8 asmenims
2 stikl. manų kruopų
1 1/2 stikl.. cukraus
1 2/3 stikl. natūralaus jogurto
1 valg. š. kepimo miltelių
1 arb. š. vanilės ekstrakto (nenaufojau, vietoje jos naudojau 1 arb. š. vanilinio cukraus)
Apie 1/2 stikl. nesūdytų žemės riešutų
1 arb.š. sviesto (kepimo indui patepti)
Sirupui:
2 stikl. vandens
1 1/2 stikl. cukraus
1 valg. š. citrinų sulčių
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Didelį kepimo indą ištepkite sviestu.
2. Dubenyje sumaišykie manų kruopas ir cukrų, supilkite jogurtą, kepimo miltelius ir vanilės ekstraktą (mano atveju vanilinį cukrų). Viską išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo indą, ant viršaus išdėliokite žemės riešutus. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 35 minutes.
3. Kol pyragas kepa, paruoškite sirupą. Vandenį ir cukrų supilkite į puodą ir statykite ant
ugnies. Kai sirupas užvirs, pavirkite 5 minutes, tada supilkite citrinų sultis ir dar pavirkite apie 3-4 minutes.
4. Išimkite pyragą iš orkaitės ir kelias minutes palikite atvėsti. Aštriu peiliu supjaustykite į ilgus stačiakampius. Neišimkite iš kepimo indo. Ant viršaus supilkite sirupą ir leiskite visiškai atvėsti apie 1 valandą. Patiekite su arbata ar kava.
Šaltinis: Jolita Koruklu "Turkijos virtuvė", p. 295
Mano pastebėjimai: Skanus ir labai lengvai pagaminamas pyragas. Tik man kažkodėl susirodė, kad stiklinė yra ne 250 ml. talpos, o 180 ml. todėl tešla gavosi itin tiršta ir sirupo mažiau pagaminau, bet vis vien pyragas buvo tikrai skanus.
