Įkraunama...
Įkraunama...

kopūstienė

kaip virti?
Atsakyti
Lietuviška kopūstienė

300g. raugintų kopūstų, 200g. šviežių kopūstų, 500g. rūkytos mėsos, morka, petražolių, svogūnas,1š. miltų, aliejaus, pom.padažo, pipirų, lauro lapų, druskos, 3ltr. vandens

Iš mėsos, morkos, petražolių, lauro lapų ir pipirų, išvirti sultinį.
Raugintus bei šviežius supjaustytus kopūstus ištroškinti atskirame puode, įpylus aliejaus.
Kai kopūstai pakankamai suminkštės, sudėti pakepintą svogūną, pabarstytą miltais ir išmaišytą su pom.padažu, valandėlę patroškinti, po to supilti perkoštą nuovirą.
Pagal skonį pasūdyti.
Patiekti su šaltomis su lupena virtomis bulvėmis.
Atsakyti
as ka tik suvalgiau svieziu kopustu sriubyte su karstom bulvytem ax.gif

ja viriau taip:
nuviriau vistu sparnelius, sudejau tarkuota morka, svieziu kopusta, lauro lapa, pipiru ir viriau, i pabaiga sudejau prieskonius ( yra toks prieskoninis augalas, tik nezinau kaip jis vadinasi, bet kvepia siek tiek dziovintais grybais - super prieskonis sriuboms), idejau druskytes ir skanaus! (mano mama dar kartais ir pomidoru padazo deda, bet as valgau tik su siek tiek grietines)
valgome su svieziom bulvytem (bulvytes su krapais) thumbup.gif
Atsakyti
Raugintų kopūstų sriuba -pagrindinė ir klasikinė rusų nacionalinė karštoji sriuba (rusiškai – „ščy“). Ši sriuba Rusijoje verdama nuo IX amžiaus. Apie ją net patarlių esama: „Tikras tėvas pabos, bet kopūstienė – niekados“. Pagrindinis šios sriubos komponentas – kopūstai. Kopūstienei virti naudojami šeši komponentai: kopūstai, mėsa, grybai, prieskoniai (svogūnai, česnakai) ir grietinė, suteikianti riebumo bei savito skonio. Verdant šią sriubą, negalima skubėti. Ją reikia gaminti atidžiai ir pamažu. Kad ir kaip būtų, taisyklės paprastos: dvi ar dvi su puse valandos reikia virti mėsą. Kopūstai turi suminkštėti, tačiau juos reikia virti atskirai nuo mėsos ir supilti į sultinį tik baigiant virti. Grybai verdami kartu su kopūstais. Tuomet dedama prieskonių, išskyrus svogūnus, kurie verdami kartu su mėsa arba su kopūstais. Prieš tiekiant sriubą, ją kurį laiką būtina palaikyti puode, uždengtame dangčiu, kad visos sudedamosios dalys „pritrauktų“. Patiekta sriuba gardinama grietine. Kopūstienė valgoma su juoda rugine duona.
Atsakyti
QUOTE(Hestija @ 2006 06 16, 18:10)
Raugintų kopūstų sriuba -pagrindinė ir klasikinė rusų nacionalinė karštoji sriuba (rusiškai – „ščy“). Ši sriuba Rusijoje verdama nuo IX amžiaus. Apie ją net patarlių esama: „Tikras tėvas pabos, bet kopūstienė – niekados“. Pagrindinis šios sriubos komponentas – kopūstai. Kopūstienei virti naudojami šeši komponentai: kopūstai, mėsa, grybai, prieskoniai (svogūnai, česnakai) ir grietinė, suteikianti riebumo bei savito skonio. Verdant šią sriubą, negalima skubėti. Ją reikia gaminti atidžiai ir pamažu. Kad ir kaip būtų, taisyklės paprastos: dvi ar dvi su puse valandos reikia virti mėsą. Kopūstai turi suminkštėti, tačiau juos reikia virti atskirai nuo mėsos ir supilti į sultinį tik baigiant virti. Grybai verdami kartu su kopūstais. Tuomet dedama prieskonių, išskyrus svogūnus, kurie verdami kartu su mėsa arba su kopūstais. Prieš tiekiant sriubą, ją kurį laiką būtina palaikyti puode, uždengtame dangčiu, kad visos sudedamosios dalys „pritrauktų“. Patiekta sriuba gardinama grietine. Kopūstienė valgoma su juoda rugine duona.


hmmm... kaip skaniai aprasyta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 06 16, 17:05)
as ka tik suvalgiau svieziu kopustu sriubyte su karstom bulvytem  ax.gif

ja viriau taip:
nuviriau vistu sparnelius, sudejau tarkuota morka, svieziu kopusta, lauro lapa, pipiru  ir viriau, i pabaiga sudejau prieskonius ( yra toks prieskoninis augalas, tik nezinau kaip jis vadinasi, bet kvepia siek tiek dziovintais grybais - super prieskonis sriuboms), idejau druskytes ir skanaus! (mano mama dar kartais ir pomidoru padazo deda, bet as valgau tik su siek tiek grietines)
valgome su svieziom bulvytem (bulvytes su krapais)  thumbup.gif

O kaip tas prieskonis vadinasi, gal gali sužinoti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2006 06 20, 15:44)
O kaip tas prieskonis vadinasi, gal gali sužinoti? ax.gif

Gal karis? Bo man jis grybais atsiduoda tongue.gif
Atsakyti
Nu man tai karis grybais neatsiduoda:) Ir jis toks žinomas, kad pamiršt neįmanoma g.gif
Atsakyti
ne ne ne... tas prieskonis tai tokie lapai... g.gif na tokie siek tiek i bijunu lapus panasus, nu velnias zino kaip apibudinti, auga toks kaip krumas... super prieskonis, kai vaziuosi i Lietuva reikes paklausineti, kaip vadinasi mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai negis lauro lapai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 06 21, 21:29)
ne ne ne... tas prieskonis tai tokie lapai... g.gif  na tokie siek tiek i bijunu lapus panasus, nu velnias zino kaip apibudinti, auga toks kaip krumas... super prieskonis, kai vaziuosi i Lietuva reikes paklausineti, kaip vadinasi  mirksiukas.gif

Gelsvės lapai panašūs į bijūno.Tai gal čia ji g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hestija @ 2006 06 21, 21:29)
Tai negis lauro lapai?  g.gif


nea... smile.gif

QUOTE(Papugele @ 2006 06 22, 00:34)
Gelsvės lapai panašūs į bijūno.Tai gal čia ji g.gif  bigsmile.gif


manau, kad nea...

jie labiau panasus i saliero lapus bigsmile.gif

na tai kas imins sia misle lotuliukas.gif
Atsakyti