Įkraunama...
Įkraunama...

kopūstienė

QUOTE(Nerytė @ 2006 06 22, 16:00)
nea... smile.gif
manau, kad nea...

jie labiau panasus i saliero lapus  bigsmile.gif

na tai kas imins sia misle  lotuliukas.gif

Manyčiau, kad vis gi kalbate apie gelsvę. Ji dar liaudyje yra vadinama "grybažole" dėl savo specifinio "grybinio" kvapo.
Atsakyti
Tai apie ką mes čia? Apie kopūstienę, a nia? tongue.gif

Kopūstų sriuba su sūriu

1ltr.sultinio, 700gr.kopūsto, 100gr. vištienos ar kalakuto krūtinėlės, 100gr. grietinės, 50gr.fermentinio sūrio, druskos, muskato riešuto. Galima dėti morkų, bulvių, žirnelių, kukurūzų.

Virti kaip paprastą sriubą, o išvirus ir įpylus lėkštėn apibarstyti ferm. sūriu, gardinti grietine.
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 06 21, 21:29)
ne ne ne... tas prieskonis tai tokie lapai... g.gif  na tokie siek tiek i bijunu lapus panasus, nu velnias zino kaip apibudinti, auga toks kaip krumas... super prieskonis, kai vaziuosi i Lietuva reikes paklausineti, kaip vadinasi  mirksiukas.gif

kalendra jis vadinasi.

slovakijoj slidinejant teko valgyti raugintu-svieziu kopustu sriubye su grybais ir slyvomis - skonis buvo pasakiskas, bet tikslaus recepto pati nezinau
Atsakyti
Aš siūlau tirštą kopūstienę, kurią mano šeimyna tiesiog dievina, o jinai tikrai lengvai paruošiama ir pigiai atsieina. Reikės:
1. Galvutės kopūsto.
2. 2 didokos morkos.
3. Faršo.
4. Prieskonių pagal skonį.
Supjaustom daržoves, faršą sugnaibom mažais gabaliukais. Viską sudedam į puodą ir užberiam prieskoniais ir leidžiam troškintis, kol daržovės suminkštės ir faršas išvirs. Valgom su dideliu kiekiu grietinės ir natūraliu pomidoru padažu. Niam niam bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(indriukas11 @ 2006 07 26, 20:59)
1. Galvutės kopūsto.
2. 2 didokos morkos.
3. Faršo.
4. Prieskonių pagal skonį.
Niam niam bigsmile.gif

Ar bulvių nereikia? g.gif smile.gif
Atsakyti
Atleiskit doh.gif tas bulvytes teks irgi dėti, nes visai pamiršau jas į receptą įtraukti. wub.gif Ačiū už pastabumą, papugėle.
Atsakyti
QUOTE(indriukas11 @ 2006 07 27, 18:56)
Atleiskit doh.gif tas bulvytes teks irgi dėti, nes visai pamiršau jas į receptą įtraukti. wub.gif Ačiū už pastabumą, papugėle.

tai perskaityk dar karteli, gal dar ka nors pamirsai, po to nesigaus tokia niam niam mirksiukas.gif
Atsakyti
As virdama kopustu sriuba (svieizu kopustu, ne raugintu), pries dedama i puoda morkas ir svogunus, juos pakepinu nedideliame kiekyje sviesto. Tikrai skonis pagereja smile.gif
O visa kita - paprastai, tradiciskai: apverdu vistienos galabiuka arba is farso padarytus kukuliukus su lauro lapeliu, vienu kvapiu pipiru ir keletu juoduju. Kartais kokio darzoviu sultinio kubeli imetu, taciau tai nebutina. Tada beriu kubeliais pjaustytas bulves, pakepintas tarkuotas morkas su smulkiai pjaustytais svogunais, juostelemis supjaustytus kopustus.
I sriuba beriu ivairiu prieskoniu misinio.
Baigus virti ir nukelus nuo virykles ipjaustau nemazai krapu smile.gif
Jei sriuba saldoka - siek tiek citrinos ispaudziu.

O valgome su grietine ir juoda duona smile.gif
Atsakyti
Mano vyro megstamiausia sriuba:
Visko deti pagal skoni
Supjaustyti jautiena smulkiais gabaliukais ir pavirti 10 min.
supjaustyti bulves ir sudeti i puoda
po 5 min sudeti supjaustyta kopusta(sviezia)
pakepinti sutarkuotas morkas, svoguna arba svoguno laiskus, krapus ir petrazoles ir pries baigiant virti sriubai sudeti ir pavirti 5 min.
Skanaus!
Mano vyras sako, kad tai fantastiska sriuba. lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano seimyna labai megsta kopustiene su kiaulienos karka.Bulves tada verdu su lupenomis ir patiekiu atskirai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 06 21, 21:29)
ne ne ne... tas prieskonis tai tokie lapai... g.gif  na tokie siek tiek i bijunu lapus panasus, nu velnias zino kaip apibudinti, auga toks kaip krumas... super prieskonis, kai vaziuosi i Lietuva reikes paklausineti, kaip vadinasi  mirksiukas.gif

Man rodos apie gelsve kalbat mirksiukas.gif
Atsakyti
Psio, rolleyes.gif varysiu šiandie kopūstų raugintų pirkt. Turbūt virsiu rusišką, Ciocia Polia taip skaniai aprašė essen.gif . Be to žiema už lango. wub.gif Aš žiemą tai raugintų tik ir gaminu, o vasarą šviežių.
Į šviežių beveik visada dedu pomidorų padažo virimo pabaigoje -taip skaniausia. Mėsos ne visada dedu, kartais kukulių, kartais vištienos, o kartais tik pakepintos šoninės su svogūniukais. Paprastai improvizuoju, manau daugelis taip daro, biggrin.gif na improvizuoja gamindamos/i.
Atsakyti