Sveikos:)
Barric sakai lauki daržo... aš tai jau atsikandau. Va dabar parsinešė snarglitą elementarųjį, užkrėtė ir mažiuką, o mažam rimčiau- su tempa ir negalėjimu pavalgyt dėl užsikimšusios nosytės. Gaila tokio mažučio
LOM ir Samsara sėkmės greit suplanuot

vasariniai vaikai yra gėris. Kitą taikyčiau kovui/balandžiui jei pasisektų

ir pati spėji sugrįžt į formas ir vaikas čiut paauga, gali daug prisiatostogaut.
Klumpe dėl isterijų- jų metų NIEKO neverta vaikui aiškint kad negalima ar taip nesielgiam. Nes negirdi tada jie. Yra du variantai- geriausia paimt, išnešt iš panikos zonos ir ramiai palaukt kol baigsis jau kažkur atokiau. Antras (čia jei neturi galimybės išsinešt), palikt toje vietoje kur yra, nesitraukt nuo jo, ir kantriai laukt... Kas kažkiek laiko aš paklausiu ar JAU nusiraminai ir galim eit? Galima apkabint kad nesimaskatuotų, bet ne mamiškai, o taip sakykim tėtiškai- kad nesimaskatuotų, o ne kad meilę gautų
Mano G daržely ir pas senelius auksinis vaikas, sako kad lėtas ??!?? užsisklendęs, nesavarankiškas nu ir šneka kaip Klumpės gudročius taip pat, nors per šį mėnesį labai smarkiai žodynas pasistūmėjo ir dabar viską kartoja kaip papūga ir jau pasakų skaitomų nori klausytis. Bet aišku jei ką ir pasako tai tik mes ir suprantam (JEI suprantam). Matyt nejaukiaii daržely jaučiasi, nes namie vijurkas kurio nesustabdysi. O dėl nesavarankiškumo tai mane biesina auklėtojos komentarai. KAIP tam vaikui dar paskatint/parodyt kad gali pats apsirengt? nu geriau nuogas lakstys visą laiką nei pats rengsis. tas AŠ PATS išlenda visai kitokiuose reikaluose, o ne apsirengime
Šiaip tą etapą 3jų metų neklausymo/nenorėjimo vaikas turi praeit, nes turi iš to išmokt daug. Išvis geriau kai kiekvieną etapą išgyveni tam skirtu metu, o ne kad jis išlįstu vėliau kada. Tik aišku norėtųsi kad kuo lengviau praeitų, tai to ir palinkėsiu.
QUOTE(S@msara @ 2014 08 25, 14:20)
Tiesa, kokiais vezimukais vazinejat savo beveik jau trimetinukus?
nevežiojam jau gal metus

jei kur toliau einam tai imam balansinį dviratuką. Dabar dar ir prie vežimo turiu laiptuką. Bet šiaip jau labai toli gali ir pats nueit