Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus,pyragus ir kitus skanėstus,

QUOTE(avieteleeee @ 2014 02 07, 10:15)
ar gautųsi man bezė,jeigu dėl spalvos ipilčiau uogu (atšildytų,pvz.turiu šaldiklyje mėlynių) sirupo?

ar įmanoma iš pastilažo drugelius padaryti neturint formelės? doh.gif 

ne

taip

smile.gif
Atsakyti
gal kokią nuorodą galit įmesti,kaip? blush2.gif nes liko balto pastilažo,o gėlių darymui dar nesijaučiu pribrendus biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos merginos gal kuri turite nuoroda kaip reikia iškepti ir po to viską sutvarkyti bokalą alaus...ačiū
Atsakyti
Kokie grazus Jusu tortukai.. Vestuvinis superinis thumbup.gif
As beze krema darau taip :
Bezė kremas
167,5 g baltymų
335 g cukraus
100 g vandens
citrinos rūgšties

Atsverti cukrų į virimo puodelį, supilti vandenį ir užkaisti virti sirupą, jokiu būdu nemaišyti.
Kai užvirs, ir pradės tolygiai kunkuliuoti, galima pradėti plakti baltymus. Juos dėti tik į labai švarų indą ir plakti iki standžių putų, suberti rūgštelę.
Patikrinti sirupą šakute ar sąvaržėle, greitai įkišti ir papūsti, jei tįsta plonais siulais, tada galima plikinti baltymus. Jei dar nesipučia, dar pavirti. Reikia labai stebėti, kad nepervirtų.
Nesustojant plakti, plona srovele tarp šluoteles ir indo krašto lėtai pilti sirupą.
Plakti tol, kol kremas gerokai atvės ir taps blizgus blizgus.

Cia kazkada radau internete nepamenu kurios maytes rasytas bet gaunas tik pagal sita recepta, pagal kitus jau tiek visko esu sugadinus kad daugiau neeksperementuoju doh.gif
Atsakyti
O šlapios bezės kremas kol plakat ant garų būna gerai įšiles, ar vos šiltas? Nes kaip suprantu esmė būtent ir yra, kad jis sušyla plakamas.Bet man per tas 10 min spėja vos vos sušilti g.gif
Atsakyti
divia super labi grazu... wub.gif thumbup.gif bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(pupsiukelis123 @ 2014 02 07, 11:14)
Sveikos merginos gal kuri turite nuoroda kaip reikia iškepti ir po to viską sutvarkyti bokalą alaus...ačiū

na as neseniai dariau bokala ira keliais puslapiais atgal.kepiau biskvitus kaskur 18 cm skersmens 6 ar 7... g.gif vienetus.na cia nuo pasirinkto toero tas priklauso...aukstis gavosi apie 17cm .tada sutepiau kremu dejau sustingti porai val.tada aptepiau sviestiniu ir vel palikau saldituve porai val.tada susipjausciau pastilaza juostelm ir klijavau ...puosiau...is bezo dariau putas alaus...dar dejau sutvirtinimui 3 medinius iesmelius kad nesukryptu.na jei kils klausimu mielai padesiu.nors naujoke esu bet esu bokala dariusi... drinks_cheers.gif
Papildyta:
reikia ir man pagalbos gal galit kuri parasyt detalu saldainiu mases recepta tortams dengti ...na su proporcijom tiksliom... 4u.gif papuosimu temoi neradau proporciju viskas is akies...arba neradau ... schmoll.gif as taip nemoku .... blush2.gif tikuosi atsakysit kas... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(avieteleeee @ 2014 02 07, 10:31)
gal kokią nuorodą galit įmesti,kaip? blush2.gif  nes liko balto pastilažo,o gėlių darymui dar nesijaučiu pribrendus biggrin.gif

issikerpat patinkanti trafareta pagal reikalinga dydi ir dedat ant mases, su peiliu apibraizot, issipjaunat, lenkiat perpus ir "dziaunat" ant sulenkto kad ir popieriaus "remelio" V formos. galit dar paraizyti ornamentus ar paspalvoti kai isdzius.
drugeliu trafaretai
Papildyta:
QUOTE(@boruze2@ @ 2014 02 07, 17:50)
reikia ir man pagalbos gal galit kuri parasyt detalu saldainiu mases recepta tortams dengti ...na su proporcijom tiksliom... 4u.gif  papuosimu temoi neradau proporciju viskas is akies...arba neradau ... schmoll.gif as taip nemoku .... blush2.gif  tikuosi atsakysit kas... blush2.gif

antra zinute
http://www.supermama...howtopic=378104
Papildyta:
QUOTE(*Linele* @ 2014 02 07, 14:45)
O šlapios bezės kremas kol plakat ant garų būna gerai įšiles, ar vos šiltas?  Nes kaip suprantu esmė būtent ir yra, kad jis sušyla plakamas.Bet man per tas 10 min spėja vos vos sušilti  g.gif

ne esme kad susiltu, bet kad pakaites istirptu cukrus. Nebuna jis karstas, tiek ten teikaista, vos vos siltas.
Papildyta:
QUOTE(Juulijaa @ 2014 02 07, 14:05)
As beze krema darau taip :

cia kalbat apie beze, o ne apie slapia beze, mes kalbejom apie slapia.
Papildyta:
QUOTE(pupsiukelis123 @ 2014 02 07, 11:14)

ziurint kokio skonio tortas ir kokio svorio reik padaryti.
darot 16 ar 18 cm torta dvigubo aukscio man gaunas +/- 18cm jei 16 diametro (jei kremas minkstas i apatini pertepimo sluoksni dekit daugiau jo nes pasislegs). Pernakt siulyciau palaikyti kad susistovetu. Tada apsilyginti, tepti sviestiniu, deti mase, statyti isdziovinta is anksto rankena, daryti putas is beziuko (slapio ar ne jums rinktis smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 07 vasario 2014 - 19:34
QUOTE(*Linele* @ 2014 02 07, 14:45)
O šlapios bezės kremas kol plakat ant garų būna gerai įšiles, ar vos šiltas?  Nes kaip suprantu esmė būtent ir yra, kad jis sušyla plakamas.Bet man per tas 10 min spėja vos vos sušilti  g.gif

Man buna gerai isiles.

Mano keli tortukai

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
[quote=Mingailiux,2014 02 07, 20:10

[/quote]
aciu... labai grazus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulitka: 07 vasario 2014 - 20:50
Labas vakaras smile.gif anksciau klausiau patarimu kaip pagaminti dvieju ausktu tortuka, bandziau, pavyko, bet iki jusu tobulu tortuku man dar kaip iki dangaus smile.gif bet tai tik koks sestas mano gamintas tortukas smile.gif tad rodausi smile.gif

user posted image

o cia siaip keksiukai ir popsiukai smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Aciu ramune.v 4u.gif
ten toi saldainiu masei idomiai rase kad dedasi kokosu sirupas ir kad sviesto nededa kazi ar nesugedinciau mases jei vietoi ju ideciau kokosu sviesto?
Dar turiu viena klausima apie sokoladine saldainiu mase gal kuri esate gaminusi su baltu sokoladu?kaip su ja lengva dyrbti? Taipat kaip su juodo sokolado mase?
Papildyta:
Mingailiux tortai kaip visada nepakartojami wub.gif
Zvirbliss puiki tortu pradzia thumbup.gif
ir popsiukai labai grazus gal galetmet pasidalynti receptuku ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveikos auksarankes, turiu labai skubu klausyma, kazkaip issigandau, kad nesigaus, nes pirma karta darysiu sokoladine mase ax.gif darysiu lagamina, kai pirma karta dariau lagamina, tai daziau su kempinele ant virsaus, bet dabar noriu matines spalvos, ne blizgancios, mielai parodyciau su nuotraukom, bet, kad negalima cituoti nuotrauku sad.gif tai vat kai kur raso, kad reikia labai atsargiai su pudra ir kad kociuoti reikia ne ant pudros, o patepti sviesta ar alieju arba tarp kepimo popierium, bet jeigu pilti alieju ir kocioti mase tikrai blizges, o maciau kai kuriu lagaminus, ten tikrai mase neblizga ir buvo parasyta, kad tai sokoladine mase, o ne dazyta mase ir ar darot pagal sita recepta http://www.supermama...?...&p=20004514 ar yra koks kitas?
Vat kad ir Mingailiux paskutinis tortas, idomu ten dazyta mase ar sokoladine g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akilezna: 07 vasario 2014 - 22:30