Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos.Ruošiamės:)

O Musk de Provence tikriausiai prie drėgnųjų-sultims?Mačiau dar AMBAR tokie "teisingo" svorio2-4 kg svorio tamsiai žalia odele kokios jie rūšies,kam tinka?
http://www.seklos.lt/lt/Moliugai
Atsakyti
Sveikos, sukišau pabandymui arbūzo sėklų ir kad sudygo... thumbup.gif
Bet tuo pačiu turiu klausimą, ar ne per dideli išstypo, kažin ką man su jais dabar daryti, išmesti ar išpikiuoti ir tikėtis vaisiu? 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(solo2 @ 2014 02 25, 17:15)
O Musk de Provence tikriausiai prie drėgnųjų-sultims?Mačiau dar AMBAR tokie "teisingo" svorio2-4 kg svorio tamsiai žalia odele kokios jie rūšies,kam tinka?
http://www.seklos.lt/lt/Moliugai

Auginau Ambar, dydis man irgi tiko. Minkštimas saldoko skonio ir kietas, ne sultingas. Naudojau savo mažiukui pirmosioms košytėms, tik nemažai tekdavo sultinuko įpilti, kad gauti tinkamą konsistenciją, nes kaip ir minėjau sulcių jame mazai. Vėliau bandžiau virti sriubą, bet per saldi šeimynai pasirodė, tai daugiau nebeverdu. Įdedu jo šiek tiek gamindama daržovių troškinukus. Dar buvo kilusi mintis pabandyti cukatas pasigaminti, tik niekaip neprisiruošiu ax.gif kaip tik likęs vienas egzempliorius smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulika @ 2014 02 25, 18:36)

blink.gif
Pirmiausia arbūzai sėjami balandžio pabaigoj - ne ankščiau! Antra, jie sėjami po vieną sėkliukę į atskirą indelį, nes pikiuotii jų negalima. Šiaip prieš kažką neauginto sėjant labai rekomenduočiau pasiskaityti apie auginimą, internete nemažai info apie arbūzų auginimą mirksiukas.gif kad ir šiame forume jos sočiai. Regis teks iš naujo sėją pakartoti balandžio mėn.
Atsakyti
QUOTE(Saulika @ 2014 02 25, 19:36)
Bet tuo pačiu turiu klausimą, ar ne per dideli išstypo, kažin ką man su jais dabar daryti, išmesti ar išpikiuoti ir tikėtis vaisiu? 4u.gif

atsakymas - išmesti ir negailėti. Paskaitykit apie jų sėją pirmame puslapyje. Tai labai greitai augantis augalas, dabar pasėtas ištys ir nuskurs ir gausis šnipštas. O gal ir visai neišgyvens iki išsodinimo laiko. Mūsų temoj balandžio gale manau bus daug diskusijų apie sėjos pradžią nes visos ruošis sėt. Bet tik balandžio gale......
jie tikrai neturi būti tokie išstypę. Kai bus pakankamai saulės - taip ir nenutiks. Nebent kur tamsiai laikysit. Kolkas net pomidorus anksti sėti, nebent pažaisti galima su kelaiis ankstyvais daigais.
Atsakyti
QUOTE(Rituliukas777 @ 2014 02 21, 14:43)
O man labai reikia Sniegių.....Gal kas turite parduoti sėklyčių? Labai labai noriu.....

Man irgi labai labai. Gal kas turite?
Atsakyti
Dėkui R&B 4u.gif

Saulika
Kada laikas sėti (indeliuose ir daržan)?

Daiginant indeliuose- apie balandžio vidurį, daigeliai išsodinami į pastovią augimo vietą darže apie gegužės vidurį-pabaigą (praėjus šalnų tikimybei). Sėjant tiesiai į dirvą- gegužės antrojoje dalyje.
Kodėl sėklos taip lėtai dygsta ir augalai taip lėtai auga?
Sėklos dygsta prie tam tikrų temperatūrų: esant min +12 C dygsta po 6-8 dienų (daiginant ant radiatoriaus ar virš židinio- daigeliai pasirodo po 2-3 dienų- optimali daiginimo temperatūra +25-27 C). Jei temperatūra ~10 C- augalai nustoja augti, o miršta prie 0 C.
http://www.supermama...howtopic=956675

Kai kurie molūgai tinkami šviežiam naudojimui,gal kas pasidalintų savo salotu receptu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo2: 25 vasario 2014 - 19:36
Ačiū Jums labai už atsakymus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(solo2 @ 2014 02 25, 19:28)

Kai kurie molūgai tinkami šviežiam naudojimui,gal kas pasidalintų savo salotu receptu  bigsmile.gif

Žalias moliūgas, obuolys, razinos, saulėgrąžos, galima morkų įtarkuoti, medus, jei per saldu tinka citrina arba vietoj medaus ir citrinos tinka svarainių sirupas arba kitoks mėgstamas sirupas su rūgštele. Puikūs pusryčiai:)
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 02 25, 18:53)
Auginau Ambar, dydis man irgi tiko. Minkštimas saldoko skonio ir kietas, ne sultingas. Naudojau savo mažiukui pirmosioms košytėms, tik nemažai tekdavo sultinuko įpilti, kad gauti tinkamą konsistenciją, nes kaip ir minėjau sulcių jame mazai. Vėliau bandžiau virti sriubą, bet per saldi šeimynai pasirodė, tai daugiau nebeverdu. Įdedu jo šiek tiek gamindama daržovių troškinukus. Dar buvo kilusi mintis pabandyti cukatas pasigaminti, tik niekaip neprisiruošiu  ax.gif kaip tik likęs vienas egzempliorius smile.gif

Aš kaip tik ieškau kieto ir saldaus blush2.gif ... kompotui. O džemo nebandėt virt?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti