Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų dresūra, auklėjimas

QUOTE(gitulia @ 2014 06 10, 14:04)
Eiryn, matot as Rodnegos asmeniskai nepazystu taip, kad tikeciau besalygiskai, todel ir klausiu tris kartus, kad buciau garantuota. Nors vis tiek nesu garantuota visu 100 proc , kad cia buvo elementarus tuoleto reikalai, o ne koks svetimu kvapu permusimo ar zymejimo klausimas.  g.gif

Mūsų visų nepažįstat 4u.gif Taip kad patikėkit manim ji tikrai teisingai sako. Lauk tas palas. Koks dar tualetas namie? Išvis nesuprantamas dalykas man tie palučių reikalai, yra laukas, taip reikalų daugiau bet šuniui suprasti lengviau. Meskit lauk tą palą ir daugiau gyvenime į tą pusę nežiūrėkit. Laukas laukas laukas tikrai ne žymėjimas smile.gif tiesiog kaip rašėt ta nauja užuolaida buvo oooo nauja faina šviežia skaniai kvepainti pala jėga reik privaryt, nu ir prašom, o toliau vėl smile.gif jūs tiesiog ieškote kitokių išmastymų o yra realiai vienas, veskit į lauką ir jokių palų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 10 birželio 2014 - 21:06
QUOTE(Eiryn @ 2014 06 10, 22:05)
jūs tiesiog ieškote kitokių išmastymų o yra realiai vienas, veskit į lauką ir jokių palų.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nera pas mus jokiu palu, senai lauke darom. Tai buvo isskirtiniai du incidentai, todel ir pasidare idomu kodel. Na jei sakot, kad elementarus tuoleto reikalai, tai man ramu ir toliau einam i lauka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 11 birželio 2014 - 12:27
Ar tikrai viską reikia nurašyti paloms, jei jų jau senai nebėra ir šuo reikalus atlieka lauke? Ar paskutiniu metu viskas apsivertė aukštyn kojom ir žodžio "dominavimas" nebeliko po visų straipsnių apie vilkus.
Žinoma, kad palų gražinti nebereikia, bet tokiu atvėju, kai šuo kelia koją ant sėdinčio žmogaus, taip išeina, kad reikia toleruoti ir nurašyti tualeto problemoms?

Pas mus jokių palų nebuvo, esu prieš myžinimus namuose, bet vieną kartą koja buvo pakelta ir pakrikštytas stalas. Kadangi tai įvyko man matant, tai vieno karto ačiū dievui užreko. Šuo gal pusmetinukas buvo koks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 11 birželio 2014 - 12:39
QUOTE(Arvika @ 2014 06 11, 13:38)
Ar tikrai viską reikia nurašyti paloms, jei jų jau senai nebėra ir šuo reikalus atlieka lauke?

Nu ir man bais idomu kaip cia yr...kazkodel visos choru durnina seimininke, kad toji su palomis pati kalta g.gif BETGI PALU TAI SENAI NEBER.
Atsakyti
Aš tai stebėčiau šunį. Šuniukas jaunas, kaip suprantu. Tai arba tiesiog pasitaikantis sysiojimas dar vis prisimenant palutes, arba jau beprasidedantis brendimas. Patinukas? Koją jau kelia? Jei jau, tada sakyčiau, kad greičiausiai brendimas ir gali būti pradžia žymėjimo namuose. Faktas lieka faktu, kad už tokių dalykų negalima leisti ir toleruoti.
Papildyta:
QUOTE(cile @ 2014 06 11, 15:50)
BETGI PALU TAI SENAI NEBER.

Kas yra "senai", kai šuniukui yra 5,5 mėn?
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2014 06 09, 16:17)
Namuose jau kuris laikas baluciu nebedaro

QUOTE(gitulia @ 2014 06 11, 13:26)
Nera pas mus jokiu palu, senai lauke darom. Tai buvo isskirtiniai du incidentai, todel ir pasidare idomu kodel. Na jei sakot, kad elementarus tuoleto reikalai, tai man ramu ir toliau einam i lauka biggrin.gif

Aš manau kad tai yra elementarūs tualeto reikalai. Prieš tai sakėt kuris laikas (kaip suprantu neilgas), dabar kad jau seniai ax.gif

QUOTE(Arvika @ 2014 06 11, 13:38)
Ar tikrai viską reikia nurašyti paloms, jei jų jau senai nebėra ir šuo reikalus atlieka lauke? Ar paskutiniu metu viskas apsivertė aukštyn kojom ir žodžio "dominavimas" nebeliko po visų straipsnių apie vilkus.
Žinoma, kad palų gražinti nebereikia, bet tokiu atvėju, kai šuo kelia koją ant sėdinčio žmogaus, taip išeina, kad reikia toleruoti ir  nurašyti tualeto problemoms?

Kodėl toleruoti? Reikia bausti tik tokiu atveju jeigu šuo užklumpamas nusikaltimo vietoje, tada ne tik kad netoleruot bet ir baust galima ir reikia ax.gif O va jeigu šuo jau nuėjo nuo ten tai ko norėt iš jo ką eiti apsikalbėti su juo? biggrin.gif

Dominavimas nedingo, tiksliau pas mus va prašau prasidėjo, mūsų laukinukas vieną kartą sugalvojo sumuštinį nuo žemo stalo nuvogt (kai iki tol galėdavau ant žemės vaiko užkandžius dėt net nežiūrėdavo) ir dar ant vyro pajot blink.gif Tai va buvo nubaustas ax.gif Daugiau užtenka pažiūrėti, ech šaunuolis jau iš žvilgsnio suprast pradeda wub.gif

QUOTE(cile @ 2014 06 11, 15:50)
Nu ir man bais idomu kaip cia yr...kazkodel visos choru durnina seimininke, kad toji su palomis pati kalta  g.gif BETGI PALU TAI SENAI NEBER.

Kam kas yra seniai. Ir ką tai reiškia seniai jeigu kaip supratau sakoma, mokinom ant palų, darė ant palų, mokinom lauke darė lauke, padarė namie, gražinom palas dabar vėl darė lauke bet vel padarė namuose ir gražint palas čia ar jau dominavimas, tai sakyčiau reiktų apsispręst kur nori kad šuo darytų ir nebekaitaliot. Čia tas pat kaip aj va šiandien lipk ant sofos o rytoj net nebandyk nes gausi lupt, o va poryt vėl leisiu o gal ir neleisiu ir jeigu pabandysi užlipt jau galvosiu kad dominavimas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2014 06 11, 15:18)
Kodėl toleruoti? Reikia bausti tik tokiu atveju jeigu šuo užklumpamas nusikaltimo vietoje, tada ne tik kad netoleruot bet ir baust galima ir reikia  ax.gif O va jeigu šuo jau nuėjo nuo ten tai ko norėt iš jo ką eiti apsikalbėti su juo? biggrin.gif

Čia tai žinoma, bausmė turi būti laiku, kai šuo pagautas, o nesavailaikė neturi prasmės.
Dėl palučių vienareikšmiškai - patys sau padaro meškos paslaugą, bet jei šuo kelia koją, nereiktų atmesti ir žymėjimosi fakto.
Atsakyti
O jūs merginos nenaudojat visai visai palų? net iki pirmo skiepo???
O galima išmokint šunį, kad ant sofos liptų tik tada, kai pakviečių, o ne tada, kai pats sugalvoja.
Atsakyti
QUOTE(zemaiteki @ 2014 06 11, 15:56)
O jūs merginos nenaudojat visai visai palų?

Prieš, po miego/pažaidimo, po ilgesnių tarpų patipinėjimo šuo buvo išnešamas į lauką. Kai mūsų nebuvo namuose, laukdavo narve, tad tualeto reikalai buvo labai greitai sureguliuoti.
Maniškis buvo su skiepais, bet jei ir jų nebūtų buvę, daryčiau tą patį, tik nevaikštinėtume lauke, o būtų pastatomas trumpam kur mažiau šunų praeina.
Būdama paauglė parsinešiau namo 1,5 mėnesio pupiką. Supratimo apie skiepus, palutes neturėjau, o ir mamą pedantę tokią turiu, kad susysiuotų palučių nebūtų apsikentus. Per gerą mėnesį tokių nešiojimų n kartų per dieną mažas ciucikas nebedarė wc reikalų namuose (gal kokių 3 mėnesių būdamas).

Juk palučių dėka šuo mokinamas gamtinius reikalus atlikti namuose, ant minkštų kilimukų. Tai kam dvigubai vargintis ir ilginti apdirbtų namų laikotarpį.
Atsakyti
na kartais namuose darymas tualeto pateisinamas... na susuko vidurius,pusles uzdegimas. man vakar kaip susuko vidurius nedaeju8s iki parduotuves,vos parbegau namo smile.gif sakiau ant savo kales nepyksiu kai pritries lotuliukas.gif
Atsakyti
Įsiterpsiu ir aš į pokalbįsmile.gif Tiesa,iškart pasakau, kad pas mus kalytė, tai gal kitaip su jom. Dar mažulytė mūsų namuos jinai atsirado gruodžio mėnesį, per pačius šalčius, tad apie nešimą į lauką nė kalbos nebuvo. Mokinom ant palučių, bet orui kiek atšilus ir po skiepų, mokinom lauke atlikinėt reikaliukus. Išmoko labai greitai ir jau beveik 5m. nėra padarius namie, nei ant kilimo, nei ant lovos. Kartais tenka parai palikt ir tai nesam radę jokių staigmenų. Tad man labai įdomiai skamba, kad dėl to, kad šuo išmokęs daryt lauke, po kurio laiko vėl daro namie, tik todėl, kad pradžioj buvo mokomas daryt ant palos. Bet gal su patinais kitaip g.gif Aišku ir nuo šuns priklauso.
Šiuo metu turim VA 3 mėn. Nuo pat pradžių mokėm lauke daryt. Didelį reikalą atlikt išmoko greit, prašydavosi net į lauką, o vat su mažu, tai dar ir dabar turim problemų.Jau pora sav. gyvena voljere, dienomis išleidžiamas laisvai po kiemą lakstyt, bet jei netyčia prasmunka į namus, tai būtinai pasisioja doh.gif . Kaip paaiškint tokį atvejį?
Atsakyti