Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ex @ 2014 01 21, 11:16)
Paskaičiau ir atrodo, kad skirtumas tik per Marytės plauką lotuliukas.gif

na, čia turbūt panašiai kaip Sweet 100, paskui Sweet 1000, o galiausiai - Sweet Million biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2014 01 21, 12:01)
Aš iš mydobro tinklapio užsisakiau mažiukų "Томат F1 Финик красный

rašo, kad saldūs (сладкие, как мед), kažin ar tikrai jie bus saldūs ir skanūs  ax.gif

Gal ir bus skanūs, neauginau jokių Finikų, bet raudoni pomidorai dažniausiai vistiek turi rūgštelės, šiaip saldesni būna oranžiniai pomidorai. Reiktų tau ir oranžinių Finikų bent krūmelį augint, galėtum palyginti kurie saldesni smile.gif
Atsakyti
KLAIPĖDIETĖS - [I]rytoj (trečiadienį) schetelig gauna prekes. viskas, sakė, ateis po pietų, tai kol išpakuos, ketvirtadieniui jau bus paruošta.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 21, 11:37)
tu nesinervuok, Martam gi Sunsugar neragavus  biggrin.gif  Gal dar rasi kur užkištų atsargų ir nereiks jokių kitų vyšniukų.

Gerai sakai, paieškosiu ir nusiraminsiu....gal biggrin.gif

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 01 21, 11:37)
o gal dar palaukt vasario pabaigos g.gif mazum europiniu SS atsiras ax.gif

manau, kad atsiras dar visokiausių monų, o man ramu tik tiek, kad namie dar yra keletas tų SS sėkliukių biggrin.gif

QUOTE(*Inga:) @ 2014 01 21, 11:38)
O man iš geltonai oranžinių vyšniukų Sungold patinka- skūra nekieta, saldūs, dera iki šalnų ir yra pirkt LT pardėse. Prie durų pasodinu - vaikai toliau į šiltnamį ir nebeina  biggrin.gif
http://www.e-seklos....orai_sungold_f1

Auginau aš tą Sungoldą, nu nežinau, panašumo tikrai yra, bet jis kitoks, odelė jo kietesnė ir saldumo nėra tiek daug, nu bet irgi skanus vyšniukas.

QUOTE(Ex @ 2014 01 21, 12:02)
Klausykit, ciocės, kodėl man ant peties sėdi kipšas ir įkyriai burba, kad Sunsugar http://www.ebay.com/...=item33807a5deb ir Sungold http://www.ebay.com/...=item43c45cca84 yra vienas ir tas pats pomidoras? g.gif Ar čia kažkas nuotraukomis dalinasi taip, kaip mes sėklomis? g.gif

Nu jo, nuotraukomos tai tikrai pasidalinta cool.gif
jie abu tikrai labai panašūs natūroje, tik sungoldas man pasirodė kiek geltonesnis, mažesni pomidoriukai ir ne tokie skaisčiai oranžiniai kaip sunsugar smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 21 sausio 2014 - 11:55
QUOTE(audine68 @ 2014 01 21, 11:36)
KLAIPĖDIETĖS - [I]rytoj (trečiadienį) schetelig gauna prekes. viskas, sakė, ateis po pietų, tai kol išpakuos, ketvirtadieniui jau bus paruošta.

ach tai jau ketvirtadienį cool.gif - man sakė antradienį- trečiadienį. Kažkas ten ne taip - pardavėja linkusi paskaičiuoti sėkliukių pardavimui, o vedėja sako, kad jų net neturi. Pardavėja iš karto pasakė apibūdinimą augalo - vedėja net katalogą atsivertusi sugebėjo perkaityti visai kitą veislę su kita foto ax.gif . Ir nuo tos pačios vedėjos priklausys, kurios sėklos bus pakuojamos po keliasdiešimt vienetų (jos nuožiūra), o kurių sakys "neturim" ir pardavėja tik šypsosis (kas jai belieka), nes vedeja yra ne ji :verysad

Klaipėdietės - o ar Lytagroj būna sėklų? Užsukti kaži ar pravažiuot pro šalį g.gif
Atsakyti
oi, mergai, papasakosiu baiką- pamenat, gyriausi, kad cibulį į vazoną įkišau. Tai vat. Auga jis ten ne vienas, pasirodo, dar kažkas išlindo- 4 štukos. Ai, bala nematė, sakau, vis žaluma, tegu auga. Ir auga. Pagal skilčialapius sprendžiu....pomidorai blink.gif lotuliukas.gif iš kur jie ten, koki- nieks nežino, neprisipažįsta doh.gif Nu maža kas, gal iš daržo žemė su sėkliuku, ar nuo stalo po mano dalinimo kas nušlavė ir supylė vazonan sėkliukes- tyli visi, bet ne tame esmė. Apsidžiauiau aš jais ryte, pareinu vakare- nėra. Sakau mb- kur?- ai, sako, žolės akis badė tai apravėjau doh.gif Gyvenime nagų nekiša prie žolių , o dabar- cibulį apravėjo lotuliukas.gif . Sakau- dabar- padedi į vietą ką išrovei- nu ir ką- atneša gražiai išrinkęs iš šiukšlinės drūtulius, įteikia galvą panarinęs, pasodinau jau pati. Matysim kas išaugs dabar, kvapas jau beveik jaučiu- pomidorinis. Nors realiai tai dar galiu klysti, bet vaizdas bais pomidoriukus primena wub.gif arba jau man raguolis, pomidorai vien akyse, pavasario pasiilgus.... g.gif
Atsakyti
Marmeladai thumbup.gif Saunus pasakojimas bigsmile.gif Man dar ir be cibuliu gerai visai blush2.gif Tik va vis sarasa pomidoru i siltnamius issitraukus deliojuosi, paisausi - labai fainas uzsiemimas smile.gif Ir net neskubu galvoti nieko apie pomidoru seja,kai sarasas nera aiskus iki galo. Dar visa menesi rami sedesiu. Bijau ir pagalvoti kada cia man ta seja nusimatys, nes sekancia savaite jau i nauja darba zygiuosiu su kosminiu slenkanciu grafiku. Nebus taip kaip pernai,kad aplink kiekviena daiga soki susokdavau,kad tik jam ko netruktu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 01 21, 13:19)
oi, mergai, papasakosiu baiką..

dabar jau žmogus ir prie vazono prieit bijos biggrin.gif biggrin.gif

Vakar nesusipratimų diena, musėt, buvo. Mano diedas grįžo vakare labai sušalęs, įsipylė virtuvėj gėrimėlio su laipsniais. Aš praeidama žiūriu - kam čia tą stiklinę su vandeniu kas paliko - šliūkšt į kriauklę, stiklinę į vietą padėjau biggrin.gif
Atsakyti
nu kad prie vazonų niekad ir neidavo, tai ko čia dabar nagus kišo- nežinau. Nu bliūdus suplovė, langus nublizgino, spinteles nušveitė, žaliuzes nauja spakabino, i gana, pailsėtų, tai ne- dar ravėjimu užsiėmė doh.gif o kambary palergonijos kelios galus atidavinėja- apie tas tai nei ratais nei kvadratais neina, nesirūpina, o cibulis tai jau gėlė, ponimajete, žolytė vaizdą gadina jam lotuliukas.gif
ech, būna su tais vyrais visko...sesė mano irgi kaip mb -dvynys, irgi tokia pat sėkminga daržininkė- pernai mano braškyną sutvarkė, kol aš darbe buvau, gryžtu, rodosi kaip išpureno idealiai, mulčą nurinko, išvežė, česnakus iškedeno, pertuškų galas lysvės buvo- juoda graži puri žemė liko... nu nieko nesakiau, patylėjau, ačiū tik per šypseną išspaudžiau, prieš tai buvo su ja baika- bijūnus aš persodinus buvau, likę tik stagariukai, duobėj prisluoksniuota kaip priklauso, sudėliojau pagal spalvas gumbelius, o po pusdienio- rieda mano sesutė pro šalį su karučiu, pilnu gumbų, sako- po langu šabakštyną sutvarkiau- o nu gi mano bijūnai ką tik pasodinti jau nebepasodinti doh.gif Tai tada liepiau sukišt iš kur paėmė, tai kol išaiškinau kas kaip žvengiam iki šiol, bet nelabai ir žydi jie ten, stresas n metų į priekį, aiškiai doh.gif
Gabūs mes ant tokių pagalbų, be galo. Kartais juokiamės, kartais nelabai ( su tėte esam mamos gėlyną sutvarkę, tai paskui visam kalne komposto krūvoj ieškojom ką išmetėm- nei pusės neradom, mamulė nepadėkojo tada, pyko cool.gif )

nu bet jei ten pas mane rimtai pomidorai auga, tai būsiu asmeninius rekordus sumušus -niekad sausį neauginau daigų lotuliukas.gif Jaučiu kovą kai sėsiu normalius, tai pasivys ir praaugs šituos, jei dar gyvi bus ( ir jei ten pomidorai, aišku,dabar tai tik spėju)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 21 sausio 2014 - 14:16
Savaitgalį pašalau truputį, bet nieko šiltnamyje žiema biggrin.gif sniego prikasiau. Aš sukvailiojau tai 6 sėklytes penktadienį įkišau blush2.gif Olia polka 2, Betalux 2 ir Aztec 2. Mano mergaitės stebi procesą, o savaitgalį nusipirkom Kumato pomidorų parsivežam po sodybos namo vaikučiai aišku namie buvo Rutelė jai 2 metukai sako mamyte čia mūsų užaugo, čia tipo tie kur penktadienį tik į žemes dėjom, sakau ne dukryte pirkom, nuliūdo vaikas, o ji pas mane pomidorinė ax.gif . Prakando vaikas Kumato ir dabar dar ant stalo stovi nevalgo smile.gif, koks gi ten pomidoras.
Aš tikiu pavasaris šiemet ne vėluos mirksiukas.gif Ir derlius bus ankstyvas biggrin.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta ir G: 21 sausio 2014 - 14:43
Nieko cia tokio, Marmaledas, a ot as pati taip padarau, labai graziai israviu ka buvau naujo isigijus ir pasodinus, nes pamirstu o kai prisimenu po kuuriooo laiko, jau buna saukstai po pietu biggrin.gif
Atsakyti
ai, gabumai pas visas geri, aš esu petunijas sėjus kadais, kad auginu, žoleles apraviu tik, dar lyg kažkokias sėjau stambesniais lapais kartu, kad auga, kad gražėja, kol mama neatvyko pas mane.... sako- nu ir kas čia bus? o aš kad pasakoju- tos aukštyn augs, anos svirs, žydės... Nu ir paaugo, nu nusviro, dar ir pražydo...žliūgės ir amerikonkos doh.gif
Atsakyti