Lietuviška kopūstienė
300g. raugintų kopūstų, 200g. šviežių kopūstų, 500g. rūkytos mėsos, morka, petražolių, svogūnas,1š. miltų, aliejaus, pom.padažo, pipirų, lauro lapų, druskos, 3ltr. vandens
Iš mėsos, morkos, petražolių, lauro lapų ir pipirų, išvirti sultinį.
Raugintus bei šviežius supjaustytus kopūstus ištroškinti atskirame puode, įpylus aliejaus.
Kai kopūstai pakankamai suminkštės, sudėti pakepintą svogūną, pabarstytą miltais ir išmaišytą su pom.padažu, valandėlę patroškinti, po to supilti perkoštą nuovirą.
Pagal skonį pasūdyti.
Patiekti su šaltomis su lupena virtomis bulvėmis.
300g. raugintų kopūstų, 200g. šviežių kopūstų, 500g. rūkytos mėsos, morka, petražolių, svogūnas,1š. miltų, aliejaus, pom.padažo, pipirų, lauro lapų, druskos, 3ltr. vandens
Iš mėsos, morkos, petražolių, lauro lapų ir pipirų, išvirti sultinį.
Raugintus bei šviežius supjaustytus kopūstus ištroškinti atskirame puode, įpylus aliejaus.
Kai kopūstai pakankamai suminkštės, sudėti pakepintą svogūną, pabarstytą miltais ir išmaišytą su pom.padažu, valandėlę patroškinti, po to supilti perkoštą nuovirą.
Pagal skonį pasūdyti.
Patiekti su šaltomis su lupena virtomis bulvėmis.
as ka tik suvalgiau svieziu kopustu sriubyte su karstom bulvytem
ja viriau taip:
nuviriau vistu sparnelius, sudejau tarkuota morka, svieziu kopusta, lauro lapa, pipiru ir viriau, i pabaiga sudejau prieskonius ( yra toks prieskoninis augalas, tik nezinau kaip jis vadinasi, bet kvepia siek tiek dziovintais grybais - super prieskonis sriuboms), idejau druskytes ir skanaus! (mano mama dar kartais ir pomidoru padazo deda, bet as valgau tik su siek tiek grietines)
valgome su svieziom bulvytem (bulvytes su krapais)

ja viriau taip:
nuviriau vistu sparnelius, sudejau tarkuota morka, svieziu kopusta, lauro lapa, pipiru ir viriau, i pabaiga sudejau prieskonius ( yra toks prieskoninis augalas, tik nezinau kaip jis vadinasi, bet kvepia siek tiek dziovintais grybais - super prieskonis sriuboms), idejau druskytes ir skanaus! (mano mama dar kartais ir pomidoru padazo deda, bet as valgau tik su siek tiek grietines)
valgome su svieziom bulvytem (bulvytes su krapais)

Raugintų kopūstų sriuba -pagrindinė ir klasikinė rusų nacionalinė karštoji sriuba (rusiškai ščy). Ši sriuba Rusijoje verdama nuo IX amžiaus. Apie ją net patarlių esama: Tikras tėvas pabos, bet kopūstienė niekados. Pagrindinis šios sriubos komponentas kopūstai. Kopūstienei virti naudojami šeši komponentai: kopūstai, mėsa, grybai, prieskoniai (svogūnai, česnakai) ir grietinė, suteikianti riebumo bei savito skonio. Verdant šią sriubą, negalima skubėti. Ją reikia gaminti atidžiai ir pamažu. Kad ir kaip būtų, taisyklės paprastos: dvi ar dvi su puse valandos reikia virti mėsą. Kopūstai turi suminkštėti, tačiau juos reikia virti atskirai nuo mėsos ir supilti į sultinį tik baigiant virti. Grybai verdami kartu su kopūstais. Tuomet dedama prieskonių, išskyrus svogūnus, kurie verdami kartu su mėsa arba su kopūstais. Prieš tiekiant sriubą, ją kurį laiką būtina palaikyti puode, uždengtame dangčiu, kad visos sudedamosios dalys pritrauktų. Patiekta sriuba gardinama grietine. Kopūstienė valgoma su juoda rugine duona.
QUOTE(Hestija @ 2006 06 16, 18:10)
Raugintų kopūstų sriuba -pagrindinė ir klasikinė rusų nacionalinė karštoji sriuba (rusiškai ščy). Ši sriuba Rusijoje verdama nuo IX amžiaus. Apie ją net patarlių esama: Tikras tėvas pabos, bet kopūstienė niekados. Pagrindinis šios sriubos komponentas kopūstai. Kopūstienei virti naudojami šeši komponentai: kopūstai, mėsa, grybai, prieskoniai (svogūnai, česnakai) ir grietinė, suteikianti riebumo bei savito skonio. Verdant šią sriubą, negalima skubėti. Ją reikia gaminti atidžiai ir pamažu. Kad ir kaip būtų, taisyklės paprastos: dvi ar dvi su puse valandos reikia virti mėsą. Kopūstai turi suminkštėti, tačiau juos reikia virti atskirai nuo mėsos ir supilti į sultinį tik baigiant virti. Grybai verdami kartu su kopūstais. Tuomet dedama prieskonių, išskyrus svogūnus, kurie verdami kartu su mėsa arba su kopūstais. Prieš tiekiant sriubą, ją kurį laiką būtina palaikyti puode, uždengtame dangčiu, kad visos sudedamosios dalys pritrauktų. Patiekta sriuba gardinama grietine. Kopūstienė valgoma su juoda rugine duona.
hmmm... kaip skaniai aprasyta

QUOTE(Nerytė @ 2006 06 16, 17:05)
as ka tik suvalgiau svieziu kopustu sriubyte su karstom bulvytem
ja viriau taip:
nuviriau vistu sparnelius, sudejau tarkuota morka, svieziu kopusta, lauro lapa, pipiru ir viriau, i pabaiga sudejau prieskonius ( yra toks prieskoninis augalas, tik nezinau kaip jis vadinasi, bet kvepia siek tiek dziovintais grybais - super prieskonis sriuboms), idejau druskytes ir skanaus! (mano mama dar kartais ir pomidoru padazo deda, bet as valgau tik su siek tiek grietines)
valgome su svieziom bulvytem (bulvytes su krapais)

ja viriau taip:
nuviriau vistu sparnelius, sudejau tarkuota morka, svieziu kopusta, lauro lapa, pipiru ir viriau, i pabaiga sudejau prieskonius ( yra toks prieskoninis augalas, tik nezinau kaip jis vadinasi, bet kvepia siek tiek dziovintais grybais - super prieskonis sriuboms), idejau druskytes ir skanaus! (mano mama dar kartais ir pomidoru padazo deda, bet as valgau tik su siek tiek grietines)
valgome su svieziom bulvytem (bulvytes su krapais)

O kaip tas prieskonis vadinasi, gal gali sužinoti?

QUOTE(egliuke @ 2006 06 20, 15:44)
Gal karis? Bo man jis grybais atsiduoda

Nu man tai karis grybais neatsiduoda:) Ir jis toks žinomas, kad pamiršt neįmanoma

ne ne ne... tas prieskonis tai tokie lapai...
na tokie siek tiek i bijunu lapus panasus, nu velnias zino kaip apibudinti, auga toks kaip krumas... super prieskonis, kai vaziuosi i Lietuva reikes paklausineti, kaip vadinasi


QUOTE(Nerytė @ 2006 06 21, 21:29)
ne ne ne... tas prieskonis tai tokie lapai...
na tokie siek tiek i bijunu lapus panasus, nu velnias zino kaip apibudinti, auga toks kaip krumas... super prieskonis, kai vaziuosi i Lietuva reikes paklausineti, kaip vadinasi 


Gelsvės lapai panašūs į bijūno.Tai gal čia ji


QUOTE(Hestija @ 2006 06 21, 21:29)
nea...

QUOTE(Papugele @ 2006 06 22, 00:34)
manau, kad nea...
jie labiau panasus i saliero lapus

na tai kas imins sia misle
