Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

apie krapštymą - ar tikrai taip sudėtingai krapštoma, kaip Regilos aprašymai kažkur spaudoj buvo? per kelis vandenis plaunama ir t.t. Anyta paskersdavo pernokusį pomidorą, išimdavo sėklas ant servetėles, jos taip ir sudžiūdavo, sulankstydavo servetėlę ir pasidėdavo. Paskui pavasarį nukrapštydavo nuo servetėlės ir jokių bėdų dėl nedygimo nebuvo, nieks ir neskaičiavo, kiek ten jų dygo, užteko kiek buvo.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2014 01 10, 16:33)
g.gif  unsure.gif jaučiu , tuoj tik brangiais hibridais visos parduotuvės prekiaus...

Pirma tik hibridais,paskui tik modifikuotais hibridais su kokias silkės genais vyšnių ar jautienos skonio ...

Diuni,ar žiūrėjai pas alytiškius tų avietinių Dimerosų?Ten dar kažkokie Fuji Pink ir Pink Rise yra tokios spalvos.Aš nusprendžiau,kad šiemet iš to jususodui nieko nesisiųsiu ir apseisiu be tų topinambų.Imsiu šitus,tik neapsisprendžiu niekaip, ar daigeliais ,ar pokeliais g.gif

QUOTE(Ex @ 2014 01 10, 17:18)
O kas, argi nesmagu? Taigi ne kažkam užpakalį reiks krapštyt, o pomidorui sėklas..

Nu vat smagumo tai man nulis.Tas pats,kaip bliūdus plaut.Nežinau,yra tokių darbelių,kurie tikrai nesunkūs,bet ...nu, nemėgstu ir nors tu mane šaudyk g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 01 10, 16:18)

O kas, argi nesmagu? Taigi ne kažkam užpakalį reiks krapštyt, o pomidorui sėklas..

kartais vaizdas panašus būna- praskiri bandutes, tryda išbėga... ai , nepošlinsiu, gal kas vakarieniauja cool.gif
labas vakaras, škia. tai tema dar nebaigta? o aš jau galvojau nauji langai žaliais lapais mos, užeit kvies lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 01 10, 16:32)
topinambų.

ta prasme žieminės bulvės- topinambo nori?to brudo?karučio užtektų?atvažuok tadu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 01 10, 17:35)
ta prasme žieminės bulvės- topinambo nori?to brudo?karučio užtektų?atvažuok tadu 4u.gif

Nea,pomidoro Tomimaru kažkokio,baisiai man sunkūs tie hibridų pavadinimai ax.gif
O topinambų turiu pati.Bet brudu nepavadinčiau anikaip.Man jie skanūs,ypač anksti pavasary,kai taip jau koncervuotų ir šaldytų atsiryji .Iš parduotuvės visai jokių daržovių neperku, man jų kvapas nepatinka schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 10 sausio 2014 - 16:46
QUOTE(adija5 @ 2014 01 10, 16:44)
Bet brudu nepavadinčiau anikaip.

nu žiūrint koks kiekis, plinta jie parazitai, ie nei bebrai jų negraužia lotuliukas.gif man tai jų fermentutų lapų arbata skani, ypač miksuose labai tinka
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 10, 16:25)
apie krapštymą - ar tikrai taip sudėtingai krapštoma, kaip Regilos aprašymai kažkur spaudoj buvo? per kelis vandenis plaunama ir t.t. Anyta paskersdavo pernokusį pomidorą, išimdavo sėklas ant servetėles, jos taip ir sudžiūdavo, sulankstydavo servetėlę ir pasidėdavo.  Paskui pavasarį nukrapštydavo nuo servetėlės ir jokių bėdų dėl nedygimo nebuvo, nieks ir neskaičiavo, kiek ten jų dygo, užteko kiek buvo.

Nežinau, kas spaudoj buvo, bet kelių dienų rauginimas,perplovimas ir išdžiovinimas - niekų darbas. Mano mergiotė fit fit ir padaro. Tiesa, skirtumas su anytos būdu toks, kad josios pomidoras pernokęs ir rauginti nebe reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Klausykit, visažinės, susigalvojau paklaust šio to..
Vietiniam kromely pirkausi chemijos, žiū, sėklos kabo. Nu kaipgi nepasižiūrėsi.. Skaitau - SĖKLUVA, pomidorai HUGO. Litas su kapeikom kaina. Pardavėja sako, ai, niekas jų neperka, pernai tik vieną pakelį ir pardavėm.. Tai man, ligonei, taip pagailo tų pomidorų, taip pagailo, kad niekas neperka.. unsure.gif Parvažiavau namo ir vis dar tebegalvoju apie juos.. Gal kokių komentarų apie HUGO turit? Gal man nusipirkt, pasisėt, paragaut ir išreklamuot? a? g.gif doh.gif
Beje, paveikslėlyje labai gražūs pomidorai, konuso formos, rubuiliai.. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 10 sausio 2014 - 16:59
QUOTE(Ex @ 2014 01 10, 17:57)
Klausykit, visažinės, susigalvojau paklaust šio to..
Vietiniam kromely pirkausi chemijos, žiū, sėklos kabo. Nu kaipgi nepasižiūrėsi.. Skaitau - SĖKLUVA, pomidorai HUGO. Litas su kapeikom kaina. Pardavėja sako, ai, niekas jų neperka, pernai tik vieną pakelį ir pardavėm.. Tai man, ligonei, taip pagailo tų pomidorų, taip pagailo, kad niekas neperka..  unsure.gif Parvažiavau namo ir vis dar tebegalvoju apie juos.. Gal kokių komentarų apie HUGO turit? Gal man nusipirkt, pasisėt, paragaut ir išreklamuot? a? g.gif  doh.gif
Beje, paveikslėlyje labai gražūs pomidorai, konuso formos, rubuiliai.. wub.gif

nu aprasymas labai neblogas tu Hugo g.gif man pagal aprasyma tai tiktu- aukstaugis mesingas, tinkamas ir salotoms ir marmaliukams , dar jei imesi foto po sezono manau tavo planas visai isdegtu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 01 10, 16:57)
Gal man nusipirkt, pasisėt, paragaut ir išreklamuot? a? g.gif  doh.gif

Pirmyn ir su daina! bigsmile.gif Juk reklama iš lupų į lupas yra pati efektyviausia. Dar jei foto bus žaliuojančių, raudonuojančių, penkių litrų sloinikuose ar šalia rūkytos šoninės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 10, 17:25)
Anyta paskersdavo pernokusį pomidorą, išimdavo sėklas ant servetėles, jos taip ir sudžiūdavo, sulankstydavo servetėlę ir pasidėdavo.  Paskui pavasarį nukrapštydavo nuo servetėlės ir jokių bėdų dėl nedygimo nebuvo, nieks ir neskaičiavo, kiek ten jų dygo, užteko kiek buvo.

as irgi taip darau blush2.gif
Atsakyti
as tai seklas marinuoju. Pasiim gerai prinokusi pomidora, iskerdziu, seklas i puoduka maza, tada vandens ir marinuojasi taip 2-3 dienas. tada viska perplaunu drugnu vandeniu per sieteli ir dziovinu ant merles gabalelio ax.gif Ziuresiu kaip siemet daiguma sbus tokiu krapstytiniu mano smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 01 10, 18:10)
Dar jei foto bus žaliuojančių, raudonuojančių, penkių litrų sloinikuose ar šalia rūkytos šoninės  thumbup.gif

Man tai geriau šalia kokio vytinto jautienos kumpelio arba įdaryto karpio, prašyčiau ax.gif
Bet forma tai tikrai įdomi,toks paprika apsimetęs.Davai bandyk bigsmile.gif Gaila gi pomidoro...
Atsakyti