Įkraunama...
Įkraunama...

Nosies Korekcija, 22 tema

QUOTE(Sandrapa @ 2014 05 15, 21:27)

Greitai smile.gif Ar nebaisu? smile.gif

Nelabai turiu kada galvot, ar baisu biggrin.gif tiek darbų reikia užsibaigt iki operacijos, kad vos nepamiršau, jog tyrimus pasidaryt reikia biggrin.gif

QUOTE(Sandrapa @ 2014 05 15, 21:27)
Aš kažkada turėjau prisijungimą prie seno pašto, nes ta op norejau darytis jau prieš n metų, ir tikrai ten merginos, kurios siunčia foto ir dar tik nori op, tai kokių 80 proc. turi gražias tiesias ir simetriškas nosytes, ir nė nesuprasi, kas netaip ten joms atrodo:)

Aš irgi panašiai galvoju smile.gif jei turėčiau bent panašią nosytę į kai kurių, kurios dar tik nori darytis operaciją, tai nė negalvočiau apie tuos milimetrinius trūkumus smile.gif Tikrai turėčiau, kur tuos 7000 Lt padėt... ech, kiek kelionių išeitų..... ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šią savaitę pagaliau keliauju į konsultaciją, tikiuosi viskas praeis sklandžiai ir jau bus galima tartis dėl datos. Nors tik rudenį galėsiu, bet žinant datą kitoks ir laukimas, nei tas, kaip pastaruosius 4 metus tik intensyvus galvojimas apie op, bet nieko nedariau blush2.gif

ValSve, birželio pabaiga ne taip jau toli, kelios savaitėlės ir galėsi džiaugtis (ko labai linkiu) savo nauja nosyte 4u.gif o dabar stiprink sveikatą 4u.gif kaip mažiukas, gal apleido jau ligos? smile.gif

*smile*, kuo didžiausios sėkmės (tik nedėkok biggrin.gif ), lauksim įspūdžių po, dar kartą primenu, kad reikia susirinkti visus tyrimus lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
op ir vėl nusikėlė :/// vis dar gydytojas guli patale... dabar jau liepos antrai pusei nukėlėm. nežinau, kažkaip visai nesmagu man... visa vasara sugadinta, *****....
Mažiukas mano vis dar kankinasi su stomatitu, bet jau sveiksta, labai labai lėtai, bet vis geryn smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrapa @ 2014 05 19, 19:58)
Šią savaitę pagaliau keliauju į konsultaciją, tikiuosi viskas praeis sklandžiai ir jau bus galima tartis dėl datos. Nors tik rudenį galėsiu, bet žinant datą kitoks ir laukimas, nei tas, kaip pastaruosius 4 metus tik intensyvus galvojimas apie op, bet nieko nedariau  blush2.gif 

*smile*, kuo didžiausios sėkmės (tik nedėkok  biggrin.gif ), lauksim įspūdžių po, dar kartą primenu, kad reikia susirinkti visus tyrimus  biggrin.gif

Kolkas tikrai nedekosiu biggrin.gif biggrin.gif

Net keista, kad jau ryt operacija laukia. Siandien jau i ligonine atvykau, isikuriau. Belieka ramiai issimiegot ir ziuret kas ryt bus.

Valsve, kaip nemalonu kai viskas nusikelia... Na, belieka palinket kantrybes 4u.gif
Atsakyti
As jau po operacijos! thumbup.gif truko net 3,5 val, labai ilgai. O ir labai sudetinga buvo. Bet gyd lyg ir uztikrino, kad ka planavo, viskas pavyko.
Atsakyti
QUOTE(*smile* @ 2014 05 20, 15:02)
As jau po operacijos!  thumbup.gif  truko net 3,5 val, labai ilgai. O ir labai sudetinga buvo. Bet gyd lyg ir uztikrino, kad ka planavo, viskas pavyko.

Super!!! Kaip savijauta? kaip greit pabudai po op?
Atsakyti
QUOTE(ValSve @ 2014 05 20, 15:32)
Super!!! Kaip savijauta? kaip greit pabudai po op?

Savijauta nebloga, nieko neskauda. Aisku, kvepuoju tik per burna, bet maniau kad bus blogiau. Ir vandens atsigeriu, ir pavalgau, net pamiegot valandele sugebejau smile.gif

Operacija prasidejo 8.30, pradejau budintis apie 12.30. Pabudau operacinej, dar palaike kuri laika ten ir parveze i palata.

Tiesa, melynes pas mane labai dideles jau dabar, veidas patines. Gyd sake, ryt bus dar smagiau smile.gif ziuresim smile.gif grizus namo, galesiu pagasdint jus fotoreportazu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*smile* @ 2014 05 20, 19:18)
Tiesa, melynes pas mane labai dideles jau dabar, veidas patines. Gyd sake, ryt bus dar smagiau smile.gif ziuresim smile.gif grizus namo, galesiu pagasdint jus fotoreportazu biggrin.gif

Pirma diena pas mane nebuvo didziules, bet antra.... doh.gif Omg smile.gif Ir melyniu pedsakus turejau gal koki menesi ax.gif

Man po operacijos 2 menesiai jau. Kol kas viskas gerai. Kvepavimas atsistates, nosyte tiesi. Tiesa, galiukas, sakyciau, vis dar aptirpes, nelabai jautrus. Neklauskit, ar esu patenkinta rezultatu smile.gif Geriau nei buvo, bet aplinkiniai nepastebi. Paciai noretusi, kad galiukas dar trauktusi ir siauretu, nes kol kas bumbuliukas. Bet kadangi pas mane ji bumbuliukas buvo, tai gal blogiau nei buvo nebus. Tiesa, nosis trumpesne ir riestesne siek tiek, bet dar nesusigaudau ar ji jau nusileido, ar dar ne, todel to kartais atsirandancio pailgejimo siek tiek bijau. Bet kokiu atveju, kol kas jokios panikos nekeliu. Kantriai laukiu savojo galutinio rezultato. Kita menesi pas gydytoja vaziuosiu, ziuresiu, ka pasakys.
Atsakyti
Kaip smagu girdėti, kad jau po, ir kad gerai jautiesi 4u.gif mėlynės laikinos, pranyks, tačiau rezultatas džiugins smile.gif o dabar linkiu kuo greičiau gyti, ypač per tokius karščius 4u.gif

Normalu, kad po op matosi kiekvienas kad ir 0,000001 pakitimas: tai atrodo leidžiasi, tai siaurėja, tai patinę, bet manau kiti akivaizdžiai to nemato todėl, kad jie žiūri į visumą, į žmogų, o mes matom tik savo ir kitų nosis biggrin.gif Jeigu nosis patrumpėjo ir pasikėlė, jau manau, kad super smile.gif svarbu tiesi, kvėpavimas geras, o tikrojo rezultato per anksti laukti, nes kiek žinau mažiausiai pusė metų praeina, kol tie galiukai pilnai susitvarko smile.gif o gal ir daugiau..
Man jau ryt konsultacija ir iškart tarsiuosi dėl datos smile.gif tikiuosi patiks chirurgas smile.gif
Atsakyti
Aš jau namie! gera sugrįžt iš ligoninės. Kad ir kokia jauki ji būtų, vis tiek ta ligoninės aplinka nepatinka man...

Trumpas mano situacijos aprašymas toms, kurios dar tik ruošiasi.

1 diena (operacija)

Operavo anksti, apie 8.30 val. Operacija truko 3,5 val. Pagal nosies korekcijas, gyd sakė, kad labai ilgai užtruko ir neslėpdamas sakė, kad situacija buvo daugiau negu sudėtinga. Džiaugiuosi, kad šiuo atveju operavo kartu su LOR skyriaus vedėja Diržauskiene. Bent jau esu tikra, kad su kvėpavimu ateityje problemų neturėsiu. Didelis minusas buvo, kad aš prieš kokius 5 ar 6 metus operavausi nosies pertvarą Kauno III-ioje ligoninėje. Ši operacija nieko man nepadėjo, o tik pablogino situaciją. Kaip sakė, Jankūnas, operuodami pertvaras gyd dažnai per daug kremzlių nuima ir kitų audinių, kurių po to reikia nosies korekcijai. Net minėjo, kad jei pas mane nebus tų kremzlių pakankamai, gali būti, kad ims iš ausies. Bet atsibudus apsičiupinėjau, ausys sveikos, vadinasi jų nelietė biggrin.gif

Per operaciją labai kraujavau, kai pabudau, visi plaukai buvo sulipę nuo pridžiūvusio kraujo. Po operacijos burna nebuvo labai smarkiai išsausėjus, nors gerti norėjosi. Grįžus į palatą, labai padėjo sportinis buteliukas vandens, kur specialus kamštelis yra. Nes iš puodelio atsigerti būtų neįmanoma.
Keletą valandų po operacijos liepė nemiegoti (po narkozės negali iš karto užmigti, nes kažkas smegenims gali nutikti ar kažkas panašaus). Apie 18 val. atnešė vakarienę, šiek tiek pavalgiau ir tada jau gerą valandėlę nusnūdau. Pabudau iš baimės uždusti. Dar nebuvau pratus per burną kvėpuot. Visą likusį vakarą svarbiausias dalykas buvo vanduo ir lūpų balzamas. Tiesa, lengviau kvėpuoti ir nuryti, kai sėdi stačiau, o ne guli. O šiaip jokio diskomforto nejutau, skausmo jokio, kvėpuoti per burną nesudėtinga. Vienintelis nesmagumas, kad burna labai dažnai išdžiūsta.
Nors nieko neskaudėjo, bet prieš naktį sesutė suleido vaistų nuo skausmo. Va nuo jų tai visą užpakalį skaudėjo doh.gif vos atsisėsti galėjau. Po šito bandymo daugiau vaistų nuo skausmo atsisakiau.

Išvaizda... baisi... didžiulės mėlynos mėlynės aplink abi akis, veidas jau pradėjęs tinti. Žodžiu, toks švelniai tariant zombis jautiesi biggrin.gif

2 diena

Mėlynės ant veido pasiekia piką. Jos didžiulės, ryškiai mėlynos/raudonos aplink abi akis ir žemiau link skruostų. Labai ištinęs veidas aplink akis, akis peršti, sunku žiūrėti žemyn. Šią dieną daugiausia praleidau gulėdama užsimerkus ir žiūrėdama (daugiau tik klausydama) tv. Mano mintys apie galimybes perskaityti keletą knygų tampa labai jau nerealios.
Vakarop pradeda perštėti gerklę. Gyd sako, kad tai nuo vamzdelių nosyje. Sesutė davė čiulpiamų tablečių gerklei. Naktį miegojau pakankamai gerai.

3 diena

Mėlynės mažėja, tampa ryškiai rožinės. Patinimas aplink akis irgi sumažėja. Ryte LOR skyriaus vedėja išima tamponus iš nosies, išvalo ją. Tamponų išėmimas, palyginti su tuo, kas buvo prieš 5-6 metus, vienas malonumas. Viskas labai greitai, paprastai ir neskausminga. Tad bijoti nėra ko!
Dabar tris kartus per dieną turiu purkšti Quixx Soft ir po pusvalandžio lašinti į nosį Rinopantena lašus. Šie vaistai turi padėti tirpdyti šašus ir leisti jiems greičiau pasišalinti. Nosį pūsti griežtai uždraudė. Jei bėga, reikia arba tiesiog nuvalyti, arba įtraukti į save.
Kvėpuoti jau galiu pro nosį, o tai didžiulis palengvėjimas. Kvapus jau jaučiu iš karto (išbandžiau iš karto su nagų lako valikliu) biggrin.gif biggrin.gif
Beje, LOR vedėja sakė, kad gali išrašyti biuletenį. Bet kadangi man to nereikėjo, tai daugiau ir nesidomėjau. Taigi, jei kažkam tai svarbu, tai operuojantis pas Jankūną, galit gauti biuletenį. Turbūt čia yra pliusas, kai dirbama su valstybine ligonine.

Vidury dienos buvau išėjus po ligoninę pasivaikščioti, tai pagąsdinau žmones biggrin.gif Smagu stebėt jų reakcijas, nes atrodau tikrai keistai juokingai. Buvau ir į lauką išlindus, bet kadangi didelis karštis skatina tinimą, stengiausi ilgai nebūt.

Vakare jaučiasi, kad tinimas pereina daugiau ant žandų, po truputį darausi panaši į burunduką. Pro nosį jau darosi sunku kvėpuoti, viduje viskas išsausėja ir susidarę šašų. Pradeda jaustis tempimas po įtvaru (gal kaulas gyja....).

4 diena (važiuoju namo!)

Labas rytas iš burundukų šalies! Viskas patinę žemiau skruostų, esu tikras chamiakas biggrin.gif žiauriai juokinga save tokią matyti, veido formos keičiasi kiekvieną dieną. mėlynės dar likę ant viršutinių vokų, o po akimis jau daugiau nusileidę link skruostų ir po truputį geltonuoja.
Ryte nuėjau į LOR skyrių, ten man išvalė nosį, apžiūrėjo. Patvirtino, kad viskas puikiai gyja ir leido vykti į namus. Su Jankūnu sutarėm, kad atvažiuosiu trečiadienį ir tada ištrauks siūlus, nuims įtvarą ir įvertins kaip viskas ten atrodo.
Prieš važiuojant namo dar bandžiau užmaskuot mėlynes, bet kur tau - pasirodo ne taip lengva jas paslėpt doh.gif tai per daug nekreipdama dėmesio, užsidėjau skrybėlę ir..... namo!

Dabar jau sėdžiu namuose, tinimas nuo žandų po truputį atslūgsta. Tik vis dar išliko jautrios akys.

Rezultatas - kiek galiu pamatyti, tai nosis sutrumpėjo, galiukas tikrai sumažėjo. Jei jis dar ir trauksis, bus iš vis super. Tik dėl nosies tiesumo negaliu tvirtint, bet jei įtvaras ant viršaus tiesus, gal ir nosis po juo tiesi smile.gif Aišku, rezultato tikiuosi geriausio.

Toms, kurios planuoja - bijoti tikrai nėra ko. Visi nemalonūs pojūčiai ir diskomfortas greitai praeina. O rezultatas tikrai turėtų pranokti lūkesčius.

QUOTE(Sandrapa @ 2014 05 22, 20:51)
Kaip smagu girdėti, kad jau po, ir kad gerai jautiesi  4u.gif  mėlynės laikinos, pranyks,  tačiau rezultatas džiugins smile.gif o dabar linkiu kuo greičiau gyti, ypač per tokius karščius  4u.gif

Ačiū už tokius žodžius. Mėlynių tikrai nebijau, tikiuosi per kokią savaitę jos pranyks smile.gif

QUOTE(Sandrapa @ 2014 05 22, 20:51)
Man jau ryt konsultacija ir iškart tarsiuosi dėl datos smile.gif tikiuosi patiks chirurgas smile.gif

Manau, tikrai labai svarbu, kad pasirinktas chirurgas patiktų. Aš kai pabuvau pas Jankūną konsultacijoj, tiesiog 100% pradėjau juo pasitikėti. Kažkaip tiesiog žinau, kad viskas bus gerai.
Jei tokio jausmo nebūtų, tikrai nebūčiau pas jį darius.

QUOTE(YoSoy @ 2014 05 21, 16:06)
Man po operacijos 2 menesiai jau.  Kol kas viskas gerai. Kvepavimas atsistates, nosyte tiesi. Tiesa, galiukas, sakyciau, vis dar aptirpes, nelabai jautrus. Neklauskit, ar esu patenkinta rezultatu smile.gif Geriau nei buvo, bet aplinkiniai nepastebi. Paciai noretusi, kad galiukas dar trauktusi ir siauretu, nes kol kas bumbuliukas. Bet kadangi pas mane ji bumbuliukas buvo, tai gal blogiau nei buvo nebus. Tiesa, nosis trumpesne ir riestesne siek tiek, bet dar nesusigaudau ar ji jau nusileido, ar dar ne, todel to kartais atsirandancio pailgejimo siek tiek bijau. Bet kokiu atveju, kol kas jokios panikos nekeliu. Kantriai laukiu savojo galutinio rezultato. Kita menesi pas gydytoja vaziuosiu, ziuresiu, ka pasakys.

Tikrai per anksti dar spręsti po dviejų mėnesių. Kiek skaičiau užsienio forumuose, tai daug kam ir iki pusės metų galiukas lieka nesusitraukęs. O po metų žiūrėk - tobulos nosytės. To ir tau linkiu! thumbup.gif
Atsakyti
Skaitau sias temas jau seniai, kiekviena komentara nuo iki perskaitau. Vis galvoju apie operacija. Pagrindine priezastis - nulinkes nosies galas. Buvau konsultacijose pas Viksraitri ir pas Radzeviciu, nei vienas nepaliko tokio ispudzio, kad noretusi uzsirasyti operacijai. Masciau apie Jankuna, bet internete pateiktos pries ir po nuotraukos labai nekokios blink.gif Zodziu operacijos noriu jau seniai, bet bijau blogesnio efekto.. verysad.gif
Atsakyti
*smile*, oho pojūčiai blink.gif bet kaip gerai, kad su kiekviena diena vis geriau darėsi, tai praktiškai sunkiausia, kaip ir daug kas sako antra diena. Aš po konsultacijos, viskas vyko trumpai, gan aiškiai, pasakė ką darytų, parodė iš šono kaip maždaug atrodytų, tada kainą, ir maždaug paderinom laiką. Tai arba už poros mėn, arba trijų, nes man kitaip neišeina. Nors viskas vyko labai trumpai, chirurgas konkretus, santūrus (net labai), kažkodėl vis tiek noriu tik pas jį biggrin.gif ir kaina pagąsdino, galvojau bus mažiau, bet tikiu, kad bus verta:) tiesa, ar visom parodė kaip bus iš priekio? nes visgi svarbiausia, tačiau manau sunku ir spręsti. pas mane dabar gerokai kreiva, tai blogiau kazin ar gali būti...
Atsakyti