Įkraunama...
Įkraunama...

kopūstienė

QUOTE(egliuke @ 2006 06 20, 14:44)
O kaip tas prieskonis vadinasi, gal gali sužinoti? ax.gif


O gal tas prieskonis salieras g.gif
Atsakyti
Visgi, gal tai gelsvė. Ji puikiai tinka paukštienai gardinti, ir turi grybo atspalvį. Gelsvę maistui panaudojame dažnai, nes yra kieme augančios. Kadaise netyčia folijoje ant žarijų troškinau vištos širdelių ir kepenėlių mišinuką (širdelių turi būti kiek daugiau, nes kepenėlės aitresnės) pamaišęs su gelsvėm ir petražolėm - buvo labai ir labai skanu. Draugelis ragavo ir stebėjosi - kaip šitaip gerai galima išgauti iš subproduktų ;-)

O šiandien tik ką baigiau kopūstienę, čia pasiskaitęs - pagal rusišką versiją daugiau, tik pridėjau šaukštą - dvejis tomatų padažo, "natūralaus", aišku.

Paragavau ir skonis buvo puikus, o dabar jau ir įsiversiu gerą lėkštę, kai jau nusistovėjo ;-)

Atsakyti
Jeigu,as verdu kopūstų sriubą iš šviežio,tai labai dažnai aš įdedu obuolį,stengiuosi,kad jis būtų rūgštoko skonio{tarkim antanini}
Jeigu,sriubą verdu be mėsos tuomet,ant sviesto{pakepinu svogūną,morką,petražolę,jeigu turiu paprikos,arba saliero gumbo gabaliuką}ir baigiant kepinti įberiu šaukstą miltų įpilu buljono[stengiuosi natūralaus],bet ,bulvių į tokį nededu.
Baigiant troškinti visą tą masę supilu ,tuomet dedu krapų ,mairūno,pipirų maltų .
Sriubą stengiuosi pasūdyti jau prieš pat pabaigą.
Jeigu verdu raugintų tuomet pirmiausia įdedu sviesto,jeigu verdu be mėsos sutarkuoju morką,petrazolę ,supjaustau bulves,o raugintus kopūstus patroškinu atskirai su sultiniu{taip mane mokino mociutė}
Ir viską sukrečiu į verdamą puodą.
Būtinai,verdu bulves su lupyne.
Jeigu verdu su mėsa verdu skystą kopūstienę,nemėgstu ,kad ji būtų tiršta.
Mano kopūstienėse ,kokios jos bebūtų,turi būti daug morkų.
Papildyta:
Papildymas:
Obuolį išvirus sriubą visad išimu,dažnai panaudoju kitom reikmėms,prie mėsos su kitomis virtomis daržovėmis.
Atsakyti
Paivairinimui:

KOPUSTU SRIUBA SU RYZIAIS

virti tradicine sv. kopustu sriuba: kopustai, morkos, svogunas (su pakepinmu, su frikadelkem, desreliu gabaliukais, kmynais ir kas kaip sugalvoja... biggrin.gif )

Tik vietoj bulviu cia bus ryziai biggrin.gif

Tikrai viriau ir valgiau ne viena karta!

Kaip pasiryzau ja isbandyt g.gif turbut bulviu neturejau biggrin.gif


thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif



Atsakyti
As darau troske-raugintus kopustus siek tiek nuplauti, sudeti juos i puoda, ipjaustyti siek tiek sviezio kopusto, sudeti pjaustytas bulves ir rukytu pjaustytu desreliu, ir ipilti vandens kad apsemtu, deti pipiru, druskos, lauro lapeliu, ir troskinti ilgai apie 1,5 val. Kai isverda atskirai isipilame to sultinio, o i lekstute isidedame troskintu kopustu
Atsakyti
Aš verdu raugintų kopustų sriubą su šonkaukiukais. Šonkauliukus prieš dieną pamarinuoju (druskytė, pipiriukai), įdedu raugintų kopustų, bulvių, morkų ir viskas. Viską pagardinu grietine ir įdedu truputi pomidorų pastos. Išeina rūgšti, rieboka (normos ribose) thumbup.gif
Atsakyti
O mane mama išmokė, kad tiek troškinant šviežius kopūstus, tiek verdant iš jų sriuba, prieš dedant į puoda reikia juos kartu su tarkuotom morkom bei parugstintu ir paprieskonintu vandenuku suspaudyti, suminkyti. Visada taip darau - man labai skanu smile.gif
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti