Hippie, turi dar, ar ištargavojai jau visą smile.gif ?

Kažkas klausė praėjusioj temoj apie "Kokosinį juoduką".
http://keistaipapras...s-juodukas.html
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 12 16, 13:57)
Lumi, o koks tavo ūgis? smile.gif Kokia tu šaunuolė  wub.gif Mano pusseserė panašaus svorio dabar kaip tavo buvo..bet ji niekaip nesiryžtų paleo. Dirba makdonalde, negali gyventi be bulvyčių  doh.gif  doh.gif

Berods 1.58 m biggrin.gif
Dirbus ir as ten, bet seniai, visada nesdavausi savo pietus, nes maciau kaip ten gaminamas tas edesys. Jau tada slykstu buvo.
Atsakyti
Įdomu, kai mūsų temos nestuke.gif maitinasi, kaip su svoriu joms? Ar neužeina kokie nors keisti norai smile.gif ?
LumiLumi, tavim išvis žaviuosi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cushy: 16 gruodžio 2013 - 17:07
QUOTE(Laisvė @ 2013 12 16, 16:24)
Pagerėjo miegas, kvėpavimas atsigulus. Veido oda pasidarė lygesnė. Nebepučia vidurių. Ryte nebėra šleikštaus skonio burnoje.  Kai prieš porą savaičių peršalau ir skaudėjo gerklę, Nidulia patarė, o aš ir išsigydžiau tą sopę, slogą ir besirandantį kosulį putino uogų sultimis ir kokoso sviestu.
Kur problema? Jau kokia savaitė pasidarė jautrūs (.)(.). Gal čia šiaip kažkas, ko nežinau. O gal kam irgi buvo taip  g.gif  Nėštumo neįtarinėkite, tai ne tas atvejis  tongue.gif
Taigi kaip ir tiko bei patiko, tad lieku čia ir toliau  4u.gif


Gal menesines artinasi nes ir man si karta (.)(.) buvo ziauriai jautrus.
Del persalimo ligu: Kalbejau siandien su Roku, pasakiau, kad sekmadieni labai susalau ir basiai bijau, kad nedaeiciau iki vaistu, nes tada mano tyrimas nuplauktu. Klausiau, ar galiu kokio vitamin C pagerti kad padeti sau nesusirgti. Sake nieko negerti, nes tie vitaminai tik dar labiau apkrauna imunine sistema ir trugdo jai dirbti savo darba. Minejo, kad persalimo ligomis sergama tik del angliu pertekliaus. Jei as nevalgau tu negeruju angliu, net vaisiu nesu palietusi 3.5 menesio, tai reiskia ir netureciau susirgti, turetu imunine susitvarkyti pati. Tai ir tikiuosi prasisukti. Taip ir tu - susitvarkei su putinais ir kokosu:) Arbatas sake, kad galima pagerti koias cobreliu ar panasiai.Siaip, pernai iki gruodzio jau 3 kartus buvau sirgusi, is ju - du kartus su antibiotikais. Reiskia netusti tai zodziai, kad sergam tik del angliu pertekliaus.
Miargai parasykite man I a.z adresus ir tel nr. Reikia susidelioti Rokucio kelione po Vilniu:)

1. Nidulia +
2. Akvile +
3. Sowelu +
4. Norala +
5. Otaip+

Bukit pasiruosusios, kad negaisti laiko:
slapimo indukai (pripildyti) (4vnt)
svarstykles, arba zinokite savo svori
stalas kompui pasideti
kede
sopkute, nes reiks prigulti:)
Voresta, nesibark, kad Rokuti paleisim tik sekmadieni, bet jei jau vaziuoja I Vilniu, tai geriau penkias tegul istiria ir daugiau pinigu I Zinti parveza, nei kokias tris ir jau diena butu vistiek sugaista, nes nieko daugiau ir nespetu nudurbti o pinigu butu mazau:)



Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 12 16, 17:33)
Berods 1.58 m  biggrin.gif

Mergina, sakyciau , kad anksciau tavo finisas buvo ties 60 uzdetas, dabar jau pavarei tiksla dar mazyn? Su padidinimo stiklu tuoj taves ieskosim lotuliukas.gif
Atsakyti
ot dabar tai paklausiu - actas vartotinas ar ne? Naminis, obuolių.
Atsakyti
QUOTE(lugne @ 2013 12 16, 18:20)
ot dabar tai paklausiu - actas vartotinas ar ne? Naminis, obuolių.

o kaip actas atsiranda, pamislinai kada?

Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 16, 18:15)
Siaip, pernai iki gruodzio jau 3 kartus buvau sirgusi, is ju - du kartus su antibiotikais.

na ir ligų tu maišas- jei per vieną gruodį sirgai daugiau kartų, nei aš per 10 metų blink.gif
QUOTE
slapimo indukai (pripildyti) (4vnt)



4? o kada čia dar imamas mėginys?
Atsakyti
QUOTE
Acto rūgštis susidaro, fermentuojantis etilo alkoholiui (spiritui).

Iš Wikipedijos.
O ką?
Atsakyti