Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(hela77 @ 2013 12 20, 09:18)
sveikos,
skaičiau skaičiau ir  šią , ir kitą temas, ir nelabai ką radau, ką galima vaikams pasiūlyt- arba grybai, arba silkė  ax.gif  Ką Jūsų mažesni vaikučiai valgo prie Kūčių stalo? įsivaizduoju dar barščius, blynelius su silkės gabaliukais, žuvies kotletai...  daugiau nežinau...  g.gif
prašymas,gal galite įmesti nuorodą patikrintų pyragėlių su grybais arba su kopūstais? ačiū 4u.gif

Na maniškiai valgydavo žuvį, visą keptą orkaitėje, aišku čia labiau pageidautina be ašakų, aguonpienį labai mėgdavo, pyragėlius su obuoliais, žuvį idaryta smile.gif

Va dar gi buvau pa miršus apie įdarytą žuvį kūčioms, bet ten dedasi kiaušiniai, grietinėlė, tai kas tokius produktus vartoja labai skanus ir puošnus patiekalas smile.gif, aš pati esa kartais darius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2013 12 20, 10:02)
Mažesnių vaikų kaip ir nebeturiu...bet blyneliai čirviniai su uogiene ir paprasti su obuoliais visada ant mūsų kūčių stalo.
O kadangi skumbrė gavos skani (tik truputuką nusūdžiau),tai pasidalinsiu.

Reikia didelės šaldytos skumbrės.Žuvį išdorojam,kad liktų dvi file puselės su oda.Abi padruskinam,papipirinam,pačesnakinam,užbarstom žiupsnį cukraus.Per vidurį vienos pusės žuvies dedam žalių rupiai tarkuotų morkų ir kapotų petruškų,kas mėgsta.Vidines ir išorines žuvies puses gausiai barstom želatinos milteliais(reiks apie 20g pakučio),vėl sumontuojam cielą žuvį,sandariai sukam į maistinę plėvelę,surišam ir verdam apie 40 min.Tada išnešam šaltai ir paslegiam kelioms valandoms.
Skanaus.

thumbup.gif oi, kaip įdomu.. o skumbrei pasimarinuoti laiko nereikia? iškart verdate? g.gif
Papasakokite, kaip tešlą Kūčių blyneliams ruošiate g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2013 12 20, 10:10)
thumbup.gif oi, kaip įdomu.. o skumbrei pasimarinuoti laiko nereikia? iškart verdate? g.gif
Papasakokite, kaip tešlą Kūčių blyneliams ruošiate g.gif ?

ne,žuvį apie pusvalandį palikau susuktą pagulėt,kad prisigertų prieskonių.Žuviai ilgai nereikia. Šiandien išsukau tokį fainą vyniotinuką su drebučiais.
Blynelius ruošiu ant miltų ir vandens,dedu kiek aliejaus ir cukraus pagal skonį.Proporcijų nepasakysiu,nes iš akies darau...

bet va radau senoj senoj knygoj labai įdomius blynukus kūčioms,gal kas norės pabandyt...

500g išvirtų džiovintų obuolių
1-1,5 stiklinės miltų
200 g. cukraus
truputis druskos
aliejaus

Obuoliai sutrinami,supilami miltai.Masė turi būti tirštesnė,nei grietinė.Kepti įkaitintame aliejuje


skamba neblogai,tik cukraus iš pradžių lyg daugokai atrodo...bet pamąsčius-juk obuoliukai rūgštūs,tai gal dėl to... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2013 12 20, 10:27)

bet va radau senoj senoj knygoj labai įdomius blynukus kūčioms,gal kas norės pabandyt...



thumbup.gif receptas, jau nusirašiau reiks bandyti, o dėl cukraus, tai jis man dabar aplamai nesaldus, nemanau kad bus per daug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2013 12 19, 16:15)
šitoj vietoj patart negaliu-man ryžiai išvis neskanu. Be to, ir ne Kūčių patiekalas... rolleyes.gif
Daraus rytdienos pasninkui skumbrės vyniotinį.Jei patiks,pasidalinsiu receptu su visom gaspadinėm  ax.gif


Kaip tik vakar Ji zurnale skaiciau labai idomu straipsni apie lietuviskas kuciu tradicijas, kurias pasakojo maisto tyrinetojas (nepamenu pavardes). Labai daug naujienu suzinojau. Aisku, tiriama pagrinde didiku valgiarastis, nes paprastu zmoniu paprasciausiai neiamzindavo niekas sad.gif Bet kilminguose ir turtinguose namuose uzsisakydavo ir austriu, ir tu paciu ryziu, ir lasisos, ir prieskoniu imantriausiu, kur net pavadinimo nesu gridejusi blink.gif Internete nerandu dabar ant smugio, gal ir nera ten.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 12 20, 11:54)
Kaip tik vakar Ji zurnale skaiciau labai idomu straipsni apie lietuviskas kuciu tradicijas, kurias pasakojo maisto tyrinetojas (nepamenu pavardes). Labai daug naujienu suzinojau. Aisku, tiriama pagrinde didiku valgiarastis, nes paprastu zmoniu paprasciausiai neiamzindavo niekas sad.gif Bet kilminguose ir turtinguose namuose uzsisakydavo ir austriu, ir tu paciu ryziu, ir lasisos, ir prieskoniu imantriausiu, kur net pavadinimo nesu gridejusi  blink.gif Internete nerandu dabar ant smugio, gal ir nera ten.

ai,nu kur ten mum prasčiokam,su bajorais lygintis biggrin.gif biggrin.gif bent jau mūsų krašte,Aukštaitijoj,ryžiai nenaudojami-tai ir bandau palaikyt senas tradicijas. O kad su laiku ir naujų atsiras-tai ir taip aišku,nieks vietoj nestovi... rolleyes.gif

apskritai pasninkas tai nėra vien susilaikymas nuo mėsos... rolleyes.gif tai yra susilaikymas nuo to materialaus,ką pats labai garbini - taip man paaiškino viens kunigėlis... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2013 12 20, 12:02)
ai,nu kur ten mum prasčiokam,su bajorais lygintis  biggrin.gif  biggrin.gif bent jau mūsų krašte,Aukštaitijoj,ryžiai nenaudojami-tai ir bandau palaikyt senas tradicijas. O kad su laiku ir naujų atsiras-tai ir taip aišku,nieks vietoj nestovi... rolleyes.gif

apskritai pasninkas tai nėra vien susilaikymas nuo mėsos... rolleyes.gif  tai yra susilaikymas nuo to materialaus,ką pats labai garbini - taip man paaiškino viens kunigėlis... rolleyes.gif


Tai ir nereikia lygintis biggrin.gif Pasidalinau mano nuomone idomia informacija apie 17-18 a Lietuva smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 12 20, 13:22)
Tai ir nereikia lygintis biggrin.gif Pasidalinau mano nuomone idomia informacija apie 17-18 a Lietuva smile.gif

Vis tik tradicijos, kaip ir kalbos išsaugojimas ateina iš liaudies smile.gif, jei ne liaudis, lietuvių kalbą seniai būtume pamiršę, kokia lenkų (gal?) plepėtume čia mirksiukas.gif
beje kažkur buvau radusi (nors čia ir ne į temą) straipsnį apie kučių vakarienės valgymo eiliškumą, viskam savo prasmė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(hela77 @ 2013 12 20, 09:18)
sveikos,
skaičiau skaičiau ir  šią , ir kitą temas, ir nelabai ką radau, ką galima vaikams pasiūlyt- arba grybai, arba silkė  ax.gif  Ką Jūsų mažesni vaikučiai valgo prie Kūčių stalo? įsivaizduoju dar barščius, blynelius su silkės gabaliukais, žuvies kotletai...  daugiau nežinau...  g.gif
prašymas,gal galite įmesti nuorodą patikrintų pyragėlių su grybais arba su kopūstais? ačiū 4u.gif


Mano a.a mama (kai mes buvom vaikai) Kūčioms kepdavo mielinius blynus su obuoliais ir dar vos cukraus pudra apiberdavo.. .
Atsakyti
Lututte rase apie skumbre drebuciuose siandien mamai sakau padarykim o ji sako net nezinau atseit skumbre turi specifini kvapa, kazin tame vyniotinyje drebuciuose ar jauciasi tas specifinis kvapas g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 12 20, 17:25)
Lututte rase apie skumbre drebuciuose siandien mamai sakau padarykim o ji sako net nezinau atseit skumbre turi specifini kvapa, kazin tame vyniotinyje drebuciuose ar jauciasi tas specifinis kvapas g.gif

skumbrė turi savo kvapą,bet kai yra česnako,prieskonių-nėra jis toks išskirtinis.Be to,viskas gaminasi greit,o tas vyniotinis iš vienos žuvies tikrai nėra didelis,išlaidų nėr daug.Manau,pabandykit mirksiukas.gif Mes jau baigiam suvalgyt tongue.gif
P.S. drebučiai bus tik iš kraščiukų-želatina čia reikalinga daugiau klijavimui ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 20 gruodžio 2013 - 18:01
QUOTE(lututė @ 2013 12 20, 18:59)
skumbrė turi savo kvapą,bet kai yra česnako,prieskonių-nėra jis toks išskirtinis.Be to,viskas gaminasi greit,o tas vyniotinis iš vienos žuvies tikrai nėra didelis,išlaidų nėr daug.Manau,pabandykit  mirksiukas.gif Mes jau baigiam suvalgyt  tongue.gif
P.S. drebučiai bus tik iš kraščiukų-želatina čia reikalinga daugiau  klijavimui  ax.gif

Aciu supratau 4u.gif
Atsakyti