Įkraunama...
Įkraunama...

autistukai, bendraujam toliau

QUOTE(natanior @ 2014 04 08, 14:15)
Zinokit, maniskis taip pat valgo, kai reikia, bet man tai ne problema, mes vartojam nemazai papildu, todel jis visus vitaminus ir mikroelementus gauna is ju, todel ir nepraso valgyti. biggrin.gif

Gal kuri mamyte buvo pradejusi homeopatini gydyma? Pasidalinkite patirtimi, busiu labai dekinga! 4u.gif

Mes negeriam apskritai jokiu papildu schmoll.gif , Milda ju nera net ragavusi... apart Equazeen mirksiukas.gif Kraujas tikrai geras, buvo 4-6 men laikotarpyje i mazakraujyste polinkis, bet gydytoja nuramino, kad tai fiziologine mazakraujyste, nes ji dar nesigamina pati, o is mamos paveldas jau baigiasi. Tai savaime ir atsistate 4u.gif Imuniteto stiprinimui ar siaip kaip apsauga nuo virusu darzelio, mokyklos - ryte sugirdau Citrosepto, jei matau kad kas kimba negero - duodu dar ir vakare - jau pora metu nesam sirge...

Mes gydomes tik homeopatiskai, ir imuniteta susitvarkeme ir nemigas ir isterijas koregavomes. Siuo metu nebevartojame nieko 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,
norėčiau nors retkarčiais prisijungti prie jūsų.
Mes gyvename UK tai gal ne viskas bus lengva ir ne viskas sutaps bet patarimai visada vertingi ir kuo daugiau nuomoniu tuo geriau.
Mano berniukui nustatytas mišrus raidos sutrikimas, o mažyliui įtariamas (bet dar nepatvirtintas) autizmas. Norejau visu paklaust kokius testus daretes kai pradedote GFCF dieta.
As sneku kraujo butent ka? Slapima buten kam? Ir ismatas? Ko ieskojot jei taip aiskesnis klausimas.
Aciu labai!
Mes jau be Caseino nuo Kovo 20d ir be gliuteno nuo 26kovo.
Vaikas atrodo ramesnis isteriku maziau.
Atsakyti
Sveikos, mamytės ir tėveliai. Tikiuosi nesupyksite, kad įsiterpiu į jūsų diskusijas smile.gif Esu ergoterapeutė, prieš metus baigusi studijas.Savo profesija esu labai patenkinta ir tikiu kad ji labai svarbi raidos sutrikimus turinčių vaikų reabilitacijoje, bei abilitacijoje.
Praktikos metu teko bendrauti su ne viena šeima, tačiau to bendravimo laikas gana ribotas, todėl nusprendžiau parašyti čia ir pabendrauti su mamytėmis kurios augina autistukus ir kiekvieną dieną susiduria su jų kasdienybe.
norėjau paprašyti papsakoti savo patirtį susijusią su būtent ergoterapijos užsiėmimais. Kas patiko, o kas ne? Kas jūsų nuomone padėjo jūsų vaikui? Galbūt kokie nors klausimai buvo atsakyti neaiškiai?
Autizmo sutrikimą turintiems vaikams dažnai būdingi sensoriniai sutrikimai(hipo/hiper- jautrumas), stereotipinis elgesys (judesiai), taigi ar pastebėjote pokyčius po ergoterapijos užsiėmimų metu gautos sensorinės stimuliacijos?
Ar naudojatės rekomendacijomis gautomis iš ergoterapeutų namuose?
Daug čia prirašiau, tiesiog tikrai įdomu sužinoti koks yra jūsų požiūris į ergoterapiją ir jos naudą?

Ačiū visoms kurios/ ie nuspręsite pasidalinti savo patirimais smile.gif
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
Mano mergina tikriausiai pasijaute labai didele, nes nebeduoda rankos visai. Anksciau taip graziai vaiksciodavom susikibe, nu dabar bijau iet su ja, nes lekia, neziuri, kad gatve, masinos vaziuoja. Parduotuvej irgi tik ant ranku nesdama ja galiu but, nes bega kur akys mato. O nesioti 17kg ne taip ir lengva. Arteja vasara, jau dabar silta kieme, net baisu pagalvot, kad tapsim abi izoliuotos nuo pasaulio (isskyrus darzeli) unsure.gif . O dar namie ji isigudrino uztraukinet aklinai uzuolaidas,ir reikalauja, kad buciau visada salia. Taip ir lindim, kaip peles, visa savaitgali tamsoje.Labai tikiuosi, kad praeis greitu laiku tie du dalykai: rankos einant nedavimas ir meile tamsai, nes tamsos terapija bent jau mano NS blogai veikia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(begemote @ 2014 04 27, 14:51)
Labas visoms 4u.gif
Mano mergina tikriausiai pasijaute labai didele, nes nebeduoda rankos visai. Anksciau taip graziai vaiksciodavom susikibe, nu dabar bijau iet su ja, nes lekia, neziuri, kad gatve, masinos vaziuoja. Parduotuvej irgi tik ant ranku nesdama ja galiu but, nes bega kur akys mato. O nesioti 17kg ne taip ir lengva. Arteja vasara, jau dabar silta kieme,  net baisu pagalvot, kad tapsim abi izoliuotos nuo pasaulio (isskyrus darzeli) unsure.gif . O dar namie ji isigudrino uztraukinet aklinai uzuolaidas,ir reikalauja, kad buciau visada salia. Taip ir lindim, kaip peles, visa savaitgali tamsoje.Labai tikiuosi, kad praeis greitu laiku tie du dalykai: rankos einant nedavimas ir meile tamsai, nes tamsos terapija bent jau mano NS blogai veikia  rolleyes.gif

buvo ir mums toks periodas kai rankos nebenorejo duoti, bet praejo. dabar jau ir nebesiblasko taip, pats priejus gatve ranka jau paduoda. o va kai buvo toks laikotarpis i gatve neidavom, iskart i parka ar prie juros, kur gali begioti i valias.
Atsakyti
QUOTE(Auklė-ergoterapeutė @ 2014 04 15, 21:20)
Sveikos, mamytės ir tėveliai. Tikiuosi nesupyksite, kad įsiterpiu į jūsų diskusijas smile.gif Esu ergoterapeutė, prieš metus baigusi studijas.Savo profesija esu labai patenkinta ir tikiu kad ji labai svarbi raidos sutrikimus turinčių vaikų reabilitacijoje, bei abilitacijoje.
Praktikos metu teko bendrauti su ne viena šeima, tačiau to bendravimo laikas gana ribotas, todėl nusprendžiau parašyti čia ir pabendrauti su mamytėmis kurios augina autistukus ir kiekvieną dieną susiduria su jų kasdienybe.
norėjau paprašyti papsakoti savo patirtį susijusią su būtent ergoterapijos užsiėmimais. Kas patiko, o kas ne? Kas jūsų nuomone padėjo jūsų vaikui? Galbūt kokie nors klausimai buvo atsakyti neaiškiai?
Autizmo sutrikimą turintiems vaikams dažnai būdingi sensoriniai sutrikimai(hipo/hiper- jautrumas), stereotipinis elgesys (judesiai), taigi ar pastebėjote pokyčius po ergoterapijos užsiėmimų metu gautos sensorinės stimuliacijos?
Ar naudojatės rekomendacijomis gautomis iš ergoterapeutų namuose?
Daug čia prirašiau, tiesiog tikrai įdomu sužinoti koks yra jūsų požiūris į ergoterapiją ir jos naudą?

Ačiū visoms kurios/ ie nuspręsite pasidalinti savo patirimais smile.gif

Požiūris teigiamas ir tik teiguimas. Keista, kodėl ergoterapeutų nėra spec. darželiuose?
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2014 04 27, 17:29)
buvo ir mums toks periodas kai rankos nebenorejo duoti, bet praejo. dabar jau ir nebesiblasko taip, pats priejus gatve ranka jau paduoda. o va kai buvo toks laikotarpis i gatve neidavom, iskart i parka ar prie juros, kur gali begioti i valias.

vat ir as bijau i gatve su ja iseiti, irgi galvoju, nebent i zaidimu aikstele ar prie juros, ten kur masinu nera, kol praeis tas laikotarpis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(begemote @ 2014 04 27, 21:52)
vat ir as bijau i gatve su ja iseiti, irgi galvoju, nebent i zaidimu aikstele ar prie juros, ten kur masinu nera, kol praeis tas laikotarpis  ax.gif

as taip ir dariau, ir tikrai praejo, nes jau nieko nepadarysi, vaiko saugumas svarbiausia, o ir i gryna ora reikia iseiti tiek jums tiek mazajai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2014 04 27, 22:16)
as taip ir dariau, ir tikrai praejo, nes jau nieko nepadarysi, vaiko saugumas svarbiausia, o ir i gryna ora reikia iseiti tiek jums tiek mazajai  4u.gif

O jums kazkada neuzilgo jau i VRC? laukiat?
Atsakyti
QUOTE(begemote @ 2014 04 28, 12:13)
O jums kazkada neuzilgo jau i VRC? laukiat?

Na laukiam vis kol pakvies, deja eiles ten ilgesnes nei gyditojas pasake. I ppt dabar vaikstom del mokyklos.
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2014 04 28, 15:25)
Na laukiam vis kol pakvies, deja eiles ten ilgesnes nei gyditojas pasake.  I ppt dabar vaikstom del mokyklos.

Aisku smile.gif Kazkur skaiciau, kad vasara kazkuri laika VRC buna uzdaryta, atostogauja, tai linkiu, kad jus greiciau pasikviestu, kad neprailgtu laukti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(begemote @ 2014 04 28, 18:36)
Aisku smile.gif Kazkur skaiciau, kad vasara kazkuri laika VRC buna uzdaryta, atostogauja, tai linkiu, kad jus greiciau pasikviestu, kad neprailgtu laukti 4u.gif

liepos menesi jie atostogauja mirksiukas.gif
Atsakyti