O Musk de Provence tikriausiai prie drėgnųjų-sultims?Mačiau dar AMBAR tokie "teisingo" svorio2-4 kg svorio tamsiai žalia odele kokios jie rūšies,kam tinka?
http://www.seklos.lt/lt/Moliugai
Sveikos, sukišau pabandymui arbūzo sėklų ir kad sudygo...
Bet tuo pačiu turiu klausimą, ar ne per dideli išstypo, kažin ką man su jais dabar daryti, išmesti ar išpikiuoti ir tikėtis vaisiu?


Bet tuo pačiu turiu klausimą, ar ne per dideli išstypo, kažin ką man su jais dabar daryti, išmesti ar išpikiuoti ir tikėtis vaisiu?

QUOTE(solo2 @ 2014 02 25, 17:15)
O Musk de Provence tikriausiai prie drėgnųjų-sultims?Mačiau dar AMBAR tokie "teisingo" svorio2-4 kg svorio tamsiai žalia odele kokios jie rūšies,kam tinka?
http://www.seklos.lt/lt/Moliugai
http://www.seklos.lt/lt/Moliugai
Auginau Ambar, dydis man irgi tiko. Minkštimas saldoko skonio ir kietas, ne sultingas. Naudojau savo mažiukui pirmosioms košytėms, tik nemažai tekdavo sultinuko įpilti, kad gauti tinkamą konsistenciją, nes kaip ir minėjau sulcių jame mazai. Vėliau bandžiau virti sriubą, bet per saldi šeimynai pasirodė, tai daugiau nebeverdu. Įdedu jo šiek tiek gamindama daržovių troškinukus. Dar buvo kilusi mintis pabandyti cukatas pasigaminti, tik niekaip neprisiruošiu


Papildyta:
QUOTE(Saulika @ 2014 02 25, 18:36)

Pirmiausia arbūzai sėjami balandžio pabaigoj - ne ankščiau! Antra, jie sėjami po vieną sėkliukę į atskirą indelį, nes pikiuotii jų negalima. Šiaip prieš kažką neauginto sėjant labai rekomenduočiau pasiskaityti apie auginimą, internete nemažai info apie arbūzų auginimą

QUOTE(Saulika @ 2014 02 25, 19:36)
Sveikos, sukišau pabandymui arbūzo sėklų ir kad sudygo...
Bet tuo pačiu turiu klausimą, ar ne per dideli išstypo, kažin ką man su jais dabar daryti, išmesti ar išpikiuoti ir tikėtis vaisiu?

Bet tuo pačiu turiu klausimą, ar ne per dideli išstypo, kažin ką man su jais dabar daryti, išmesti ar išpikiuoti ir tikėtis vaisiu?

atsakymas - išmesti ir negailėti. Paskaitykit apie jų sėją pirmame puslapyje. Tai labai greitai augantis augalas, dabar pasėtas ištys ir nuskurs ir gausis šnipštas. O gal ir visai neišgyvens iki išsodinimo laiko. Mūsų temoj balandžio gale manau bus daug diskusijų apie sėjos pradžią nes visos ruošis sėt. Bet tik balandžio gale......
jie tikrai neturi būti tokie išstypę. Kai bus pakankamai saulės - taip ir nenutiks. Nebent kur tamsiai laikysit. Kolkas net pomidorus anksti sėti, nebent pažaisti galima su kelaiis ankstyvais daigais.
QUOTE(Rituliukas777 @ 2014 02 21, 14:43)
O man labai reikia Sniegių.....Gal kas turite parduoti sėklyčių? Labai labai noriu.....
Man irgi labai labai. Gal kas turite?
Dėkui R&B
Saulika
Kada laikas sėti (indeliuose ir daržan)?
Daiginant indeliuose- apie balandžio vidurį, daigeliai išsodinami į pastovią augimo vietą darže apie gegužės vidurį-pabaigą (praėjus šalnų tikimybei). Sėjant tiesiai į dirvą- gegužės antrojoje dalyje.
Kodėl sėklos taip lėtai dygsta ir augalai taip lėtai auga?
Sėklos dygsta prie tam tikrų temperatūrų: esant min +12 C dygsta po 6-8 dienų (daiginant ant radiatoriaus ar virš židinio- daigeliai pasirodo po 2-3 dienų- optimali daiginimo temperatūra +25-27 C). Jei temperatūra ~10 C- augalai nustoja augti, o miršta prie 0 C.
http://www.supermama...howtopic=956675
Kai kurie molūgai tinkami šviežiam naudojimui,gal kas pasidalintų savo salotu receptu

Saulika
Kada laikas sėti (indeliuose ir daržan)?
Daiginant indeliuose- apie balandžio vidurį, daigeliai išsodinami į pastovią augimo vietą darže apie gegužės vidurį-pabaigą (praėjus šalnų tikimybei). Sėjant tiesiai į dirvą- gegužės antrojoje dalyje.
Kodėl sėklos taip lėtai dygsta ir augalai taip lėtai auga?
Sėklos dygsta prie tam tikrų temperatūrų: esant min +12 C dygsta po 6-8 dienų (daiginant ant radiatoriaus ar virš židinio- daigeliai pasirodo po 2-3 dienų- optimali daiginimo temperatūra +25-27 C). Jei temperatūra ~10 C- augalai nustoja augti, o miršta prie 0 C.
http://www.supermama...howtopic=956675
Kai kurie molūgai tinkami šviežiam naudojimui,gal kas pasidalintų savo salotu receptu

Ačiū Jums labai už atsakymus.

QUOTE(solo2 @ 2014 02 25, 19:28)
Kai kurie molūgai tinkami šviežiam naudojimui,gal kas pasidalintų savo salotu receptu

Žalias moliūgas, obuolys, razinos, saulėgrąžos, galima morkų įtarkuoti, medus, jei per saldu tinka citrina arba vietoj medaus ir citrinos tinka svarainių sirupas arba kitoks mėgstamas sirupas su rūgštele. Puikūs pusryčiai:)
QUOTE(R&B @ 2014 02 25, 18:53)
Auginau Ambar, dydis man irgi tiko. Minkštimas saldoko skonio ir kietas, ne sultingas. Naudojau savo mažiukui pirmosioms košytėms, tik nemažai tekdavo sultinuko įpilti, kad gauti tinkamą konsistenciją, nes kaip ir minėjau sulcių jame mazai. Vėliau bandžiau virti sriubą, bet per saldi šeimynai pasirodė, tai daugiau nebeverdu. Įdedu jo šiek tiek gamindama daržovių troškinukus. Dar buvo kilusi mintis pabandyti cukatas pasigaminti, tik niekaip neprisiruošiu
kaip tik likęs vienas egzempliorius 


Aš kaip tik ieškau kieto ir saldaus
