Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Labas kepėjėlėms ,noriu išsikepti Snikersa 3kg,patarkit man ar pakaks 1,5normos,o gal geriau kepti iš dviejų normų ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(munca @ 2014 01 23, 19:06)
Labas kepėjėlėms ,noriu išsikepti Snikersa 3kg,patarkit man ar pakaks 1,5normos,o gal geriau kepti iš dviejų normų ? g.gif

jei dengtas mase,papuostas,tai 1,5normos jau perdaug turetu buti
Atsakyti
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 01 23, 18:55)
tepant kambario temp. krema nereikia sildyt, kremas turi ir taip teptis. aptepta torta dedat i saldytuva ir jau tada, kai sviestinis sustinges imat silta peili ir juo lyginat torta

Na kiek dariau visada maziausiai para sviestas buna pas mane kambario temperaturoj bet matyt kazko nedadarydavau. Aciu uz patarymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 01 23, 18:55)
tepant kambario temp. krema nereikia sildyt, kremas turi ir taip teptis. aptepta torta dedat i saldytuva ir jau tada, kai sviestinis sustinges imat silta peili ir juo lyginat torta

Apie kremo sildyma niekas nekalbejo 4u.gif
Atsakyti
smile.gif+2014 01 23, 19:48-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2014 01 23, 19:48)
Apie kremo sildyma niekas nekalbejo  4u.gif


rase, kad bandys sildyt peili, o as rasiau, kad tepant kambario temperaturos krema sildyt nereikia. t.y. irankio sildyti nereikia
Atsakyti
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 01 23, 20:53)
rase, kad bandys sildyt peili, o as rasiau, kad tepant kambario temperaturos krema sildyt nereikia. t.y. irankio sildyti nereikia

as rasiau ,kad sildyt peili, bet jus matyt nesupratot, dar parasiau,kad sildyt kai isgydinam antra karta, isimta is saldytuvo, daugelis taip daro, pirma aptepa islygina, kisa saldytuvam,kad apstingtu tas kremas, tada isima ir su karstu peiliu dar karta praeina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 01 23, 17:55)
tepant kambario temp. krema nereikia sildyt, kremas turi ir taip teptis. aptepta torta dedat i saldytuva ir jau tada, kai sviestinis sustinges imat silta peili ir juo lyginat torta



smile.gif+2014 01 23, 19:57-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2014 01 23, 19:57)
as rasiau ,kad sildyt peili, bet jus matyt nesupratot, dar parasiau,kad sildyt kai isgydinam antra karta, isimta is saldytuvo, daugelis taip daro, pirma aptepa islygina, kisa saldytuvam,kad apstingtu tas kremas, tada isima ir su karstu peiliu dar karta praeina  mirksiukas.gif


doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(munca @ 2014 01 23, 19:06)
Labas kepėjėlėms ,noriu išsikepti Snikersa 3kg,patarkit man ar pakaks 1,5normos,o gal geriau kepti iš dviejų normų ? g.gif

kaip tik praejusia savate pora kartu kepiau snikersus, viena karta dariau tip top viska pagal recepta, tai man dengtas mase ir su ginklu ant virsaus gavosi 2,4, kitas tortas buvo su didesniu grietineles kiekiu, kremui naudojau 0,5l grietineles, tai jis nepuostas svere 2,2kg.
nepamirskit ,kad svorio priduoda mase+baibokai ir visos kitos detales 4u.gif
imetu pjuvi,kur kremo dejosi 0,5l
user posted image
Papildyta:
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 01 23, 21:00)

biggrin.gif
et...nesusikalbejimas visiskas biggrin.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Juulijaa @ 2014 01 23, 19:54)
Na kiek dariau visada maziausiai para sviestas buna pas mane kambario temperaturoj bet matyt kazko nedadarydavau. Aciu uz patarymus  4u.gif

o kondensuotas pienas? viskas turi buti kambario temp. 4u.gif
Atsakyti
smile.gif+2014 01 22, 09:31-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2014 01 22, 09:31)
***koks iseina Varskinio gaivumelio grynas svoris? kazkas apie 2,5kg? greiciausiai cia forma Olestos 24cm buvo? man reikia torta padaryt .,kad isitalpinciau i koki 1,6-1,8kg, kiek mazinti forma? turiu 21 cm ir 16 paskui berods  g.gif jz kaip sudetinga  doh.gif
[color=red]baltų biskvitų (kepiau Rafaelo torto biskvitą, nes ji man pats skaniausias, sulaistymas taip pat kaip Rafaelo torto: 200 ml vandens, 0,5 citrinos sulčių, šaukštas cukraus)

man 16cm su 300 zele gaunasi +/-1.5, jei puosimas nesunkus daryciau 18cm ir deciau maziau zele, bet jei nera 18 formos tai arba daryciau aukstesni torta (daznai ir taip ji kepu ne is 3 bet is 4 biskvitu ta pacia norma tik plonesnius) arba 21 ir apipjauciau smile.gif
vat sitas varskinis 18cm svere 2.1kg, bet pas mane plona mase ir l. mazai sviestinio.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 23 sausio 2014 - 21:44
smile.gif+2014 01 23, 21:05-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2014 01 23, 21:05)
kaip tik praejusia savate pora kartu kepiau snikersus, viena karta dariau tip top viska pagal recepta, tai man dengtas mase ir su ginklu ant virsaus gavosi 2,4, kitas tortas buvo su didesniu grietineles kiekiu, kremui naudojau 0,5l grietineles, tai jis nepuostas svere 2,2kg.
nepamirskit ,kad svorio priduoda mase+baibokai ir visos kitos detales  4u.gif
imetu pjuvi,kur kremo dejosi 0,5l
user posted image
Papildyta:

biggrin.gif
et...nesusikalbejimas visiskas biggrin.gif  doh.gif
Papildyta:

o kondensuotas pienas? viskas turi buti kambario temp. 4u.gif

taip taip ir kondensuotas kambario temperaturos (as jo niekad nededu i saldytuva).. man matot nedaejo paciai kad graziai islygint reikia peili pasildyt (antra karta kai lygini) todel man taip matyt ir gaudavos negerai. dabar savaitgaliui puosiu dukrytei torta ir pasinaudosiu jusu patarymais. dekoju mergaites 4u.gif
Atsakyti
[quote=Bridz smile.gif,2014 01 23, 22:05]
Bandysiu daryti valgoma,tik dar irgi neapsisprendžiu ar su ganašu puošti,ar geriau kokiu šokoladiniu glajumi apliet.Tuomet manau,kad turėtų užtekti 1,5normos?
Papildyta:
[quote=*saules_zuikutis*,2014 01 23, 20:31]
aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 01 23, 22:42)
man 16cm su 300 zele gaunasi +/-1.5, jei puosimas nesunkus daryciau 18cm ir deciau maziau zele, bet jei nera 18 formos tai arba daryciau aukstesni torta (daznai ir taip ji kepu ne is 3 bet is 4 biskvitu ta pacia norma tik plonesnius) arba 21 ir apipjauciau smile.gif
vat sitas varskinis 18cm svere 2.1kg, bet pas mane plona mase ir l. mazai sviestinio.



EMM.... ne iseitis man cia, reikia ,kad tortas butu bent jau 21 ar 24 cm doh.gif faktas, tada jis pasunkes unsure.gif plius mase ir papuosimai, as irgi mase stengiuosi kocioti kuo ploniau, dzzniausiai issikovioja iki 3-4 mm
Atsakyti