Įkraunama...
Įkraunama...

P. Mažylio gimdymo namai

mikke, o kos tavo nestumas, kuri men gimdyt?
Atsakyti
Man dar tik ~28 savaiteles, o gimdyti tik spali - ech, dar laukti ir laukti.. smile.gif
Ir aciu jums visoms uz rupesti 4u.gif
Atsakyti
Laikykis mikke, viskas bus gerai 4u.gif mirksiukas.gif

O kazin, gal kas nors zino, ar MAzylyje daro klizma pries gimdyma??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiwa @ 2006 07 11, 20:53)
O kazin, gal kas nors zino, ar MAzylyje daro klizma pries gimdyma???  g.gif

Prieš beveik 2 metus tai darė ax.gif
Atsakyti
aisku kad daro
Atsakyti
QUOTE(Nledi @ 2006 07 12, 13:03)
Prieš beveik 2 metus tai darė  ax.gif

QUOTE(Redi @ 2006 07 12, 21:34)
aisku kad daro

dekui 4u.gif , tada tvarkele rolleyes.gif
Atsakyti
Daro daro sia ziemele gimdziau... smile.gif Ir apskusti skuta, bet as susitvarkiau pati pries vaziuojant...
Atsakyti
Tikrai daro blush2.gif
Atsakyti
Nukopijuota is mama.lt forumo

Sveiki,
Auginu dukrytę, kuriai 1,4 metų, ir visą tą laiką man ramybės neduoda vienas dalykas – epidurinė nejautra. Važiuodama gimdyti buvau griežtai nusiteikusi prieš epidurą, deja, jo prireikė. Gimdžiau Kaune, vienuose gerą vardą turinčiuose gimdymo namuose. Likau viskuo labai patenkinta, ir dabar draugėms siūlau gimdyti tik ten. Tik štai, kaip su ta nejautra? Kodėl Kauno klinikose ji nemokama, o ten, kur gimdžiau aš už ją reikia mokėti 200 Lt ir net ne į kasą? Nuo ko priklauso kiek, ko ir kam? Kai man pritaikė epidurinę nejautrą, gydytoja pasakė: „Jūsų organizmas perdaug pripratęs prie vaistų (nors gyvenime nevartojau jokių stiprių vaistų), todėl epiduras neduoda jokio poveikio. O dozės didinti negaliu, nes gali pakenkti vaikeliui“. Bet jei nepadeda, o pinigai sumokėti? Kaip tada? Nenoriu nieko šmeižti, tik siekiu, kad kas nors man atsakytų į klausimus, kurie persekioja nuo pat gimdymo.
Mama Asta

Į mamos Astos laišką maloniai sutiko atsakyti Kauno teritorinės ligonių kasos direktorius Virgilijus Šiaudikis.

DĖL EPIDURALINĖS ANESTEZIJOS

Atsakydami į Jūsų klausimus norėtume informuoti, kad už nėščioms Lietuvos Respublikos pilietėms ir nuolatinėms gyventojoms suteiktas asmens sveikatos priežiūros paslaugas apmokama iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto nuo įrašymo į nėščiųjų įskaitą dienos (Sveikatos apsaugos ministro 1999-11-19 įsakymas Nr. 500 ,,Dėl apmokėjimo už nėščioms teikiamas asmens sveikatos priežiūros paslaugas”, Žin., 1999, Nr. 99-2871).

Šiuo įsakymu nustatyta, kad nėščioms, kurios nėra Lietuvos Respublikos pilietės ar nuolatinės gyventojos, asmens sveikatos priežiūros paslaugos teikiamos pagal nustatytus mokamų paslaugų įkainius ir tvarką, jei tarptautinėse sutartyse nenumatyta kitaip.

Mokamų paslaugų teikimo tvarka ir kainos nustatytos Sveikatos apsaugos ministro 1999-07-30 įsakymu Nr. 357 „Dėl mokamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų sąrašo, kainų nustatymo ir jų indeksavimo tvarkos bei šių paslaugų teikimo ir apmokėjimo tvarkos“ (Žin., 1999, Nr. 67-2175).

Asmens sveikatos priežiūros įstaigos vadovas privalo užtikrinti, kad pacientai būtų informuoti apie mokamų paslaugų teikimo tvarką, jų kainas, kurios teikiamos jo vadovaujamoje įstaigoje ir galėtų jomis naudotis.

Lietuvos Respublikos sveikatos draudimo įstatymo (Žin., 2002, Nr. 123-5512) 10 str., 5 p. nustatyta, kad vaistų ir medicinos pagalbos priemonių, naudojamų hospitalizuotiems stacionarinėse asmens sveikatos priežiūros įstaigose apdraustiems gydyti, išlaidos apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto, išskyrus tuos atvejus, kai apdraustasis savo iniciatyva gydančio gydytojo rekomendavimu pasirenka brangesnius vaistus ar medicinines pagalbos priemones, negu Lietuvos Respublikoje yra taikomi pagal nustatytas gydymo metodikas. Šiuo atveju apdraustasis privalo sveikatos priežiūros įstaigai apmokėti gydytojo skiriamų ir apdraustojo pasirenkamų vaistų ar medicinos pagalbos priemonių kainų skirtumą.

Už gydymą ligoninėje apmokama pagal nustatytas ligų (taip pat ir gimdymo) gydymo profilių bazines kainas. Jeigu gydymo (šiuo atveju gimdymo) metu būtina taikyti bet kokią anesteziją, kuri laikinai paveikia centrinės nervų sistemos funkcijas ar sutrikdo organizmo apsauginius refleksus, ligoniams teikiamos reanimacijos ir intensyvios terapijos paslaugos, už kurias taip pat mokama pagal nustatytas bazines kainas.

Jeigu gydytojas nusprendžia, kad gimdymo metu reikia taikyti epiduralinę anesteziją ir ji buvo taikyta, gydymo įstaiga nustatyta tvarka pateikia sąskaitą Teritorinei ligonių kasai apmokėjimui už šią paslaugą, pagal atitinkamą ligų gydymo profilį, kartu su kitomis už ataskaitinį laikotarpį suteiktas paslaugas.

Nuo redakcijos: Kaip visada, oficialūs raštai yra sunkiai skaitomi, tačiau šį savo p.Virgilijaus Šiaudikio laišką apibendrinti galima taip:

Jei už kažką reikės mokėti, moteris turi būti įspėta iš anksto.
Už epidurinę nejautrą moteris neturi mokėti grynųjų ligoninėje, nes sąskaitą už tai apmoka ligonių kasos.
Atsakyti
Su ta nejautra, tai ir man taip buvo, gydytojos kaip paklausiau kiek reiks mokėti, tai sakė nieko, nes taip nusprendė konsiliumas, na kad ji man reikalinga, o po gimdymo anesteziologė pareiškė, kad reikia mokėti 200 lt, kai pasakiau kad dabar turiu tik 100, tai sakė užteks. Tuo metu kažkaip ne tas rūpėjo ir su ja nesiginčijau. Bet dabar kai gimdysiu, tai daktarės visko išsiklausynėsiu ir jei reiks kaip praeitą kartą, tai tikrai nemokėsiu smile.gif
Atsakyti
Niu ir mes 200 mokejom, tiesiog Mazylyje juk yra pirmame aukste lapas su visom kainom tai pagal ji gimdymas 460 Lt (apie 500Lt gerai nepamenu kiek tiksliai), o epidura 200Lt

Na mes tiek ir davem...

O be to kiek as girdejau ir kitose ligoninese uz epidura moka nuo 80-120Lt...

Tai kaip cia tada suprast tipo i kisene kisasi tai kam cia tos tikslios sumos? tipo duosiu 50 bus mazai, o jei kas nores duoti 100 tai ka 20 grazos duoda...Kazkaip juokingai skamba jei cia pinigeliai i kisene ir dar su graza... blink.gif
Atsakyti
Neaisku man irgi su tuo epiduru schmoll.gif Kazkokia nesamone doh.gif
Atsakyti