QUOTE(agabie @ 2014 11 12, 00:46)
Pas mus taip pat problema su naktiniu uzmigimu. Jai 2,3 metukai. Nueina miegot tik puse 12 nakties, duodasi, lipa, is pasakas sakau ir vezimelyje supu, o ji kiek pasedi ir lipa. jei lovyteje, tai pradeda mane visaip mucit

uzklok, nenoriu uzsiklot,mama gulk,pagalve ismeta, tada vel usklok. Nu sakes. O ryte ilgokai pamiega ir pietu nori miegot, miega 1,5- 2 val. jei sutrumpinu pietu miega, tas negelbsti uzmingant vakare. Puse 10 jai dar tik prasideda aktyvumo faze - laksto, zaidzia, juokiasi ir t.t Gal zinot kokiu geru patarimu ka daryt? O gal tai praeis?
mano mazas panasaus amziaus,bet yra vyresnis brolis,tad jau 10 dienu abu patys pasirenka kada eis miegot,dazniausiai 18:30 issivalo dantis ir eina i savo kambari tyliai zaist,kai iseina kazkuris is kambario (neskaitant wc) ateinu paskaitau pasaka ir uzgesinu sviesa,po 10min abu miega. Limitas iki kada gali zaist 19:30

guldyk anksciau,ne veliau kaip 20val geriau net 19

jei nakti (vakare) nubudineja,stebek kokiu laiku nubunda,tada likus kokiom 5min iki nubudimo,svelniai "sujauk" miega,kad nepabustu,bet persisuktu ant kito sono

tai yra normalu tokio amziaus vaikams

pvz nubunda pilnai pakrautom "batareikom" 21:30 (miegot eina 19val uzmiega 20val) tai 21:25 buckis,taip sujauktum miega nepazadindama
siaip labai daug vaiku mano manymu,eina per velai miegot,del to ir migdymas trunka 2-3val