Įkraunama...
Įkraunama...

autistukai, bendraujam toliau

Na va musu atveju tai gaunasi uzburtas ratas. Nes jei maniskis migdomas darze, vakare eina miegot 24 val, dar prabunda viduri nakties, tai ryte luzta tiesiog, kai reik keltis. Truksta jam miego ir iki piet darze buna piktas. Jau pacios aukletojos pasakoja, kad buvo irzlus, prasosi ant ranku, trinasi visur be vietos. Tai faktas, kad uzmiega gerai pietu ir joms palengveja, nes ramybe. Nu bet galima butu viska sutvarkyt kitaip. 1dieni ryta jis buna zvalus, issimiegojes ir jei nespaustu jo pietu miegot, tai jis isbutu be problemu, jau pas mus namie vakare butu piktesnis, noretu miego ir vel ismiegoto daugiau valandu nakti. Nu bet matyt joms tokia sistema nepatinka. Geriau migdys, o kita diena iki pietu vargs su juo. Sake rankas skauda jau nuo nesiojimo. Nu bet ka man daryt g.gif As jo gi nepanesiosiu. Gerai, kad ner jis labai sunkus 12,5 kg.
O seip yra ten grupeje sensorikos kambarys su zaislais, knygutem, kamuoliukais. Laisvai per pietu miega ten galetu sedeti ir netrugdytu miegot kitiems. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 02 21, 13:44)
Na va musu atveju tai gaunasi uzburtas ratas. Nes jei maniskis migdomas darze, vakare eina miegot 24 val, dar prabunda viduri nakties, tai ryte luzta tiesiog, kai reik keltis. Truksta jam miego ir iki piet darze buna piktas. Jau pacios aukletojos pasakoja, kad buvo irzlus, prasosi ant ranku, trinasi visur be vietos. Tai faktas, kad uzmiega gerai pietu ir joms palengveja, nes ramybe. Nu bet galima butu viska sutvarkyt kitaip. 1dieni ryta jis buna zvalus, issimiegojes ir jei nespaustu jo pietu miegot, tai jis isbutu be problemu, jau pas mus namie vakare butu piktesnis, noretu miego ir vel ismiegoto daugiau valandu nakti. Nu bet matyt joms tokia sistema nepatinka. Geriau migdys, o kita diena iki pietu vargs su juo. Sake rankas skauda jau nuo nesiojimo. Nu bet ka man daryt g.gif As jo gi nepanesiosiu. Gerai, kad ner jis labai sunkus 12,5 kg.
O seip yra ten grupeje sensorikos kambarys su zaislais, knygutem, kamuoliukais. Laisvai per pietu miega ten galetu sedeti ir netrugdytu miegot kitiems. smile.gif

Gal Jums reiketu visa tai issakyti aukletojoms, juk visiem nuo tokio rezimo butu geriau, ir joms, ir Jums, ir vaikui.
Atsakyti
QUOTE(begemote @ 2014 02 21, 13:59)
Gal Jums reiketu visa tai issakyti aukletojoms, juk visiem nuo tokio rezimo butu geriau, ir joms, ir Jums, ir vaikui.

Tai sakem jau kelis kart. Db jau nieko nesakom. Gal jos galvoja, kad mes vaiko vakare nemokam uzmigdyt, gal tingim guldyt. Net nezinau. Nes joms tai jis labai gerai uzmiega ir miega, nes nori. g.gif
Atsakyti
QUOTE(cipsius @ 2014 02 21, 13:07)
Klausimelis, o kaip uzmigdote vaikus kurie pietu nelinke miegoti? Pvz. mano 3.6m berniukas jau 2 metai kaip nemiega pietu ir jo nepaguldysi net...reks, kelsis ir viskas (jisai pas mane labai judrus). Net nezinau kaip jam reiketu miegoti pietu darzeli, nebent migduomuju duoti  blink.gif

visu pirma vaikai darzelyje pavargsta kur kas labiau, nei namie, pavargsta nuo itemptu darbu, patys nuo saves, nuo savo kovojimo uz buvi. Visu antra - miegoti eina visi, ir jie zino, kad kitaip nebus, cia ne mama, nenusileis, o kurie jau neuzmiega - viena uzglostom, kita uzsupam, trecia reikia palaikyti, kad paguletu ramiai, nenusispardydamas kaldros, o jis is neturejimo ka veikt - uzmiega...

QUOTE(Fera82 @ 2014 02 21, 13:44)
1dieni ryta jis buna zvalus, issimiegojes ir jei nespaustu jo pietu miegot, tai jis isbutu be problemu, jau pas mus namie vakare butu piktesnis, noretu miego ir vel ismiegoto daugiau valandu nakti. Nu bet matyt joms tokia sistema nepatinka. Geriau migdys, o kita diena iki pietu vargs su juo.

kodel jus manot, kad jis taip ramiai sedetu ir zaistu? Ar jusu vaikas sugebetu uzmigti, jei salia, kad ir uz duru kazkas dauzytusi, barsketu, juoktusi, trepsetu, beginetu, sukaliotu? manau ne... o jei tokiu negalinciu 6? Kaip vienai aukletojai valdyt situacija grupeje? Joms tokia sistema ne nepatinka, bet ji tiesiog neimanoma kitu vaiku atzvilgiu... Lygiai ta pati jus galit padaryt - pasiimt ji pavalgius pietus ir nemigdyt - pasibutumet su vaiku, pabendrautumet, aptartumet diena - o vakare graziai gult nueitumet mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal kuri noretu knygutes ' mano mazasis genius' Kristine Barnett. Motinos pasakojimas apie nepaprastai gabaus. Autistisku savybiu turincio vaiko ugdyma. Gana idomi knyga apie autistuka.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2014 02 21, 16:59)
Lygiai ta pati jus galit padaryt - pasiimt ji pavalgius pietus ir nemigdyt - pasibutumet su vaiku, pabendrautumet, aptartumet diena - o vakare graziai gult nueitumet mirksiukas.gif

Jo tik biski skirtumas, aukletojos darbe, o as dirbu nuo 7:30 iki 16:30 . Man reiktu darba mest. schmoll.gif Neturiu tokiu galimybiu iseit is darbo pasibut ir aptart diena su vaiku. Ne direktore esu, nebent noreciau but laisvo oro direktore. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2014 02 21, 16:59)
.
kodel jus manot, kad jis taip ramiai sedetu ir zaistu? Ar jusu vaikas sugebetu uzmigti, jei salia, kad ir uz duru kazkas dauzytusi, barsketu, juoktusi, trepsetu, beginetu, sukaliotu? manau ne...

Todel, kad 2 men iki to jis taip ir dare, nes nemeigodavo.

Maniskis kai nori miego tai sokt ant galvos galima, jam dzin. Vyras ryte kai rengia ir veza i darza, tai mieganti, jam vienodai sviecia. Net vaistus nuo ezofagito mieganciam suduoda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 02 21, 20:13)
Jo tik biski skirtumas, aukletojos darbe, o as dirbu nuo 7:30 iki 16:30 . Man reiktu darba mest.  schmoll.gif Neturiu tokiu galimybiu iseit is darbo pasibut ir aptart  diena su vaiku. Ne direktore esu, nebent noreciau but laisvo oro direktore.  doh.gif

neisizeiskit bet kodel jus galvojat slauga gavot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2014 02 21, 20:16)
neisizeiskit bet kodel jus galvojat slauga gavot?  g.gif

doh.gif tai kad mes negavom jokios slaugos. Prieziura ir sunkus.Is kur cia istrauket?????
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 02 21, 20:16)
Jo tik biski skirtumas, aukletojos darbe, o as dirbu nuo 7:30 iki 16:30 . Man reiktu darba mest.  schmoll.gif Neturiu tokiu galimybiu iseit is darbo pasibut ir aptart  diena su vaiku. Ne direktore esu, nebent noreciau but laisvo oro direktore.  doh.gif

Todel, kad 2 men iki to jis taip ir dare, nes nemeigodavo.

Maniskis kai nori miego tai sokt ant galvos galima, jam dzin. Vyras ryte kai rengia ir veza i darza, tai mieganti, jam vienodai sviecia. Net vaistus nuo ezofagito mieganciam suduoda doh.gif

nebutinai darba mest - yra mociutes, aukles... o del aukletoju - taip jos darbe, bet jos ir dirba - migdo vaikus. Jos negali rupintis tik jusiskiu mirksiukas.gif

bet kazkodel aukletojos nusprende nebeleisti jam sedet ir "tyliai" pazaist - nes taip nebuna, vaikai ne pliusiniai zaisliukai, jie like vieni atsipalaiduoja, sukauja, begineja, sokineja, vercia zaislus - tai yra triuksmas ir jis trukdo likusiems vaikams pamiegoti... Tikrai niekas jums nenori pakenkti specialiai schmoll.gif

butent, kai nori, bet va jei pamiega pietu - vakare nebenori? ir jei migdytumet - o kas nors salia sokinetu, dauzytus - ar palengvintu migdyma? Nu tame kailyje nepabuves, kito nesuprasi...
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2014 02 21, 20:38)
nebutinai darba mest - yra mociutes, aukles...

Nera mociuciu.... aukles jo, bet turbut sumokeciau tiek,kad paciai nepasimoketu dirbt. Tiek to smile.gif Uztat ir sakau, kad jau niekuo nebesiskundziu, na tegu ir jo nebamba kad atvezem vaika pikta ir neissimiegojusi. Jom bent tikiuosi nereik visa diena dirbt miegojus 5 val per para, kaip man doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 02 21, 20:49)
Nera mociuciu.... aukles jo, bet turbut sumokeciau tiek,kad paciai nepasimoketu dirbt. Tiek to smile.gif Uztat ir sakau, kad jau niekuo nebesiskundziu, na tegu ir jo nebamba kad atvezem vaika pikta ir neissimiegojusi. Jom bent tikiuosi nereik visa diena dirbt miegojus 5 val per para, kaip man doh.gif

kai kazka norisi pasiekti - ieskai galimybiu, kai nesinori - priezasciu... Aukles gi nereik visai dienai - tik nuo 13 iki 16.30. Vaikas gauna pinigelius uz negalia - kogero nemaza dalis pasidengtu... Dar norint pataupyti - aukle su vaikuciu gali pabuti nuo 13iki 15 val - kol vaikuciai miega (drauge taip dvejus metus dare, nes vaikas tiesiog atsisake eiti i darzeli, jei reiks miegot...)
Papildyta:
Ir daugiausiai kenkiat ne aukletojai uzkraudama visa pikta vaika, net ne sau - dirbdama po 5 val miego, bet vaikui - kuris nemiegojes turi dirbt kur kas sunkiau nei jus, nes tai ka dirba jis - jam sunkiau sekas... jis turi pasivyt, daug ismokt...
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 02 21, 20:18)
doh.gif tai kad mes negavom jokios slaugos. Prieziura ir sunkus.Is kur cia istrauket?????

Nereikia taip jau pykti kad ir ne slauga bet sunki negalia jau ir taip nemazi pinigai.
Papildyta:
QUOTE(Fera82 @ 2014 02 21, 20:49)

Kazin jos bamba del saves ar kad vaikui nelabai tai i nauda g.gif
Atsakyti