apie krapštymą - ar tikrai taip sudėtingai krapštoma, kaip Regilos aprašymai kažkur spaudoj buvo? per kelis vandenis plaunama ir t.t. Anyta paskersdavo pernokusį pomidorą, išimdavo sėklas ant servetėles, jos taip ir sudžiūdavo, sulankstydavo servetėlę ir pasidėdavo. Paskui pavasarį nukrapštydavo nuo servetėlės ir jokių bėdų dėl nedygimo nebuvo, nieks ir neskaičiavo, kiek ten jų dygo, užteko kiek buvo.
QUOTE(diuni @ 2014 01 10, 16:33)
Pirma tik hibridais,paskui tik modifikuotais hibridais su kokias silkės genais vyšnių ar jautienos skonio ...
Diuni,ar žiūrėjai pas alytiškius tų avietinių Dimerosų?Ten dar kažkokie Fuji Pink ir Pink Rise yra tokios spalvos.Aš nusprendžiau,kad šiemet iš to jususodui nieko nesisiųsiu ir apseisiu be tų topinambų.Imsiu šitus,tik neapsisprendžiu niekaip, ar daigeliais ,ar pokeliais
QUOTE(Ex @ 2014 01 10, 17:18)
O kas, argi nesmagu? Taigi ne kažkam užpakalį reiks krapštyt, o pomidorui sėklas..
Nu vat smagumo tai man nulis.Tas pats,kaip bliūdus plaut.Nežinau,yra tokių darbelių,kurie tikrai nesunkūs,bet ...nu, nemėgstu ir nors tu mane šaudyk
QUOTE(Ex @ 2014 01 10, 16:18)
O kas, argi nesmagu? Taigi ne kažkam užpakalį reiks krapštyt, o pomidorui sėklas..
kartais vaizdas panašus būna- praskiri bandutes, tryda išbėga... ai , nepošlinsiu, gal kas vakarieniauja
labas vakaras, škia. tai tema dar nebaigta? o aš jau galvojau nauji langai žaliais lapais mos, užeit kvies
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 01 10, 16:32)
topinambų.
ta prasme žieminės bulvės- topinambo nori?to brudo?karučio užtektų?atvažuok tadu
QUOTE(Marmaledas @ 2014 01 10, 17:35)
ta prasme žieminės bulvės- topinambo nori?to brudo?karučio užtektų?atvažuok tadu 
Nea,pomidoro Tomimaru kažkokio,baisiai man sunkūs tie hibridų pavadinimai
O topinambų turiu pati.Bet brudu nepavadinčiau anikaip.Man jie skanūs,ypač anksti pavasary,kai taip jau koncervuotų ir šaldytų atsiryji .Iš parduotuvės visai jokių daržovių neperku, man jų kvapas nepatinka
QUOTE(adija5 @ 2014 01 10, 16:44)
Bet brudu nepavadinčiau anikaip.
nu žiūrint koks kiekis, plinta jie parazitai, ie nei bebrai jų negraužia
QUOTE(Paladė @ 2014 01 10, 16:25)
apie krapštymą - ar tikrai taip sudėtingai krapštoma, kaip Regilos aprašymai kažkur spaudoj buvo? per kelis vandenis plaunama ir t.t. Anyta paskersdavo pernokusį pomidorą, išimdavo sėklas ant servetėles, jos taip ir sudžiūdavo, sulankstydavo servetėlę ir pasidėdavo. Paskui pavasarį nukrapštydavo nuo servetėlės ir jokių bėdų dėl nedygimo nebuvo, nieks ir neskaičiavo, kiek ten jų dygo, užteko kiek buvo.
Nežinau, kas spaudoj buvo, bet kelių dienų rauginimas,perplovimas ir išdžiovinimas - niekų darbas. Mano mergiotė fit fit ir padaro. Tiesa, skirtumas su anytos būdu toks, kad josios pomidoras pernokęs ir rauginti nebe reikia
Klausykit, visažinės, susigalvojau paklaust šio to..
Vietiniam kromely pirkausi chemijos, žiū, sėklos kabo. Nu kaipgi nepasižiūrėsi.. Skaitau - SĖKLUVA, pomidorai HUGO. Litas su kapeikom kaina. Pardavėja sako, ai, niekas jų neperka, pernai tik vieną pakelį ir pardavėm.. Tai man, ligonei, taip pagailo tų pomidorų, taip pagailo, kad niekas neperka..
Parvažiavau namo ir vis dar tebegalvoju apie juos.. Gal kokių komentarų apie HUGO turit? Gal man nusipirkt, pasisėt, paragaut ir išreklamuot? a?

Beje, paveikslėlyje labai gražūs pomidorai, konuso formos, rubuiliai..
Vietiniam kromely pirkausi chemijos, žiū, sėklos kabo. Nu kaipgi nepasižiūrėsi.. Skaitau - SĖKLUVA, pomidorai HUGO. Litas su kapeikom kaina. Pardavėja sako, ai, niekas jų neperka, pernai tik vieną pakelį ir pardavėm.. Tai man, ligonei, taip pagailo tų pomidorų, taip pagailo, kad niekas neperka..
Beje, paveikslėlyje labai gražūs pomidorai, konuso formos, rubuiliai..
QUOTE(Ex @ 2014 01 10, 17:57)
Klausykit, visažinės, susigalvojau paklaust šio to..
Vietiniam kromely pirkausi chemijos, žiū, sėklos kabo. Nu kaipgi nepasižiūrėsi.. Skaitau - SĖKLUVA, pomidorai HUGO. Litas su kapeikom kaina. Pardavėja sako, ai, niekas jų neperka, pernai tik vieną pakelį ir pardavėm.. Tai man, ligonei, taip pagailo tų pomidorų, taip pagailo, kad niekas neperka..
Parvažiavau namo ir vis dar tebegalvoju apie juos.. Gal kokių komentarų apie HUGO turit? Gal man nusipirkt, pasisėt, paragaut ir išreklamuot? a?

Beje, paveikslėlyje labai gražūs pomidorai, konuso formos, rubuiliai..
Vietiniam kromely pirkausi chemijos, žiū, sėklos kabo. Nu kaipgi nepasižiūrėsi.. Skaitau - SĖKLUVA, pomidorai HUGO. Litas su kapeikom kaina. Pardavėja sako, ai, niekas jų neperka, pernai tik vieną pakelį ir pardavėm.. Tai man, ligonei, taip pagailo tų pomidorų, taip pagailo, kad niekas neperka..
Beje, paveikslėlyje labai gražūs pomidorai, konuso formos, rubuiliai..
nu aprasymas labai neblogas tu Hugo
QUOTE(Ex @ 2014 01 10, 16:57)
Pirmyn ir su daina!
QUOTE(Paladė @ 2014 01 10, 17:25)
Anyta paskersdavo pernokusį pomidorą, išimdavo sėklas ant servetėles, jos taip ir sudžiūdavo, sulankstydavo servetėlę ir pasidėdavo. Paskui pavasarį nukrapštydavo nuo servetėlės ir jokių bėdų dėl nedygimo nebuvo, nieks ir neskaičiavo, kiek ten jų dygo, užteko kiek buvo.
as irgi taip darau
as tai seklas marinuoju. Pasiim gerai prinokusi pomidora, iskerdziu, seklas i puoduka maza, tada vandens ir marinuojasi taip 2-3 dienas. tada viska perplaunu drugnu vandeniu per sieteli ir dziovinu ant merles gabalelio
Ziuresiu kaip siemet daiguma sbus tokiu krapstytiniu mano
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 01 10, 18:10)
Dar jei foto bus žaliuojančių, raudonuojančių, penkių litrų sloinikuose ar šalia rūkytos šoninės 
Man tai geriau šalia kokio vytinto jautienos kumpelio arba įdaryto karpio, prašyčiau
Bet forma tai tikrai įdomi,toks paprika apsimetęs.Davai bandyk





