Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(saintlina @ 2014 02 01, 17:33)
į pomidorus nelabai žiūriu, bet pavadinimus skaityt geriau nei anekdotų puslapį  biggrin.gif  O dar kai Бабушка байкера  (vietoj бейкера) perskaičiau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Eifelio bokštas - aukštis 50 cm  biggrin.gif
Caras Petras, tiksliau - visi trys, grabe apsiverstų sužinoję, kokį pomidorą jų vardu pavadino.. kokį tai niekingą pusmetrinį pomidoriuką  blink.gif
Papildyta:
dėl paerzinimo kaži ar verta sodint. Balkoniniai tai nieko, bet va kitiems reiks daug tupinėjimo, kad iki sezono pradžios visaverčiai daigai išliktų.

Taigi rusai niekada fantazijos trūkumu nesiskundė, ne tiek svarbu, kas užaugs, kiek svarbi замануха biggrin.gif
Atsakyti
Noras didelis sėt,bet lempų neturiu,tai nei pati kankinsiuos,nei daigelius kankinsiu,bus laikas ir pasėsiu,motulėj maximoj kaip nuo mato bėgau nuo stendų su sėklom hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 01, 17:33)
dėl paerzinimo kaži ar verta sodint. Balkoniniai tai nieko, bet va kitiems reiks daug tupinėjimo, kad iki sezono pradžios visaverčiai daigai išliktų.

Nežinau kaip kitos, o aš tai taip anksti sėjau, kad nagus nors kiek pasikasyčiau tikrai ne dėl paerzinimo blush2.gif Tik pasižaidimui šitie daigeliai bus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 02 01, 17:44)
Aš turiu kur juos augint, tiesą pasakius, ir dabar, ir balandžio mėn. (dar iki šiltnamio). Bus eksperimentiniai, taip sakant  biggrin.gif

tai jei turit sąlygas, gal bus ir visai vykęs eksperimentas smile.gif Sėkmės ir skanaus smile.gif
Aš visgi dar lukterėsiu kokias savaitėles tris..
Atsakyti
Paieškokite ir Maidinoj.
http://www.laistymoi...3dc818.28947349
http://www.laistymoi...d53dc818.289473

Jei riekia sukomplektuoja. Pagal Jūsų poreikius.

QUOTE(Irikira @ 2014 02 01, 16:30)
galvoju apie laistymo sistema su laistymo juostom, va tokiom: http://www.fagus.lt/...aqua-traxx.html, rulone 250mv tai dar ir darzui uzteks. Viska galima supirkti atskirai, ir sumontuoti pagal savo poreiki. O kaip lieti, tai pomidorus ir liekit retai ir gausiai, agurkus dazniau ir po truputi, tokiu atveju reiktu dvieju gal pajungimu. Kaip sukonstruoti palieku vyrui nubraizius darzo planeli biggrin.gif

Papildyta:
Įsigykite. Sutaupysite daug laiko, ir nereikės ieškoti šilto vandens laistymui.Agurkus laistyti reikia su 23+. Laistymo sistemoj vanduo sušyla. Todėl galima pajungti ir šalta vandenį. Kuo daugiau vaikščiosite į šiltnamį su laistytuvu, tuo daugiau žalos padarysite netyčiom, nulaušite kokį stiebą.
Tinka ta pati laistymo sistema, reikės tik papildomo vožtuvo. Arba paskirstytojo su 2 vožtuvais.
Lauke juoda plėvelė, Šiltnamį balta(kad dar labiau neprikaitintu). Kas turi pakankamai kuom mulčiuoti, nemėto pinigų plėvelėms. Tik mulčiavimas žole šiaudais,efektyvesnis lauke, o ne šiltnamį. Nes lauke jis gauna drėgmės.(Kad mulčius pradėtu irti kompostuotis, jį reikia laistyti, lauke tai daro lietus). O šiltnamį jis nesuirs, bet veiks, kaip plėvelė. Plėvelė nepritraukia kurmių, rupūžių, sliekų, driežų, žalčių kaip žolės ar šiaudų mulčius.
Sklendė
http://www.laistymoi...d...6mm-x-16mm
arba
http://www.senukai.l...s-dy8003_4.html
Serentis didina atsparumą ligoms. Pritraukia vabzdžius su daugybe žiedų. O krūmas veikia kaip mulčius - pridengia plika žeme.
QUOTE(Katuliux @ 2014 02 01, 16:16)
Vis galvoju kaip cia daryti su laistymo sistema t.y. ar ja verta isigyti ar ne. Siltnamyje planuoju auginti vienoj pusej agurkus kitoj pomidorus. Tai manau viena or ta pati laistymo sistema netiks?? Juk pomidorus reikia retai ir gausiai palieti, o agurkus dazniau ir po truputi. Tai galvoju, pomidorams padarysiu su tais buteliais ikastais.
Dar man toks klausimas, kai kur nuotraukose matosi, kad siltnamio zeme uzdengta agro plevele, o kitur yra mulciuojama. Kaip yra geriau? Ar uzdengti juoda plevele ar mulciuoti (nupjauta zole)?? Dar nuotraukose matosi, kad dauguma prie pomidoru augina geles (serenciai jei neklystu), del ko tos gelytes yra sodinamos sale pomidoru??? Suprantu, kad tikrai ne del grozio biggrin.gif??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 01 vasario 2014 - 18:38
Na, publikuoju sąrašą to, ką norėčiau sutalpinti į savo šiltnamį. Sąrašas eina vėlyvumo tvarka. Labai labai prašau visų komentarų, kas galbūt neverta dėmesio, nes šiltnamis ne guminis. Po vieną daigą kiekvienos veislės irgi žaisti nenoriu, bet jei niekas neatsisijos, tai teks biggrin.gif

Veislės ir hibridai:

Žemaūgiai:
Bajaja (čia vyro užsakymas, anot jo, aš apskritai galiu tik šituos ir tesodinti doh.gif )
Betalux (maks. 2 daigai, kai pradės nokti kiti, rausiu lauk).

Determinantai:
Zolotoje runo
Sibirskij skorospelyj
Damskije palčiki
Lvinoje serdce
Čiornyj Mavr
Bolgarska Chala
Čiornyj slon
Oranževyj slon
Lampa Aladdina

Indeterminantai:
Barbaris F1 (vyšninukai, pagal aprašymą derėjimas turėtų būti panašus i Ildi, tik raudoni)
Green Zebra
Kosmonavt Volkov
Sungold F1
Brandywine Black
De Barao juodi
Bifšteks
Babuškin podarok
Red Pear
Corazon
Kardinal Mazarini
Rajskoje Naslaždenije
Korol Sibiri
Malinowy Henryka F1
Tolstoi F1.

Atrodo visiškai beviltiškai doh.gif
Jei tilptų, tai dar ir Golden Konung kiščiau, bet jį auginau pernai, šiemet noriu pabandyti kitus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 01 vasario 2014 - 18:51
Šiandien radau tokių pomidorų nuotraukas Забайкальское чудо, lygtais tokie pat kaip Raudona citrina.
http://www.vsp.ru/po...l_context=embed
Dar čia yra jų nuotrauka:
http://baikalpress.r.../02/026001.html
Gaila, bet neteko jų augint,labai jau simpatiški.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgina*: 01 vasario 2014 - 19:23
QUOTE(ptashka @ 2014 02 01, 18:50)
Na, publikuoju sąrašą to, ką norėčiau sutalpinti į savo šiltnamį.
Atrodo visiškai beviltiškai  doh.gif

beviltiškai nebent jei visi netelpa, o išmest nėra ką smile.gif O šiaip visai neblogas sąrašiukas, tik kaip man tai rudeniop hibridų mažoka būtų.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 01, 19:24)
beviltiškai nebent jei visi netelpa, o išmest nėra ką  smile.gif  O šiaip visai neblogas sąrašiukas, tik kaip man tai rudeniop hibridų mažoka būtų.

Nu čia ir man galvos skausmas, ar pakeisti kažką į hibridus, ar skirti daugiau dėmesio purškimams ir priežiūrai ir rizikuoti g.gif nes pernai nehibridai tai liepos vidury jau sirgo.
Atsakyti
Ptashka,
Aš pernai auginau juočkių kelių rūšių po 2 daigus. Šiemet apsisprendžiau sumažinti jų ir sodinsiu tik du - Juodą Maurą ir black Russian po vieną daigą. Valgymui užteks, o vakavimui man jie spalvą tik sugadina. Ir žalią tik vieną daigą Izumrudnoje jabloko. Visi skanūs, bet geriau daugiau raudonų. Dar geltonų - morkinių nebrokiju. Tai sumažinus spalvotų, bus daugiau vietos raudoniems thumbup.gif
Atsakyti
esmė gal ne purškimuose mastau.gif Tiesiog man (o ir ne tik man) rudeniop nehibridai jau nebeatrodo tokie ypatingai skanūs, o hibridiniai patampa gerokai skanesniais. Ir laikosi jie geriau.
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 02 01, 20:29)
Ptashka,
Aš pernai auginau juočkių kelių rūšių po 2 daigus. Šiemet apsisprendžiau sumažinti jų ir sodinsiu tik du - Juodą Maurą ir black Russian po vieną daigą. Valgymui užteks, o vakavimui man jie spalvą tik sugadina. Ir žalią tik vieną daigą Izumrudnoje jabloko. Visi skanūs, bet geriau daugiau raudonų. Dar geltonų - morkinių nebrokiju. Tai sumažinus spalvotų, bus daugiau vietos raudoniems  thumbup.gif

Ačiū už patirtį. Juočkių planuoju tik po vieną daigą pabandymui. Iš viso norėjau apsiriboti 2 rušym, bet kai paskaičiau aprašymus, visi tokie stebuklingi biggrin.gif Reikės kitais metais kažkaip gydytis šitą priklausomybę.
O pomidorų aš nebevakuoju, nes pas mane nėra valgytojų, vieną kitą į agurkus sudedu doh.gif Tiek pridarius buvau kažkuriais metais, tai gerai, kad dovanom suėjo. O kaip košėse juodi? Gadina spalvą?

QUOTE(saintlina @ 2014 02 01, 20:31)
esmė gal ne purškimuose  mastau.gif  Tiesiog man (o ir ne tik man) rudeniop nehibridai jau nebeatrodo tokie ypatingai skanūs, o hibridiniai patampa gerokai skanesniais. Ir laikosi jie geriau.

Man iš hibridų pernai buvo skanūs Malinowy Henryka ir Polbig. Bet pastarieji, kaip ir Tolstoj dauginosi hermafroditiškai savo viduje. Tolstoj žavėjo derlingumu.

O kokius jūs hibridus renkatės?
Atsakyti