QUOTE(Lietaus mama @ 2014 01 03, 20:08)
del skiepu, tai as skeptiskai vertinu kad nuo ju autizmas. kiek yra tyrimu, dauguma paneigia sitai.
bet as tokia esu, kad visada ziuriu i prieki kokius 10-20 metu ir bijau, kad galbut jis neprisitaikys, gabut nemokes bendrauti, galbut neras darbo, galbut neras draugu, galbut neras zmonos, galbut netures vaiku

vienu zodziu, tas galbut ir vercia mane verkti nuolat... ir niekas gi nuo to nepasikeis.
man taip pat reikia pagalbos, ko gero, daugiau nei mano vaikui.
paziurekit kas tuos tyrimus finansuoja

Su autizmu susijusios asociacijos uzsieny - kad irodytu skiepu zala siulo vaiku skiepu kalendoriu sudaryti nuo 3 metu - tada pasimatytu ar sutrikimu mazeja ar ne - tai kodel jie nesutinka? Kaip gali irodyti, kad skiepai nezaloja vaiku (nesakau kad visi autizmo atvejai tik del skiepu) kai vaika suskiepyja pirma para jo gyvenime... Paziurekit kas darosi su alerginiais dermatitais, astmomis ir kitokiais brudais - kai vaikiukui pasireiskia nuo menesio, dveju ar 6

...
Auginant autista labai reikia nustoti ziureti i ateiti - visai gali buti - kad ryt, einant i parduotuve jus nutrenks masina ir liksit labiau luosa nei vaikas dabar - taigi nepradesit del to verkti? Autizmas - tokia busena vaiko, kuri negali buti prognozuojama - o jusu baimes, tokie svarstymai, pamastymai tikrai neigiamai veikia vaika, jo saviverte, net jei tai tik pasvarstymu lygyje, neissakyta zodziais. Sie vaikai itin jaucia jus ir jusu mintis, nuogastavimus, tik reaguoja i tai kitaip nei iprasti - vis labiau uzsisklesdami savyje, savo pasaulyje

Jusu uzduotis - parodyt jam koks jusu pasaulis geras ir kaip jis pasiruoses ji priimti toki, koks jis yra, nepakeisti o priimti. Kad jusu pasaulis yra toks pat saugus kaip ir tas, kuriame vaikas skendi... Kad vaikas jus tenkina toks, koks yra, jums ne geda del jo, nejauciat diskomforto, netikit visais, kurie ji vadina atsilikeliu ir pan - juk jis toks nera

Ir patikekit, jis jus nustebins
o tas neras draugu - ne visiems jie reikalingi, nespreskim apie kitus pagal save

, nesusiras zmonos - bet ar ne vargas su jomis? Zyzia nepatenkintos, isleidzia ju alga ir visa kita... Netures vaiku? Nu vieni rupesciai per juos - tai ant puodo mokink, tai nevalgo kas paduota, o jei dar ne formatas

Negana augini iki 18 - paskui prisidirba - vel kose srebt reik

Nesusiras darbo? nu ir valio - siais laikas ne taip lengva pasalpas susiveikt ir gyvent, ypac kai poreikiai nera dideli - o cia pateisinama priezastis nedirbt visa gyvenima ir leist laika tik savo malonumui
Taip, daznai pagalbos reikia mums visoms, labai labai reikia

Manau tokiu vaiku auginime - didziausios aukos yra mamos ir artimiausi seimos nariai, o ne patys vaikai

As ta pagalba randu uzsukus i www.rugute.lt - paskaitai ka isgyvena mamos, slaugancios ir netenkancios savo vaikiuku - mano bedos tokios menkos pradeda darytis lyginant su ju - palieka taip geda ir nebegaila saves

Žiūriu į save veidrodyje ir galvoju - " ir kam atiteko tokia laimė..." , užlipu ant svarstyklių - "...ir dar tiek jos daug..."