Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

willow, čia turbūt su J.Rutkauskiene kalbėjai? Ji tokia griežta ir stati, kartais bendraujant nemaloni, bet labai rūpinasi savo pacientais, pastebi viską, nes labai patyrusi, negaili tyrimų. Ši jos darbo dalis pagirtina. Man ji irgi susakė net su ironija: nėra stebuklingų vaistų ir dar kažką, nenuteikiančio optimistiškai. Bet aš į kalbas, kaip D.Grybauskaitė, nekreipiu dėmesio.

Skaičiau patarimą: apsiginkluokit žiniomis ir eikite pas gydytoją, remkte prie sienos, išplėškite tyrimus, kurių jums reikia.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 02 14, 17:35)
willow, čia turbūt su J.Rutkauskiene kalbėjai? Ji tokia griežta ir stati, kartais bendraujant nemaloni, bet labai rūpinasi savo pacientais, pastebi viską, nes labai patyrusi, negaili tyrimų. Ši jos darbo dalis pagirtina. Man ji irgi susakė net su ironija: nėra stebuklingų vaistų ir dar kažką, nenuteikiančio optimistiškai. Bet aš į kalbas, kaip D.Grybauskaitė, nekreipiu dėmesio.

Skaičiau patarimą: apsiginkluokit žiniomis ir eikite pas gydytoją, remkte prie sienos, išplėškite tyrimus, kurių jums reikia.


viskas gerai su J.Rutkauskiene, man labai ji patinka, ne grubi,o kad tiesą sako, man patinka. Aš ir pati iliuzijų pilna, o jei dar daktaras miglas pūstų, būtų blogai. Šiuo atžvilgiu man ji labai labai tinka. Nuėjom kartu pas skyriaus vedėją, visus tyrimus dave, portas sakė irgi bus (lyg ir kompensuojamas - pas vedėją nutarta). Dabar belieka tyrimų laukti. Sako, kad gali citologija pasikeisti, gali atsirasti HER jautrumas, ar hormonų receptoriai jautrūs tapti. Skaičiau dar bent 5 tyrimus dėl morfologijos. Tada ir chemijos įvairesnės gali būti, dabar avastinas netikslingas. Nors gal ir ne panacėja jis....
oliuxxx, aš irgi netikiu. Bandysiu kabintis už tos dendritinių ląstelių procedūros....jei chemikė neprieštaraus. Neturėtų. Visgi 54proc IVst teigiamas atsakas. Anksčiau buvau skeptiška, o dabar neturiu ką prarast.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 14 vasario 2014 - 18:11
QUOTE(willow @ 2014 02 14, 15:42)
Sveikos, visos. Kitą penktadienį darys kepenų biopsiją. Sekmadienį - MR. trečiadienį tikisi bus atsakymai, pradėsim chemiją. Vilčių nesuteikė jokių. Sakė, išgydyt, neišgydysim, tik jei atsakas bus į chemiją, pristabdysim.  pasirodo, kepenyse jau ne vienas. man echoskopuotoja sakė vienas darinys,o įrašyta - daugybinės mts.


Willow, Jūs prieštaraujate pati sau smile.gif Sakote, kad daktarė vilcių nesuteike JOKIŲ, bet tuo paciu sakote, kad taikys chemiją ir, jei pasiseks, PRISTABDYS. Bet juk tai ir yra VILTIS smile.gif . Jei jus būtų išleidę namo, neskyrę jokio gydymo, tada gal jau ir galima būtų sakyti, kad vilčių nesuteikė. Ir tai, vilčių būtų net tokiu atveju, kartais būna nepaaiskinamų dalykų, kai liga savaime sustoja. Visko būna ir niekada negalima prarasti vilties. O Jums sakoma, kad gydys, bandys procesą pristabdyti. O pristabdyti gali pavykti labai ilgam, per ta laika gali atsirasti naujų itin efektyvių metodų siai lligai gydyti, juk mokslas taip sparčiai eina i priekį. Nuolat kažkas naujo atsiranda. Kad ir Jūsų minimas dendritinių ląstelių metodas, kuris jau naudojamas dabar, gal jį galima būtų pritaikyti. Nebandėte apie tai pakalbėti su daktare? Idomu, ką ji pasakytų.
Atsakyti
QUOTE(dvyne9 @ 2014 02 14, 18:48)
Willow, Jūs prieštaraujate  pati sau  smile.gif Sakote, kad daktarė vilcių nesuteike JOKIŲ, bet tuo paciu sakote, kad taikys chemiją ir, jei pasiseks, PRISTABDYS.

Apie viltis pasveikti, kalbėjau.... unsure.gif Dėl dendritinių ląstelių kalbėsiu vėliau, šiandien gavau tik informaciją, kuri šiek tiek mažytį spindulėlį pasiuntė, ją iš karto čia įdėjau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 14 vasario 2014 - 19:03
QUOTE(willow @ 2014 02 14, 20:02)
Apie viltis pasveikti, kalbėjau.... unsure.gif  Dėl dendritinių ląstelių kalbėsiu vėliau, šiandien gavau tik informaciją, kuri šiek tiek mažytį spindulėlį pasiuntė, ją iš karto čia įdėjau...

Betgi, willow, viltis pristabdyti ateityje gali virsti realia galimybe pasveikti. Šiandien gal yra mažiau galimybių, bet iš kur mes žinome, kaip bus rytoj. Vakar gulejau palatoje su moterimi, kuriai liga pristabdyta jau 8m, nors buvo diagnozuota IVst. su mts i plaučius, kepenis, ivairių grupių limfmazgius. Jau dabar 8m., o kas zino, kiek dar bus. Beje, moteris gerai jaučiasi, aktyvi ir po chemijų važiuoja i darbą. Ar ne puikiai atrodo toks pristabdymas? 8m. yra daug, kas gali paneigti, kad per tokį laiką neatsiras naujų itin efektyvių gydymo metodų? Juk mokslas sparčiai vystosi. Ir dažnai tai, kas vakar atrodė neitikėtina, šiandien tampa tikrove.
Beje, ačiū už įdėtą informaciją 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dvyne9: 14 vasario 2014 - 19:21
Ačiū, dvyne9, už palaikymą 4u.gif iš tiesų, kai girdi balsu tuos žodžius, jie erzina, perskaičius, priimu geriau ir jie man tinka 4u.gif
Dabar klausau kažkokią moderuojamą diskusiją internetu su Šiaurės Karolinos universiteto vėžio centro profesore Lisa Carey apie manąjį trigubai neigiamą kr.v. Skaitau atsakymus į klausimus. Aiškėja, iš kur diabetas - nuo taxanų grupės, pasirodo. Geriausia schema ji laiko CMF (vėliau pasiaiškinsiu kas čia). TNBC ląstelės jautrios radioktyiam jodui, panašumas su skydliaukės v. Laukia čia didelis pokytis. 12proc TNBC turi androgenų (?) receptorius, tinka antiandrogeninis gydymas (?) .
FEC plus TAXol efektyvu, bet komplikuota (nesupratau kodel). Imuno terapija kitiems vėžiams gerai ,yžač pirmą kartą, bet krūtes v - kai kuriais atvejais (kuriais?) gerai veikia. Molekuliniai tyrimai, skirstant TNBC tipus, individualus priėjimas prie tų tipų (šito pas mus tikrai nėra, nebent atskirais atvejais)

daugiau kaip ir viskas žinoma ir teorija.
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2014 02 13, 22:19)
Man atrodo as jums zpm nusiunciau.  smile.gif Treciadieni UK suzinojau kad turiu vezi...man 26. ..
Bet jie pasake iskarto kai turejau pokalbi as niekada nebeturesiu vaiku, nes man reikalinga hysterectomy. cia vezys ir viskas, o jis plinta. tavo lastees labia negrazios. As negaliu patiketi as soke.


Evute, Jūsų postuose tiek nevilties ir panikos, kad ašarą spaudžia, Jūs pergyvenate iš karto dėl dviejų dalykų-netikėtos žinios apie sunkią ligą ir negalejimą turėti daugiau vaikų. Suprantu Jus labai, nes pačiai teko išgyventi ir viena, ir kita...Labai norėčiau Jums padėti, nors tokioje situacijoje labai sunku pasakyti tai, kas iš tikrųjų paguostų, Jums prireiks laiko, kol pradėsite i viską žiūrėti kitaip. Pasidarysite visus tyrimus, prasidės gydymas, o tada taps daug lengviau. O dabar svarbiausia suprasti viena-vien diagnoze vėžys dar nereiškia mirties nuosprendžio. Juk Jūs, kiek supratau, nelabai daug ką ir žinote apie savo būklę šiuo momentu, jus neramina tik du zodžiai-vėžys ir histerektomija. Gal, kai daugiau pasigilinsite ir pasikalbėsite su daktarais, viskas neatrodys taip baisiai. Gal liga uzklupta laiku ir viskas baigsis gerai, o jūs jau laidojate save pirma laiko, negalima taip. Kaip kazkas iš merginų čia minėjo-vėžys reiskia ne mirtį, o tik pasikeitusį gyvenimo būdą. Teks praeiti ilgą ir sunkų kelią, nusiteikite tam. Bet tas ilgas kelias yra ne i mirtį, kaip Jus sakote, bet į pasveikimą. Šiais laikais vėžys nėra nepagydoma liga.
Ir neverta savęs klausinėti-kodėl, už ką...šito nesužinosim. Ligą reikia priimti ne kaip bausmę, bet kaip išbandymą. Ir pasakyti sau-aš esu stipri ir tą išbandymą ištversiu. Tada bus daug lengviau pasiekti tikslą.
Dėl histerektomijos labai liūdna, bet pabandykite galvoti ne apie tai, bet apie savo dukrelę. Jums labai pasisekė, kad spėjot ją pagimdyti, pagalvokit apie tai ir visą savo dėmesį pabandykite sutelkti i ją. Ją reikia užauginti. Dėl jos turite gyventi, tai Jums suteiks jėgų pasveikti. Jūs gyvensite ir džiaugsitės gyvenimu. Patikėkit tuo.
Atsakyti
Sesuo jau po operacijos, šiandien perkėlė iš reanimacijos į palatą. Kiek papykino, temperatūra kilo. Tikimės neužsitęs. Kalba, mato, prieš operaciją akiplotis susiaurėjęs jau buvo, žiūrės vėliau okulistai kaip pakito. Po tyrimų bus matyti naviko kilmė ir tolesnis gydymas. Po pirmosios operacijos nereikėjo švitinimo
Vyrui kiek pakritę krešėjimo rodikliai, skambino, kad skubėtume į dienos stacionarą. Sulašino kriopreciptatą, dabar pirmadienį tyrimai, antradienį asparaginazė.

wilow, viltis yra gerai, laikykitės jos.

Evute, stiprybės jums, tikėjimo ir vilties. Daug daugiau gali parašyti kiekviena per tai perėjusi.
Vyrui nustačius diagnozę viltis tokia, kad yra diagnozė, yra gydymas tam.
Atsakyti
QUOTE(dvyne9 @ 2014 02 14, 22:11)
Evute, Jūsų postuose tiek nevilties ir panikos, kad ašarą spaudžia, Jūs pergyvenate iš karto dėl dviejų dalykų-netikėtos žinios apie sunkią ligą  ir negalejimą turėti daugiau vaikų. Suprantu Jus labai, nes pačiai teko išgyventi ir viena, ir kita...Labai norėčiau Jums padėti, nors tokioje situacijoje labai sunku pasakyti tai, kas iš tikrųjų paguostų, Jums prireiks  laiko, kol pradėsite i viską žiūrėti kitaip. Pasidarysite visus tyrimus, prasidės gydymas, o tada taps daug lengviau. O dabar svarbiausia suprasti viena-vien diagnoze vėžys dar  nereiškia mirties nuosprendžio. Juk Jūs, kiek supratau, nelabai daug ką ir žinote apie savo būklę šiuo momentu, jus neramina tik du zodžiai-vėžys ir histerektomija. Gal, kai daugiau pasigilinsite ir pasikalbėsite su daktarais, viskas neatrodys taip baisiai. Gal liga uzklupta laiku ir viskas baigsis gerai, o jūs jau laidojate save pirma laiko, negalima taip. Kaip kazkas iš merginų čia minėjo-vėžys reiskia ne mirtį, o tik pasikeitusį gyvenimo būdą. Teks praeiti ilgą ir sunkų kelią, nusiteikite tam. Bet tas ilgas kelias yra ne i mirtį, kaip Jus sakote, bet į pasveikimą. Šiais laikais vėžys nėra nepagydoma liga.
Ir neverta savęs klausinėti-kodėl, už ką...šito nesužinosim. Ligą reikia priimti ne kaip bausmę, bet kaip išbandymą. Ir pasakyti sau-aš esu stipri ir tą išbandymą ištversiu. Tada bus daug lengviau pasiekti tikslą.
Dėl histerektomijos labai liūdna, bet pabandykite galvoti ne apie tai, bet apie savo dukrelę. Jums labai pasisekė, kad spėjot ją pagimdyti, pagalvokit apie tai ir visą savo dėmesį pabandykite sutelkti i ją. Ją reikia užauginti. Dėl jos turite gyventi, tai Jums suteiks jėgų pasveikti. Jūs gyvensite ir džiaugsitės gyvenimu. Patikėkit tuo.

Man baisu tyrimai vien magnetinis rezonansas baisu man suleis radioaktyvu skysti kadcmatytu ten kazka ka as jausiu, dieve. as noriu gyventi. su draugec prisijuokem sivakar kazkaip pasimirso. grizti namo ir vel.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 02 14, 16:42)
Vilčių nesuteikė jokių. Sakė, išgydyt, neišgydysim, tik jei atsakas bus į chemiją, pristabdysim.

Bet musu gydytojai tai stebina eilini karta doh.gif Willow,tikek kad pristabdys ir pristabdys ilgam 4u.gif

O as eilini karta pareklamuosiu,nuostabus,grazus,erdvus Onko centras Klaiedoje,psichologine,dvasine pagalba,socialines paslaugos,kurybiniai uzsiemimai, ivairiausi seminarai,kuno judesio ir sokio terapija,dailes terapija.Ypac suzavejo muzikos terapija.

http://www.onkocentr...kos-terapija-2/

Ir viskas tai NEMOKAMAI!!! Pagalba sergantiems ir artimesiems,kas is Klaipedos ir salia ,nueikite,tikrai nepagailesite.
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2014 02 14, 23:53)
Man baisu tyrimai vien magnetinis rezonansas baisu man suleis radioaktyvu skysti kadcmatytu ten kazka ka as jausiu, dieve. as noriu gyventi. su draugec prisijuokem sivakar kazkaip pasimirso. grizti namo ir vel.

Evute, nuo magnetinio rezonanso niekas nemirė ir tai vienas iš mažiausiai kenksmingų tyrimų ir gana informatyvus. Taip, garsas nemalonus, ilgokai trunka ir kt kai kurie niuansai. Apie jį aš rašiau kelis puslapius atgal, galėjai pasiskaityti, nereikėtų tada klaidingai panikuoti, kad leidžia radioaktyvų skystį. Mano draugiškas patarimas, gal mažiau prisigalvok to, ko nėra, o daugiau domėkis tyrimais, sek juos, bus logiškesnis ir aiškesnis vaizdas ir pati nevarysi savęs į kampą su tokiom nesąmonėm, kaip kad dabar parašei.
Ačiū, SvetaK 4u.gif , belieka tikėti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 15 vasario 2014 - 09:27
Sveikos , mergaitės. 4u.gif
Toms , kurios tiki ir nori išbandyti įvairius būdus - gal ir stebuklas įvyks.Įkeliu nuorodą. O kurios netiki, bet netingi - vis tiek pabandykit.

Emocinės laisvės technika

Aš, kai sirgo mamytė, o ir pati daug pakeliavusi po operacines ir pragulėjusi ligoninėse, naudodavau kitokius tos srities būdus - piešimą, rašymą, maldą savo sukurtą ir pan. Jutau ir mačiau, kad visa tai veikė, ypač pačiose sunkiausiose akimirkose. Todėl ir jūs pabandykit. Visoms sveikatos ir kantrybės, stiprybės ir ramybės..... wub.gif

Arūniuk heart.gif heart.gif friends.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 15 vasario 2014 - 11:02