gal kas galit pasidalint Snickerio biskvito kepimo ypatumais? nes kad ir ką darau, jis man vistiek iškepa su kalnu per vidurį, o šonai lieka tušti
toks vaizdas, kad tiek, kiek įpilu tešlos, tai jinai remiasi į formos kraštus ir ten būna pilnas gražus biskvitas. O kai biskvitas kyla, tai jis kyla tik per vidurį. Aš kepu jį patiesus kepimo popierių ant dugno, o šonų niekuo netepu. Ar reikia šonus kuo nors patept, ar kepimo formą visą išklot kepimo popierium, ar dar kokį užkalbėjimą pasakyt, kad jis gražiai tolygiai iškiltų be jokių kalnų ?
Nes, nors ir kepu tik naminiam vartojimui, nu jau užkniso negyvai tas dailusis biskvito pjaustymas ir lipdymas iš atraižų
QUOTE(Latifa @ 2014 08 28, 11:34)
labai pažįstama situacija
gal kuri esate bandžiusi šį tortuką: Biskvitinis medaus tortas noriu iškept kuo mažiau darbo reikalaujantį tortuką, bet skanų (dėl laiko stokos...) ar gal ką parekomenduotumėte?
QUOTE(mylimaa @ 2014 08 28, 13:45)
bandykite kepti su popierium visą vidų išklojus, man tada iškepa su tokiu "pakenčiamu" kalniuku...
o kaip jūs jį išklojate? dedate vientisą lapą ar vienu gabalu išklojate dugną, o iš kito gabalo kerpate juostą ir dedate šonuose? nes aš kai įtiesiu vientisą, tai gaunasi visiškas nesusipratimas, nes tada visas biskvito šonas gaunasi 'dantytas'
QUOTE(Latifa @ 2014 08 28, 12:52)
aš kloju vientisą, bet kuo labiau su rankomis suglostau raukšleles,o tada pilu tešlą. Pagal taisykles reikia dugną iskloto, o tada ilgu stačiakampiu apsukti šoną, jei gerai pamenu taip, bet gal kas mane pataisys jei klystu
QUOTE(mylimaa @ 2014 08 28, 14:17)
QUOTE(Latifa @ 2014 08 28, 12:52)
aš kloju vientisą, bet kuo labiau su rankomis suglostau raukšleles,o tada pilu tešlą. Pagal taisykles reikia dugną iskloto, o tada ilgu stačiakampiu apsukti šoną, jei gerai pamenu taip, bet gal kas mane pataisys jei klystu
nu reiks kitą kartą bandyt dar tuos šonus apsukt popierium, nes raukšlelių išlygint tai man nepavyksta
QUOTE(Latifa @ 2014 08 28, 11:34)
gal kas galit pasidalint Snickerio biskvito kepimo ypatumais? nes kad ir ką darau, jis man vistiek iškepa su kalnu per vidurį, o šonai lieka tušti
toks vaizdas, kad tiek, kiek įpilu tešlos, tai jinai remiasi į formos kraštus ir ten būna pilnas gražus biskvitas. O kai biskvitas kyla, tai jis kyla tik per vidurį. Aš kepu jį patiesus kepimo popierių ant dugno, o šonų niekuo netepu. Ar reikia šonus kuo nors patept, ar kepimo formą visą išklot kepimo popierium, ar dar kokį užkalbėjimą pasakyt, kad jis gražiai tolygiai iškiltų be jokių kalnų ?
Nes, nors ir kepu tik naminiam vartojimui, nu jau užkniso negyvai tas dailusis biskvito pjaustymas ir lipdymas iš atraižų 
Man rodos aš atradau užkalbėjimą šiam biskvitui
QUOTE(Latifa @ 2014 08 28, 12:34)
gal kas galit pasidalint Snickerio biskvito kepimo ypatumais? nes kad ir ką darau, jis man vistiek iškepa su kalnu per vidurį, o šonai lieka tušti
toks vaizdas, kad tiek, kiek įpilu tešlos, tai jinai remiasi į formos kraštus ir ten būna pilnas gražus biskvitas. O kai biskvitas kyla, tai jis kyla tik per vidurį. Aš kepu jį patiesus kepimo popierių ant dugno, o šonų niekuo netepu. Ar reikia šonus kuo nors patept, ar kepimo formą visą išklot kepimo popierium, ar dar kokį užkalbėjimą pasakyt, kad jis gražiai tolygiai iškiltų be jokių kalnų ?
Nes, nors ir kepu tik naminiam vartojimui, nu jau užkniso negyvai tas dailusis biskvito pjaustymas ir lipdymas iš atraižų 
Man Snickeris iškepa su visai nedideliu kalniuku, tokiu padoriu- užtenka tik paragavimui
QUOTE(AIRA @ 2014 08 28, 16:10)
QUOTE(Doremina @ 2014 08 28, 16:42)
ir kodėl man neveikia šitas užkalbėjimas
Gal dėl ventiliatoriaus? jei neišsijungia jis, dar bandyk mažinti temperatūrą..
Pabandyk gal naudoti erikiuxxx bananinio torto biskvitą, jei reikia, vietoj kondensuoto pieno rududu dėk, manau snikersui turėtų tikti tas biskvitas, jie ten lb panašūs man pasirodė
Pabandyk gal naudoti erikiuxxx bananinio torto biskvitą, jei reikia, vietoj kondensuoto pieno rududu dėk, manau snikersui turėtų tikti tas biskvitas, jie ten lb panašūs man pasirodė
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 08 28, 20:46)
Gal dėl ventiliatoriaus? jei neišsijungia jis, dar bandyk mažinti temperatūrą..
Pabandyk gal naudoti erikiuxxx bananinio torto biskvitą, jei reikia, vietoj kondensuoto pieno rududu dėk, manau snikersui turėtų tikti tas biskvitas, jie ten lb panašūs man pasirodė
Pabandyk gal naudoti erikiuxxx bananinio torto biskvitą, jei reikia, vietoj kondensuoto pieno rududu dėk, manau snikersui turėtų tikti tas biskvitas, jie ten lb panašūs man pasirodė
o tai visos snickerso biskvitą be ventiliatoriaus kepat ?
QUOTE(Latifa @ 2014 08 28, 21:31)
o tai visos snickerso biskvitą be ventiliatoriaus kepat ?
tai gal čia ir bėda
bet kažkaip kitiems biskvitams tas ventiliatorius nemaišo, tai net nepagalvojau, kad reiktų jį išjungt. Ačiū
, dabar jau žinau koks bus mano kitas eksperimentas
ir jei jau tas nesigaus, tai matyt teks ieškot jūsų pasiūlyto Erikiuxxx biskvito.
Nežinau, kaip visos, bet aš ventiliatoriaus nejungiu. Sėkmės Jums eksperimente
Aš nieko su ventiliatorium nekepu
nebent pabaigoj, norint apskrudint ką nors įjungiu





